Ako to máte s platením?

neillys
12. apr 2024

Zaplatil som zene vsetko co som jej videl na ociach. Ja som zaplatil 10x a ona 1x.. naozaj som ju miloval.. ale niekefy som sa citil zle.. sked niekomu date darcek za 150€ a nedostanete naspat nic alebo 30€ darcek alebo na vas kuka ako puk ked chcete aby vam kupila kávu za 2€… a este mi povedala ze vecny problem s peniazmi… ale vsetci vravia ze muz nikdy nenecha platit zenu.. tak to musite asi zarabat hodne ked len zena 500€ mesacne

nika23t
12. apr 2024

@neillys odkedy sme manželia, tak je jedno, kto z nás platí. Každý máme svoj účet, ale peniaze sú naše. Ale v tvojom vzťahu je asi iný problém. Platenie je len kvapka v mori.

zmrzlinka2021
12. apr 2024

Ak kupuješ dar, nerob to zistne, ale zo srdca. Ja nemám rada túto formu manipulácie. Buď daný dať chcem kúpiť a dať alebo nie.

Priateľka je pracujúca?

neillys
autor
12. apr 2024

@zmrzlinka2021 zarabala a dokonca o trochu viac

zmrzlinka2021
12. apr 2024

@neillys tak potom to nie je ok, nevravím pol na pol, ale aspoň tretinu

anjelicek26
12. apr 2024

Je rozdiel platit na rande a rozdiel kupovat drahe darceky a ich "vyzadovat"... ona ich chcela, alebo si proste chcel sekat formu a teraz ta to skrie, ze sa ti to vzdy nevratilo? Kazdopadne ste sa rozisli, kasli na to... ale moj nazor je, ze peniaze su, boli, budu, samozrejme treba si spravit jasnu ciaru medzi ideme sa zabavit a neriesim a zneuzivanim dobromyselnosti...

thirstymonk
13. apr 2024

@neillys manzelke som "za babetko" kupil vodicak na motorku 650€ a na tridsiatku som jej kupil motorku 5400€. Od prveho dna vztahu som to bral ako "nase spolocne". Nikdy by ma nenapadlo daco take riesit... :-/

ajko2011
13. apr 2024

@neillys od kedy bývame spolu máme jeden spoločný účet kde nám obom chodia príjmi a neriešime kto, čo a koľko zaplatil 🙂

anketkarka
13. apr 2024

Vo vzťahu by nemalo byť niečo za niečo a kto miluje viac, kto platí viac, kto robí pre vzťah viac. Vždy je to len vec pohľadu. Lebo čo je viac a čo menej? Vo vzťahu z lásky to robíš z lásky, nečakáš viac, neporovnávaš. Ak ľúbi aj druhá strana, tiež koná z lásky. To nie je o tom, že sa niekto dá využívať a je využívaný, lebo to potom nie je vzťah z lásky. Vzťah je ako teamový šport a robíš všetko pre team.

daniela2202
13. apr 2024

@neillys a pošli to do prdele.... nech si zarobí 👉

zuzanockamt
13. apr 2024

@neillys Nech si priateľka hľadá iného, toto ti fakt netreba. To je tou výchovou - chlap sa má aj zodrať a princezná len rúčku natŕčať. No isto. Pol na pol a hotovo.

gribka1
13. apr 2024

Kde si sa pozeral, keď si s ňou začal. Nie, nemalo by to tak byť.

subartic
13. apr 2024

@neillys bože autor , čo nariekaš. Choval si sa ako chlap a tak to má byť. Ja by som muža čo by chcel na rande aby som platila , ako sorry , ale veľmi rýchlo upratala do ex. Jednoducho nie . A môžu ma tu superemancipované ženy aj zožrať. Iné je už v spoločnom živote , tam ak sú pracujúci obaja by sa mali podieľať na spoločnom živote obaja. Ale nie 50:50 , % podľa príjmu .

gribka1
13. apr 2024

@subartic Akože by si ho fakt nikdy nikam nepozvala? Neurobila radosť, darček hocikedy?

beata_k
13. apr 2024

@gribka1 Pozvala, ale platil by on 😄

subartic
13. apr 2024

@gribka1 ja som nikdy nič neplatila. Darčeky som kupovala keď mal narodeniny , meniny, Vianoce . Ale aby som išla na večeru a zaplatila si za seba , nie . A mala som frajerov čo by mi to ani nedovolili .

subartic
13. apr 2024

@beata_k nie nepozvala. Ja som a bola typ ženy čo sa nechal loviť a za mužmi som nedoliezala.

gribka1
13. apr 2024

@subartic Nemyslím si, že keby som lovcovi povedala, že poď pozývam ťa na kávičku, tak už by ho lovenie prestalo baviť a začne hľadať novú korisť. Bola by som ľahko dostupná.

subartic
13. apr 2024

@gribka nemala som a nemám za potrebu pozývať niekam mužov. Nikdy sa mi nestalo aby mi frajer takto odišiel . Muž ktorý o teba skutočne stojí a nie si pre neho jedna z mnohých neodíde.

