Ako vníma vaše okolie vás ako matky, keď si vyrazíte von?

18. jan 2024

Ahojte ,poslednú dobu ma toto dosť ťaží a neviem či to je iba v mojej hlave ,alebo čo zmeniť.
Som mama skoro 3 ročného dietaťa ,mala som ho pomerne mladá,do svadby sme sa nahrnuli kvoli veriacim svokrom…Mala som nevyliecene poporodne depresie ,ale pasovala som sa s tým a vždy som sa postarala aj s láskou.No prišiel ten zlom kedy ma manžel poslal s mojimi kamaratkami von,aby som sa odreagovala a nebola stale doma a smutná .Šla som,chvalabohu mam skvelé kamarátky ,ktore ma za to nikdy neodcudzovali a vždy ma podporili aby som šla niekam na kávu.na drink…prozpravat sa ..Lenže ,par krat sme šli ,a ked nas niekto stretol,tak sa ma zacali nemilo vypytovat kde je dieta kto s nim je co robi ,neprijemne pohlady ,ze ako si dovolujem vytrcit paty z domu…No vcera sme boli na káve poobede a stretli sme kamaratkinho známeho,ked sa jej opýtal kde mam manzela a dieta ,tak vyskulil oci ze a to ostal on sam s dietatom? A pozeral sa na mna ako na niekoho zlého,zlú matku…Toto odbehnutie od povinností mi dost pomáha,vždy sa uvolním ,naberiem energiu ,ale prestava ma to bavit ked ma takto odsudzujú ,potom sa cítim strašne zle aj keď nemám vôbec prečo…O dieta sa vzdy postarám a neodídem od neho kým nespinká ,alebo je hladné …no cokolvek co by ma po odchode malo tazit …Ako ste taketo veci riesili vy? Ja som moc hanblivy clovek,nedokazem sa seba samej zastať alebo nemam silu niekomu tlacit svoj názor ako to mám.

babulkomale
18. jan 2024

Nahlas by som povedala, ze chvalabohu moje dieta ma dvoch rodicov a teda je onho neustale postarane a zazelala pekny den dotycnym rypakom.
Asi si ozaj este mlada ked sa nechas takto pérovat, len naber odvahu si stat za svojim.
Urcite lepsie obcas vybehnut ako skoncit na psychiatrii.
Pokial sa teda neopijas a nanadvazujes nahodne znamosti, lebo aj take "matky" existuju...

viestta
18. jan 2024

Neriesila som to. Na otazku kde je dieta som odpovedala, ze je o neho postarane a tym debata pre mna koncila. Mam uplne u (ano, tam kde myslis) co si kto mysli. Moj zivot, moje problemy.

lusa18
18. jan 2024

Vôbec si netreba takých ľudí všímať a nepripúšťať si také reči ....to je celé 😉

januska12323
18. jan 2024

Skoro 3 ročné dieťa a ľudia sa čudujú, že sa o neho nestará matka? To sa mi nechce veriť, veď zachviľu pôjde do škôlky, ci aj tam máš ísť s ním?

alex49
18. jan 2024

Stačí povedať, že dieťa má dvoch rodičov, ktorý sa dokážu plnohodnotne postarať o dieťa a momentálne sa stará manžel. Bodka. Viac sa nemusíš obhajovať. O dieťa sa môže postarať aj kamarátka, suseda, dedko, babka, opatrovateľka, cudzích ludi do toho nič.

jesenzima
18. jan 2024

Mne je úplne jedno, ako to vníma moje okolie 🤷

mila23
18. jan 2024

pokial nechodis denno denne na pol dna prec, tak nikoho do toho nic.....
dieta ma dvoch rodicov....a nie je male mimino ..tak nevidim problem...
ludia sa radi staraju do druhych.....hlavne starsia generacia ma pocit,ze matka by mala iba doma v kuchyni byt.....jednym uchom dnu a druhym von

