Ahojte chcela by som sa opýtať ako vplýva striedavka na malé deti? Ak by sme mali syna od 2rokov v striedavej starostlivosti je to v poriadku alebo je nato ešte príliš maly a mohol by mať zmätok v hlave už od malička ?
Na každé dieťa vplýva inak.
My mame v rodine podobnu skusenost, chalan ma vsak 7 rokov a uprimne ti poviem - to dieta je velmi zmatene.. vobec si nevie vyhodnotit, co je ok a co nie.. u otca ma dovolene vsetko, mama je prisnejsia.. velmi na nom vidno, aky pride od otca vymeneny a mama je vtedy pre neho najhorsia na svete, chlapca musi par dni davat dokopy.. urcite je dolezita rozumne komunikacia medzi rodicmi a nastavenie na rovnake hodnoty, vychovu... vtedy to asi moze fungovat
Môj partner má resp. my mame jeho syna v striedavej...rodičia nemajú dobrý vzťah...chlspec prvé dva tri dni keď príde od mamy je "zvláštny" nič nespraví/nechce/nemôže po čase sa dá do normálu a to už aj zas odchádza k mame...ach jaj...ja nie som zástancom striedavej
Manzelov brat sa rozdlviedol, deti mali v striedavej a uz teraz skoro dospele deti vravia ze ich detstvo bolo s kufrom v ruke ...hovoria ze ked si zvykli napr. U otca uz sa balili a isli k mame ... ale kazdy to vníma inak ...
V poriadku to bude ak má z oboma vybudovaný vzťah, ak rodičia dieťaťa napriek tomu ze to im nevyšlo majú rovnakú al veľmi podobný druh výchovy a ak im ide hlavne o dieťa s nie o to si robiť naschvál.... Aj keď teda 2 roky mi príde dosť skoro, sle strirdavka nie je len týždeň u jedného a týždeň u druhého, strirdavka starostlivosť môže mať aj inak rozdelené dní pokiaľ viem
Striedava je fajn pre starsie deti. Male deti potrebuju mamu,urcite nie je v poriadku,ze dieta tyzden nevidi mamu. Spaja ich ine puto ako s otcom. Ja by som nesuhlasila so striedavou pre 2 rocne dieta na psychiku dietata je to velky napor
Njn. Velmi individualne ale vseobecne sa neodporuca stieradava starostlivost pre psychicku pohodu dietata.. ale tak male..si zvykne hadam na vsetko..
To si úprimne neviem predstaviť. Ako tu už baby spomínali, ina výchova , pravidlá u každého, druhá vec je keď bude starší čo škola /škôlka ? Ak nebývate v jednom meste ale budete ďaleko od seba tak riešiť 2 škôlky , potom 2 školy kde je každá inak popredu alebo pozadu s účinom, keď si v jednej nájde priateľov neuvidí ich polovicu mesiaca, čo aj krúžky dieťaťa v budúcnosti ? 🤷 Podľa mňa je to obrovský zmätok aj na väčšie dieťa nie ešte pre tak malé . Striedavku by som si vedela predstaviť kebyže sa dohodnete že ostane žiť v 1 meste aby dieťa nemuselo chodiť do dvoch škôlok a škôl a museli by ste sa rešpektovať, nerobiť si naschváli, dohodnúť sa na nejakých spoločných najdôležitejších bodov výchovy... Ale aj keby ste to dáko takto dali stačí že si jeden z vás alebo obaja nájdete nových partnerov , tí zasa prinesú do domácnostiach svoje zvyky a pravidlá naviac časom sa môžete chcieť jeden alebo druhý odsťahovať a vznikol by vám z toho poriadny guláš ...
@diusqa761 prepáč ale odkedy dieťa môže chodiť do dvoch škôl súčasne? Si si istá že píšeš pravdu? Lebo ja si to osobne neviem predstaviť. Čo viem zo zákona sa to ani nedá...
@deti95060810 a ty kde žiješ prosím ťa ? Predstav si že ak im to odklepne súd tak môže chodiť do 2 škôlok aj škôl. Si myslíš že keď sa jeden z nich odsťahuje kvôli práci alebo čomukoľvek napr 80km že bude dieťa každé ráno voziť? Tu máš v prílohe rozhodnutie súdu vo veľmi podobnom prípade aj reakciu mamičky čo robí v MŠ že dieťa SMIE navštevovať 2 MŠ aj ZŠ ak im to súd odklepne
@deti95060810 ešte u nás na ZŠ keď som bola decko chodil chalan takto , ale on to mal tak že mesiac chodil tu a mesiac do druhej školy takže to funguje pekných pár rokov
@diusqa761 kde žijem? No SK ...len sme s manželom asi výnimky ... sme spolu už pekných pár rokov, vychovávame spolu naše deti a nepotrebujeme žiadnu striedavú výchovu... 😉
áno viem, na SK sa rozvádza a rozchádza kde kto pre kde akú blbosť...