gribka1
13. apr 2024

@subartic Jasné, že neodíde, to tvrdím, ani keď ho pozvem na kávu. Asi keď sa prechádzame po meste, trávime tam čas, ideme do kina alebo čo ja viem, a mňa napadne, že chcem kávu, tak poviem, že poď, pozývam ťa kávu. A nemám problém zaplatiť. To nie je potreba niekam ho pozývať, mne to príde prirodzené rozhodnutie v danom čase.

subartic
13. apr 2024

@gribka1 muž ktorý sa s tebou prechádza po meste a vie že máš rada kávu ťa na tu kávu pozve. To mne príde prirodzené . A keď nevie , stačí povedať Nedáme si kávu ? Ja som takto nastavená bola od mlada a som aj teraz . Napodiv nemám problém prispievať do domácnosti aj viac ako muž ak zarobím viac , čo som aj vždy zarobila. Ale tú fázu randenia nechávam plne na muža. A takto učím aj svojho syna .

beata_k
13. apr 2024

@subartic Do nie je o doliezani. To je o tom, ze uz sme v 21. storoci a aj muz chce byt poteseny pozvanim alebo darom.

subartic
13. apr 2024

@beata_k 21 storočie ? To akože má byť zdôvodnením toho že si má žena platiť na rande a pol na pol alebo sa striedať raz ty a raz ja ? Nie, to je len chybná interpretácia emancipácie . Muž má byť potešený tým že je natoľko schopný že toto tej žene umožní a nie že bude čakať ako taký psík že minule ja a teraz ty a vyplakávať tu na fore že mu žena nezaaplatí kávu za dve eurá . To je odstrašujúci prípad chlapa . Dary som dávala aj ja ale len k sviatkom .

beata_k
13. apr 2024

@subartic Aj muz ma city a tuzi byt prekvapeny a poteseny. Nie je psik. Skus to niekedy. Uvidis, ze sa uprimne poraduje a vycaris mu tym usmev na tavri. A o to ide. Potesit milovanu osobu. Ci je muz alebo zena. Kazdy sa rad citi milovany.

hugger
13. apr 2024

@beata_k ano muz ma city a tuzi byt prrkvapeny a poteseny. Tym ze zena na seba zoberie nejaku zensku rolu: uvari veceru alebo upecie pre neho kolac. Vtedy sa citi muznejsie.

Platenie je cisto muzska rola a neviem si predstavit muza ktoreho by platenie zenou potesilo.
Teda viem: prizivnika

subartic
13. apr 2024

@beata_k milovanú osobu u mňa muža , môjho muža, poteším úplne inak a nie tak že vytiahnem peňaženku pri večeri, za pokladnicou do kina alebo hocikde . To by som ho akurát tak naštvala a riadne. Hociktorého muža s ktorým som chodila by som akurát tak nahnevala. A presne ako napísal
@hugger na to aby som potešila muža využijem " zbrane " ženy a nepchám sa do mužskej role kde nemám čo robiť. Narvete sa do mužskej role, naťaháte na seba bremeno ktoré vám nepatrí , ste unavené, frustrované a potom sa čudujete že tí muži sú akí sú . A oni by často boli aj fajn ale vykleštíte ich, predbiehate sa kto skôr vytasí peňaženku aby ste boli " emancipované " , každá druhá tu vykrikuje o zlatokopkách - toto v živote nepochopím - a že muža nepotrebuje. To akí sú mnohí muži debili za to si môžeme my ženy . Skús niekedy potešiť muža tak že podporíš jeho mužnosť a nie tak že budeš ďalším mužom vo vzťahu .

beata_k
13. apr 2024

@hugger Jaj ta ja mam stat pri sporaku a ty len vytiahnes penazenku a hotovo? Ja radsej vytiahnem penazenku a toho muza pozvem na kolacik a stravime spolu peknu chvilu.

beata_k
13. apr 2024

@subartic moj muz vari kym ja sa mozem venovat comu chcem. Chces povedat, ze je menej muzny? 😄

subartic
13. apr 2024

@beata_k jaj ty si to vôbec nepochopila . Keď chcem potešiť muža urobím to inak ako tým že vytiahnem peňaženku a zacvakám . A píšeme o randení , spoznávaní , nie o žití v jednej domácnosti . Tej prvej čarovnej fáze , kde máš iniciátívu ponechať plne v réžii muža nech sa ukáže v plnej kráse .

subartic
13. apr 2024

@beata_k a máš pravdu , ja radšej navarím mužovi a napečiem , zatiaľ čo on betónuje vonku chodník , seká drevo a potom ma pozve na večeru do reštiky, zaplatí to kartou ktorú máme od spoločného účtu , ale zaplatí to on . Ale saozrejme id eto aj naopak , betónovať a klátiť drevo bude žena a muž bude variť, však pre mnohé superemancipované ženy je to v poriadku makať na stavbe a robiť ťažké práce a muž nech sa v rytme samby zvŕta pri sporáku . Je preto ten muž menej mužný ? Veru je .

hugger
Autor odpoveď zmazal
Zobraz