minenkak
18. jan 2024

Absolútne nevnímam okolie, čo si myslí o mojom súkromnom živote a mojej rodine

lavender94
18. jan 2024

Ako sa poznám asi by som povedala niečo typu. “Mrzí ma, že môjho muža pokladáš za neschopaka, ktorý sa nevie postarať o vlastne dieta. Neviem, či vychádzaš z vlastnej skúsenosti, ale môj ma našťastie iq vyššie ako izbova teplota a dokáže bez ujmy starostlivosť o dieťa prevziať.” Ja tieto reči nenavidim. Počúvala som to často aj rodiny, keď sme išli s mamou do posilky. Že či mi nie je blbe odísť každý druhy den na dve hodiny od malého dieťaťa. No a keď som malú teraz dávala do jaslí, tak to bola tiež pekná spúšť sračiek, čo mi niektorí ľudia boli schopní povedať. Keď nie toto, tak ho zle kŕmiš, šatíš, zle aktivity mu vymýšľaš, keď je na telefóne zle je, keď nie je si jebnuta bio matka atď. Ľudia si myslia, ze získali patent na múdrosť, keď sa jedna o cudzie deti. Hlavne ľudia, ktorí deti nemajú, alebo mali deti pred 50 rokmi

minka201
18. jan 2024

Nič si z toho nerob a buď rada, že ťa aj sám muž pošle vyvetrať sa. Takéto pohľady poznám aj ja a to ani nemusím vyraziť von s kamarátkami. Stačí, že ma niekto stretne v obchode samu. Nemusí to hneď znamenať niečo zlé. Známi sa chcú možno len prihovoriť a už ťa vnímajú v spojení s dieťaťom. Tak namiesto "Čo nové? Ako žiješ?" sa spýtajú "A čo malý? Kto ti ho stráži?" 🙂

vkatush
18. jan 2024

Môj nemal ani 5 mesiacov a s mojimi kamoškami sme si založili babskú stredu (každú stredu chodíme večer na kvíz, chodím z domu o 18tej a prídem okolo 23, ak sa zakecame, tak aj neskôr).
Sem tam ideme len tak počas týždňa alebo víkend von, bowling, káva, nákupy, koncert,...

Veľa divných pohľadov a poznámok som mala.
Každého som poslala do hmmm s tým, že má otca, ktorému úplne dôverujem a je viac než schopný postarať sa o aj JEHO dieťa. Vôbec neriešim, čo si kto myslí, je to medzi mnou a mojím manželom, ako trávime čas a starostlivosť o malého. On sám ma pošle, nech sa idem vyvetrať 😁
A hlavne keď si mala aj popôrodné, to už by som vôbec neriešila, čo koho do toho.

Šťastná matka = šťastné dieťa = šťastná rodina.

autor
18. jan 2024

@babulkomale neopíjam sa že by som o sebe nevedela alebo sa nebola schopna na rano o dieta postarat to absolutne nie ..Ideme maloco na víno ,a to viem kedy mi stačí a ake mam hranice…🙂ani by som nase dieta nenechala kazdy den na pol dna niekomu a mala u zadku :/ to zas ja nechapem ako to takto môžu robiť iné matky

zorkahorka
18. jan 2024

Mozno si ten ton a pohlady len nahovaras. Aj mna sa pytaju to iste,ked idem s ksmoskou von. Vzdy poviem, ze mam dovreho muza, ze sam ma poslal von a rad sa o deti dobre postara. Urob z toho pred druhymi svoju vyhodu

mikadooo
18. jan 2024

To si z nejakej dediny? U nás v meste si neviem predstaviť, že niekto váľa očami za to, že je s deťmi doma muž... na dedine si to predstaviť viem.

roja01
18. jan 2024

No a? Neries.

saxana000
18. jan 2024

Normalne idem kedy a kam chcem s kamoskou s mamou v robote.ked mame akciu s kolegami alebo aj sama tak isto moj muz chodi na futbal ryby vikendovky aj tembuilding.. nepytam si povolenie som dospela a mam aj svoj zivot nie gulu na nohe s napisom deti a domacnost.. dieta ma predsa aj otca.netvrdim.ze.som odisla od mesacneho babetka.ale 3.rocnemu dat veceru a osprchovat ho precitat z knizky a dat spat zvladne snad aj retard.panko.ma.asi.doma putku domacu co bez neho nejde ani do kauflandu.