@deti95060810 môžeš žiť kľudne aj v Tramtárii ak o ničom nemáš informácie tak sa nevyjadruj a neskáč do druhých
@deti95060810 a predstav si že ja tiež som s mojím niesom rozvedená a viem otvoriť uja Google a než niečo napíšem si zistiť či netrepem, doporučujem nabudúce skúsiť
@diusqa761 načo potom reaguješ... nedaj sa v Tramtárii vyrušovať a kľudne študuj ďálej...😉
@deti95060810 moja zlatá čítanie s porozumením nieje tvoja silná stránka že? Škoda času na teba. Možno keby si skúsila niečo také aspoň raz za čas ty nemala by si potrebu spamovať normálne vedenú diskusiu svojimi bludmi a neskákala do druhých keď nevieš ale že absolútne nič o danej téme .dobrú noc , ráno budeš hádam múdrejšia 🌛
Striedavá starostlivosť je najväčší nezmysel aký kto mohol vymyslieť a hovoría to aj sami soc. pracovníci aj psychlogovia. Dieťa nikde nemá stále zázemie, žije s kufrom v ruke. Ideálne je jedno bydlisko a neobmedzený styk dieťaťa s druhým rodičom. Len to by si kopec rodičov muselo uvedomiť, že nemajú riešiť svoje komplexy z nevydareného vzťahu, ale myslieť prvorade na dobro dieťaťa
Ako striedavka bude na dieťa samotné vplývať to záleží od oboch rodičov...pokiaľ sa vedia dohodnúť, dieťa si zvykne....pokiaľ ale jeden z rodičov bude druhého pred dieťaťom haniť alebo robiť prieky či mať diametrálne odlišnú výchovu, tak to môže naorbiť galibu a odnesie si to dieťa....mylsím že ak sa rodičia vedia dohodnúť, tak by tam problém nemal byť žiadny....dieťa si veľmi rýchlo zvykne, je veľmi prispôsobivé...
@mogaa nie kazde dieta je vhodne do striedavky (hoc by si rodicia akokolkvek dobre rozumeli). Su typy deti (a nie je ich malo), pre ktore je striedava starostlivost uplne nevhodna. Vela zalezi od osobnostnych crt dietata. Mna ak by dali rodicia do striedavky (co nedali, kedze nepochadzam z rozvedenej rodiny), tak v tom veku by som bud skoncila u detskeho psychiatra alebo utiekla z domu. Ja vo vseobecnosti, a to som uz dospela osoba, neznasam spat niekde mimo moj domov. A je jedno ci je to hotel, rodicovsky dom alebo u svokry, kamaratky... Detske tabory boli pre mna utrpenim. Keby bolo na mne ani na dovolenky nechodim 😀 Lenze uz som dospela a viem si veci racionalne vyhodnotit, ze niektore veci musim pretrpiet mimo domov (dovolenky, kupele, sluzobky). Take male dieta s podobnou povahou si to vyhodnotit racionalne nevie. A to je len jedna z povahovych crt, ktore na striedavku nie su vhodne. Si neviem predstavit introvertne dieta ako je jeden mesiac v jednej skole dalsi v inej (vid vyssie). Takze nie, deti nie su automaticky prisposobive a rychlo si zvyknu. Nie na takuto vec.
Ja mam uz starsie deti. Rozvadzat sme sa zacali ked mali deti 10 a 12r. Kym prislo k pojednavaniu, deti si striedanie vyskusali na niekolko mesiacov. Najprv starsi syn odmietol k otcovi chodit, potom o dva mesiace aj dcera. Potom chvilku chodili na vikendy k otcovi, co tiez potom obidvaja razne odmietli. Co otec bral velmi osobne. No oni nerozumeli, preco by mali u otca prespavat, ked byva 200m od nas a mozu sa kedykolvek vidiet. Potom sa syn prestahoval k otcovi a zase neprespava u mna🤷♀️. Stretavame sa, vychadzame spolu dobre, ale za pol roka co je u otca ani raz u mna nespal a ani dcera neprespava u otca. Kazdy maju vlastnu izbu iba pre seba a svoje sukromie. Oni po tej skusenosti so striedavkou su az alergicki na akekolvek stahovacky, prespavacky a nematie vlastneho sukromia. Co mi je luto, ale viem, ze uz v takomto veku nema vyznam ich do niecoho nutit. Teraz maju 12 a a 14r...a rozvedeni stale nie sme, ach
Ak sa rodičia vedia dohodnúť, nirmalne komunikujú, chcú všetko v prospech dieťaťa, tak je to ok
Dieťa bude mat normálny vzťah k obom rodičom, bude nirmalne prosperovať
Ale ak rodič chce striedavku len preto aby dráždil druhého rodiča tak je to na figu