Maminy ako vám prejavujú deti svoju lásku?
Myslím tým menšie deti, 3 ročné. Vedia už vyjadriť alebo pomenovať city?
Ja dieťaťu poviem, že ho mám rada, že ju ľúbim ale odpoveď žiadna. Len raz sa mi stalo, že samé od seba povedalo mám ťa rada. Pusu si musím vždy pýtať a pri tom ja sa ju veľa snažím pobozkať, pochváliť, zahrať sa s ňou, knižku čítať a kopu iných aktivit. Samozrejme aj pokričim keď je veľmi zle, stalo sa že dostala po zadku, nebudem tvrdiť že nie.
Potom mám zmiešané pocity, či som dobrá mama, či cíti lásku a vidí starostlivosť a iné skutky, čo pre ňu robím. Alebo či si pamätá len tie horšie chvíľky. Nepotrebujem to každý deň počuť alebo dostať pusu, len si chcem usporiadať v sebe ako na tom také dieťa je.
Deti rovnako ako dospeli prejavuju city roznym sposobom, nie nadarmo tu mame x jazykov lasky atd. nie kazdy je kontaktny typ - moje dieta (nastastie) je tusim viac ako ja a teda aj povie, ze nas lubi aj sa rad objima aj nas spontanne obijma ak ma naladu, na druhej strane moj manzel je ziarivy priklad opacneho spektra od mala a do dnes tie prejavy naklonnostina pozornosti a spontanne objatia moc nema 😅 urcite je ale moja svokra dobra mama, rovnako ako ty
Male deti prejavuju lasku uplne inak. Uz len to ze ti stale nieco nosi a ukazuje, kamienky, palicky listky je prejav lasky, to ze ta stale vola a chce aby si bola stale pri nej je prejav lasky, to ze ked mu je smutno a potesi ho len tvoje objatie je prejav lasky. Ma 2r ale na prstoch by som spocitala kolkokrat som dostala pusu len tak. Mas nerealne naroky
Náš bude mať čoskoro tri roky a len posledný týždeň má objíme a poviem úbim mami 🥹
Predtým to bolo také skôr že sme sa spýtali koho ľúbiš ...povedal mama, oci nie ani baba nie ...trápilo ma to za muža ale včera povedal aj jemu aj ho chytil okolo krku a dal mu pusu
Si dobrá mama, zlá by sa nad tým nezamyslela.
Mám pocit že hmotný prejav lásky pri tak mal dieťati je že sa rozbehne a skočí na mňa (chce sa hrať) 😂 a potom ešte večer pritúli sa keď ide spať. To je tak všetko.
deti zvyčajne opakujú čo vidia doma čiže ten môj 3r mi hovorí ako veľmi ma ľúbi, príde mi dať pusinku hocikedy sám od seba, objatie sám od seba, už sa mi pár krát stalo že ma aj pohladil po ruke ale toto mu ešte veľmi nejde, oveľa radšej mi chytí tvár ručičkami a tak mi dá pusinku 😊 ja úprimne nechápem čo je každý taký natešený z novorodencov, však oni vôbec nedávajú žiadnu spätnú reakciu typu úsmev alebo vďaku 🙈 (spomínam si ako som sa nevedela dočkať kedy sa môj syn konečne prvý krát na mňa usmeje) ale tento vek čo je teraz tieto 3 roky je ten najlepší čo môže byť 😍
Môj syn až teraz niekedy začal cielene hovoriť,že mami, ľúbim ťa,aj tatika, objímať, dávať bozk. skôr len tak sa pritulil,aj to iba večer,pred spaním,alebo keď bol chorý. Dcéra je viac kontaktná, túli sa, objíma,dáva pusinky. Záleží od povahy,aj deti sú "len"ľudia.
uz si celkom nepamatam, kedy to prislo, ale asi neskor ako v 3r mi zacal hovorit, ze ma lubi, pusinkovat, objimat a tak. predpokladam, ze kazde dieta je ine, takze to moze/nemusi prist a moze to byt skor/neskor.
a chapem, ze kricis, sme len ludia, ale bit by som nebila v ziadnom pripade.
urcite si dobra mama a robis vsetko najlepsie, ako vies. vidiet to uz len z toho, ze sa nad tym zamyslas.
Si dobra mama, nemaj take myslienky.
Moj krpaty ked uz mal 2 a vlastne menej, tak ma stale mojkal ,tulil sa, od 3 aj povedal milujem Ta mami ale zaroven ma kludne aj uhryzol 😄 nechapal ze mi ublizi
Moj syn ked mal 2 roky a 9 mesiacov mi povedal ze ma ma rad. Odvtedy uz to hovori,aj nas obijme aj to povie, roztapam sa. Ale kazde dieta je ine. Mozno to robi,pretoze ja som mu to pred spanim zvykla povedat...
Niektoré deti jednoducho nie sú mojkacie typy a nemajú takú potrebu. A možno to na ňu príde až neskôr.
Moje sa prítulia, povedia ze ma ľubia, keď čítame knihy pred spaním, tak sa lepia po mne...lepia sa pomerne dosť často;)
Objímanie prišlo okolo 21m. Do vtedy možno mala nasýtený kontakt dojčením.
Každé dieťa je iné, moje su také že prvá je introvert neutrál a druhý je živel ale mojkač
Môj dvojročný prejavuje lásku tak, že sa poobjímame, ťahá ma hrať sa chodí všade za mnou a proste chce byť v mojej spoločnosti, plus večer zaspáva tak, že sa buď ku mne alebo ku manželovi pritúli.. rovnakým spôsobom prejavuje lásku aj môjmu mužovi ☺️
Každé je iné a jedinečné. Aie každé ľúbi svoju mamu rovnako ♥️ Len nie každé to dáva najavo rovnako. Úplne normálne.Nie každé je mojkáčik.
Deti prijimajú lásku automaticky. Keď ju dostávajú, je to pre ne samozrejmé. A je to v poriadku. Nevedia to porovnať so situáciou, že ju nedostávajú. Ocenenie dostaneš neskôr.
Mame 3 deti.
Najmenší ma 3r ten príde počas dňa hocikedy za mnou, dáme si pusku a obíme ma. Povie mami ľúbim ťa.Tak isto aj 4 ročný 😃 furt sa stískame, pusinkujeme. Oni to berú úplne automaticky od malička. Stále im prejavujem lásku, hovorím im to… aj im hovorím lásky moje….ale keď sa stískame s mužom dáme si pusu to prevracajú očami 😂
Vždy si vravím ze môj syn je jediný chlap, ktorý za mnou reve😆😆😆takže tam vidím tu prejavu lasky
mojkáš ju, venuješ sa jej, čo podľa teba robí inak dobrá mama ak ty nie si dobrá?