lucia13022023
18. jan 2024

Malý mal asi 3 mesiace, bola som v potravinách kde sa má jedna známa s prelaknutim spýtala kde pre boha mam dieťa? A ja na to, že doma s jeho otcom. A ona ze on ti ho postrazi? Prosím????? Postrazi? 🤣
Nerieš to. Ignoruj. Ty vieš ze dieťa je so svojím otcom, starkou, starkym... Vieš ze je o neho postarané. To ze sa nám narodilo dieťa nezmena, že budeme sediet doma do jeho 18.
Mňa by tak zaujímalo ci aj keď muž, nie tvoj ale všeobecne ide von, tak ci sa ho pýtajú, kde je dieťa a ci ho vlastná mama postrazi 🤣🙈

bu1bu
18. jan 2024

Moja mala asi 3m keď som konečne mohla ísť trochu von, bolo to pre mňa ako keby na vypustili z klietky a co čert nechcel stretla som manželku manželoveho kolegu. Prvá otázka bola: a to si len tak nechala dieťa s otcom? Moja odpoveď: Nie, co si! Zbalila som jej veci a dala do decaku! Už viac sa nepýtala sprostosti...

minka201
18. jan 2024
sissy27
18. jan 2024

Neriesila som, je mi ale ze uuuuuplne jedno co si o mne myslia cudzi jedno. A na blbu otazku blba odpoved 🤷‍♀️ kde mas dieta? V uschovni batozin na stanici 😅

tiezjedna
18. jan 2024

Odpadnem! To fakt sa nájdu primitívni jedinci, ktorí si dovolia toto riešiť???😨😖 Kde bývaš prosím ťa?? Zo mňa by chudáci ošediveli obratom😂 Nielenže chodíme s kamarátkami občas na "tour de bar"😂, ale raz za rok si zaletíme aj na predĺžený víkend po Európe😎

majlo1234
18. jan 2024

Ved kde by bolo decko, s otcom, so susedou, so sestrou. Pripadne rovno povedz, zensi ho nechala v aute, na hlupe otazky hlupa odpoved

xsandrax
18. jan 2024

Keď vybehnem von a niekto sa ma opýta kde mam dieťa, tak im ukážem v mobile kameru, že spí a mám ju pod dozorom 😂 tie prekvapene tváre sú top 👌

vilma7
18. jan 2024

.. Prepáč, ale musím. Svadba nebola lebo veriaci svokrovci, ale dieťa zbúchate? Ma to pobavilo.
A tiež si nemyslím že to ľudia berú tak, ako to ty vnímaš.
Aj mňa sa bežne opýtaju, ze s kým sú deti (nesedí síce v kaviarni, ale som v práci), ale to je taka, podľa mňa normálna otázka. To je podľa mňa len tvoja precitlivenosť, že to tak vnímaš.

autor
18. jan 2024

@vilma7 svadba bola ;)

autor
18. jan 2024

Myslela som to nahrnuli kvoli svokrom,lebo nam stazovali zym zivot ze dieta na ceste a my niesme svoji.

stanulienkat
18. jan 2024

Ked sa ta spytaju, kde mas dieta, povedz:dala som ho ku kontajnerom.😁

zojanka
18. jan 2024

Tiež si myslím že si len precitlivelá. Ver tomu, že všetkým je úplne jedno a úplne ukradnuté, že matka skoro 3ročného dieťaťa je vonku sama bez neho. A ak by sa aj niekto taký našiel, tak možno jeden zo sto. To že sa spýtajú kde máš dieťa je normálna, bežná otázka. Povieš že doma s mužom a vybavené.

thoughtfulweirdo
18. jan 2024

Od roka oboch detí chodievam pravidelne preč aj na víkendy, nielen na večer 😅 s blbymi otázkami som sa nestretla, ak si o tom niekto niečo myslel, rozhodol sa so mnou o to nepodeliť. Keby sa ma niekto spýtal, kde sú deti, normálne by som odpovedala, že predsa s ich otcom.

denithestrange1993
18. jan 2024

Kamaratkin znamy a ini okoloiduci ti moze byt ukradnuti. Spytala by som sa ho kde su jeho deti ked tu so mnou klabosi.