Ako to ukončiť?

6. dec 2022

Niesme spolu už nejakú tú dobu no viem že si stále chýbame,mali sme veľmi ťažký rozchod. A aj tak si po takej dlhej dobe píšeme na meniny, narodeniny atď. Veľmi mi ublížil ...každý už máme svoj život. Ale tu nastáva problém. Vždy keď mi napíše tak plačem. Je mi z toho tazko lebo mi stále veľmi chýba (aj keď po Tom ako sa ku mne správal, by mi určite chýbať nemal) viem že aj ja jemu chybám a že najradšej by to vrátil späť. Ako sa preniesť cez túto lásku? Vždy keď ho náhodne stretnem tak sa mi zastaví srdce.
Skúsila som ho bloknut no vždy si nájde spôsob ako mi napísať (pošle list) a ja už nevládzem takto. Snažím sa zabudnúť ale vôbec to nejde. Zažili ste to už?

patus_2
6. dec 2022

Dva krát do tej istej rieky nevstúpiš. A keď aj vstúpiš, tak zistíš, že je to také isté/ horšie ako bolo. Ideálne nejatriť staré rany, odmlčať sa, sústrediť sa na niečo iné (koníčky, kamaráti, rodina ..) ale aj tak je najlepší liek čas. Sama vieš prečo spolu nie ste a znova to zažívať asi nechceš....

autor
6. dec 2022

@patus_2 my sme to už viackrát skúšali spolu. Lenže ja som nikdy neodišla tak že nastálo. Až trz. A je to už doba. Ale ja si neviem pomôcť. Veľmi to bolí...a už tomu je vyše roka.

panelacikova
6. dec 2022

našťastie nezažila. vždy som chlapa opustila skôr, než mi stihol ublížiť viac, než som bola ochotná znášať. ALE. ak by sa mi toto stalo, stále a donekonečna by som si opakovala a mala pred očami, čím mi tak veľmi ublížil. stále by som si to v hlave premietala a hovorila si, že je to takto fajn, že už nie sme spolu. čo sa týka jeho kontaktov voči tebe, ak chceš, aby s tým úplne prestal, tak mu to proste povedz. ak nepomáha, môžeš podať ešte trestné oznámenie za obťažovanie. skôr mám pocit, že ty nechceš byť tá, čo s tým sekne úplne definitívne. inak by si už dávno konala...

h2
6. dec 2022

Napíš mu, že si neželáš, aby ťa viac kontaktoval a potom ho zablokuj. Pokojne mu napíš aj to, že ti to ubližuje a chceš sa cez to preniesť a ísť ďalej, preto budeš rada, keď bude tvoje rozhodnutie akceptovať a naozaj sa už nebude ozývať.
Náhodnému stretnutiu sa asi nedá zabrániť, ale tak pozdravila by som, možno prehodila pár zdvorilostných viet a išla ďalej. Snáď ho nestretávaš nejako často.

terezka1947
6. dec 2022

Zabudneš....keď raz nemáš na neho pekne spomienky,tak načo si ubližujes spomínanim?
Keď ťa raz ma skutočne niekto rád,nebude ti ubližovať.

autor
6. dec 2022

@panelacikova tak on bol moja prvá láska naozaj to trvalo veľmi dlho,prešli sme si vecami ktorými si normálny pár asi nikdy neprejde. Nejde o to že to nechcem ukončiť. Inak by som nežiadala o pomoc. Ide o to že keď som už okej tak stačí že sa mi raz za mesiac ozve a ja sa citim zas tak psychicky slabo ako na začiatku. Snažím sa spomenúť že kde nastala chýba,prečo sa to stalo práve nám. Nemôžem povedať stále ho veľmi ľúbim...dal mi to čo som nikdy nemala. Lenže viem,že keby sa vrátim tak to už nikdy nebude dobré.

autor
6. dec 2022

@terezka1947 lebo vo vzťahu niesu len zle veci...vždy je aj pekné. Viem že niekto kto to neprežil nevie pochopiť ako to cítim...tazko sa to vysvetľuje

panelacikova
6. dec 2022

nechcem ťa uraziť, ale aj normálny pár alebo dokonca normálny človek, ktorý nie je v páre, si prejde v živote mnohými ťažkými skúškami a proste ide ďalej. nechcem sa ťa ani dotknúť, ale ak nešlo o životohrozujúci stav jedného z vás alebo vašich potomkov (ak niektorý máte), tak ste si neprešli ešte ničím extra závažným... takže hlavu hore a ver, že niekde je človek, s ktorým ťa čaká určite krajšia budúcnosť 🙂

terezka1947
6. dec 2022

Ale vie ťa pochopiť....
Keby to bolo všetko pekne,nerozišli by ste sa toľkokrát.
Boli by ste spolu.
Ako môžeš myslieť na to pekne,keď ste sa rozišli kvôli zlému?

autor
6. dec 2022

@terezka1947 lebo predtým sa nikdy nikto ku mne nesprával tak ako on ku mne... Prvé roky boli úplne krásne a ja som mala pocit že je moje vykúpenie...otm to už tak nebolo. Stále som bola zlá,nemohla som sa smiať,nemohla som nič. A keď som odišla tak si našiel inú a tá sa k nemu správala tak ako on ku mne (zle)a ptm to až pochopil... Chcel to vrátiť lenže ja by som sa vrátila (naivné mysliac že to pochopil) no strach z toho že mi bude tak isto ublížené má nepustí

fotoarch
6. dec 2022

Prepáč za surovú úprimnosť .... Není to osudová láska ... Volá sa to tvoj samidestrukcny mood ... Ten ťa ťahá ... Ak pochopíš prečo , bude len ako spomienka a pohnes sa v živote ďalej ..blokni si ho a zmaz z hlavy ...

terezka1947
6. dec 2022

Tak ho už nerieš. Ty si síce uvedomujes,že to ok nie je,ale stále spomínaš aké to bolo pekné,atd...
Ale to je spomienkový optimizmus.
Keby to bol pekný vzťah,neskončí.
Čiže zavrú dvere a choď ďalej.
Nechaj ho žiť jeho život,ty začni žiť svoj.
Keď budeš stále žiť v minulosti,nedáš šancu inému.

panelacikova
6. dec 2022

autorka: je to manipulatívny typ, ktorému si ty sadla na lep. keď si sa konečne odtrhla, skúšal to na inej, tá sa zrejme nedala a dala mu kopačky. a tak to znovu skúša na svoju prvú obeť - na teba 🙂

viestta
6. dec 2022

Zila si s manipulatrom, pretoze aj ked ti ublizoval, tak ty mas stale vycitky a hladas kde si spravila chybu. Ak by sa manipulatorom rozdavali diplomy, tento tu by ho mal cerveny.
Tebe vobec nevadi, ze ta smahom ruky vymenil za inu, ked ste boli od seba? Tebe nevadilo vracat sa k nemu aj ked ta smahom ruky vymenil za inu, ked si tam nebola ty?
Kde je tvoja hrdost? Kde je tovja sebeucta? Ty sama zo seba robis handru, s ktorou on doteraz manipulujue. Ma ta precitanu az do spiku kosti. Presne vie, ze ked ti napise zas si do teba kopne. Presne vie, ze takym sposobom ti este viac ublizi. Honi si na tebe tolky cas svoje zakomplexovane ego a ty si to nechas, ty sa dokonca ponukas, aby si do teba kopol, lebo ty sa podvedome chces nechat trapit. A sme na zaciatku, ty a tvoje spravanie je vysledkom jeho maninupulacie. Nebolo by od veci konecne sa zamysliet nie nad tym, kde si spravila chybu. Zamysliet sa nad tym, ci si naozaj taka zufala, ze sa sama dobrovolne nechas nicit takymto clovekom.
Si taka zufala, ze si schopna este si este viac nicit zivot takym korunovanym... (dopln si pejorativum ake sa ti najviac hodi)?

panelacikova
6. dec 2022

@viestta hej, manipulátorsky som asi mala napísať alebo neviem 😀 proste ten, čo manipuluje 🙂

viestta
6. dec 2022

@panelacikova vies ja, vrchna manipulatorka MK, viem pouzivat tie spravne terminy 😀

panelacikova
6. dec 2022

@viestta no ty áno, ty si No.1 😀

autor
6. dec 2022

@viestta lenže vo vzťahu si na vine obaja vždy nie len jeden..ja viem že som nebola 100% na ale kto je..

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
6. dec 2022

sama pises "Stále som bola zlá,nemohla som sa smiať,nemohla som nič"
Ak je pravda co pises, tak kto bol vinny? Neexistuje aby si bola stale ty vinna, neexistuje aby mi niekto zakazoval sa smiat, chodit kde chcem, robit co chcem, neexistuje aby som bola iba ja na vine aj ked obcas nieco zaskripe. Uz len to, ze by mi niekto zakazoval smiech by bol dovod aby som za takym vztahom tresla dverami. A riadne silno. Mozno by aj firstok vyletel.

autor
6. dec 2022

@viestta áno lenže on bol takej povahy...že mu všeličo vadilo.

viestta
6. dec 2022

Takze vidis, jemu vsetko vadilo. Tak kto je na vine?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
6. dec 2022

@zoro9836 ano, az taaaak strasne ju miloval, ze ked neboli spolu, hned si nasiel nahradu.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
6. dec 2022

@zoro9836 ak by si to tak spravil mne, tak by som ti pribuchla dvere. Navzdy. Ja mam svoju hrdost a sebeuctu

autor
6. dec 2022

@zoro9836 presne tá veta "napriek tomu zlému chcem zažiť to pekne čo tam bolo" ale úprimne za akú cenu ? Musela som sa liečiť aby som sa vôbec ako tak z toho dostala. Myslím že chce využiť to že ho ľúbim ( lebo si je toho vedomý) pre zmenu treba oboch nie len aby som sa ja vkuse zmenila. Chýba mi to pekne,ale naozaj asi nemôžem zabúdať na to čo všetko bolo zle lebo s ľútosťou musím povedať že toho zleho bolo oveľa viac.

viestta
6. dec 2022

Citaj si to co si teraz napisala stale dookola. Myslim si, ze pochopis ako sa s tym vysporiadat. Casom, nie hned. Ale pochopis.