Ako to funguje u vás v manželstve?

prosimpekne
18. sep 2024

Ahojte.
chcem sa spýtať,len tak informatívne,či si myslíte,že je toto v poriadku?
mam manzela,manzelia sme relativne kratko.nakolko byvame spolu v byte,manzel pracuje na zmeny (ranne,nočne),tak ked ma voľno,ktoré nepadne na víkend-pretože vtedy sa snažíme tráviť čas spolu ,(nakoľko ja pracujem PO-PIA) tak cez jeho voľno cez týždeň odbieha rodičom na dom a záhradu pomôcť,pretože na dome sa stále niečo nájde,čo treba.Ja to robím takisto,pokiaľ je manžel na nočnej,idem k našim alebo pokial jeho služba víde na víkend.aby som nebola na byte sama,idem k našim,tam som užitočnejšia.Rozdiel v tom ale je,ze ja pridem vzdy predtym,ako manzel pride z prace,popripade este aj navarim,aby sme neboli hladny a cakam ho,kym pride,aby nemal pocit,ze uprednostujem ine veci a jeho davam bokom.on ked je u rodicov,velakrat sa stane,ze meska.argument je ,chcel som dokoncit hento a tamto...dohodli sme sa na nejakom case,dokedy bude chodit,no aj tak sa velakrat stane,ze meska,pretoze tamto chcel dokoncit atd...ja uz si pridem,ci ja som normalna,ze chcem travit cas s manzelom,pokial sa da?tym,ze robi nocne aj vikendy (co znamena,ze cca 7-9 noci spim bez neho,iba sa obchadzame,jeden z prace,druhy do prace).chcem tym povedat to,ja viem,ze nie vzdy to ide,ale to manzelstvo a manzel je pre mna prvorady a vzdy sa snazim zorganizovat veci tak,aby ked on pride z prace domov,tak ma tam nasiel.kdez to,ja mam pocit,ze ja ho musim nahanat,aby on prisiel tak,ako ma.A argument je,ked pride neskoro a ja mam uz nervy je,ze dolezite je,ze som prisiel...
nehovoriac o tom,ze zijeme spolu uz takmer 3 roky a este donedavna hovoril domov rodnemu domu a nas domov bol BYT.upozornila som ho nato,ze mi je luto,ze sa snazim vytvorit teplo domova a on nazyva nas DOMOV iba BYT ,tak uz si dava pozor,ako nazyva nas domov.
myslite si,ze sa k tomu staviam zle?

crazy_cat_lady
18. sep 2024

nemyslim si, ze sa k tomu stavias zle, ked nepomohol rozhovor, mozno je nacase mu nastavit zrkadlo, ked on pride domov ty tam nebudes a prides neskor a tiez mu mozes povedat, ze si potrebovala nieco dokoncit.. a ked sa to takto par krat zopakuje a bude mat k tomu nejake vyhrady, tak mu mozes povedat, ze to iste robi on, mozno sa potom uvedomi

prosimpekne
autor
18. sep 2024

@crazy_cat_lady vies,vacsinou vzdy,ked pride neskoro sa pohadame.ja nehovorim,ze sa nesnazi prist na cas,snazi...ale stane sa velakrat toto.pripadam si potom,ako keby ho musim nutit,ze cas,ktory mame spolu,tak sa o nho ukracujeme.nad tym zrkadlom som rozmyslala ale mam obavy,aby sa nestalo to,ze zacne chodit .dokonca som mu aj povedala,ze ja to zacnem robit tiez tak a povedal mi,ze ved oki,on s tym nema problem.

lucka_ke
18. sep 2024

podľa toho čo píšeš sa doma cíti v rodičovskom dome a ty si na druhom mieste, treba si sadnúť a otvorene sa o tom porozprávať, lebo ty máš jeho na 1. mieste, ale on ťa má až niekde úplne na konci a to pre vaše manželstvo nie je vôbec dobré, ak to nezmení tak sa vám vzťah rozpadne

prosimpekne
autor
18. sep 2024

@lucka_ke dava si uz na to pozor,vysvetlila som mu,ze ako sa citim,ked nas domov nenazyva domovom ale bytom.ide tu skor teraz o tie prichody,ze mi to proste vadi.ja viem,ze v manzelstve treba mat aj svoj priestor ale toho ma predsa dost,ked ja som v praci

jaskolka
18. sep 2024

@prosimpekne mne príde stále divne, keď čítam, ze niekto píše "partner má nočnú a ja idem vtedy k rodičom. On je v práci a ja idem k rodičom". Nechápem, to sa bojí dotyčná osoba byt doma sama? Alebo "ma voľno a ide pomáhať rodičom". To co majú rodičia role a 100 kráv, ze treba im v kuse pomáhať?
Podľa mňa by ste si obaja mali uvedomiť, ze ste už nová rodina vy a nebehat stále k rodičom, keď máte voľno. Lebo to potom vyzerá, že buď ste v práci alebo u rodičov.
Nepoviem ísť raz za čas, ale neviem si predstaviť, že by som mala trebárs voľno 4 x do týždňa a stále by som bežala k rodičom pomáhať. A kedy ste doma? Len tak, oddych, relax, domáce práce? Co také im treba stále pravidelne pomáhať? Umývať okná, nákupy?
Takže už aj on, ale aj ty skúste pretat "pupocnu šnúru" a budujte si vlastný domov a vlastnú rodinu.

janinah
18. sep 2024

Toto som mala celý život.ze odbiehal robiť na rodičovský dom a záhradu.ktory mimochodom potom zdedil.A vieš čo.teraz tam chodí ešte viac a ja veľakrát s ním...
Takze kto podedi ich dom? Skús tam ísť občas aj ty niečo pomôcť.skor porobite.skor budete doma obaja a ešte ti aj muž bude vďačný.

janulka1802
18. sep 2024

Hm, mám taký dojem, že neprestrihol pupočnú šnúru.

ivett1
18. sep 2024

@prosimpekne tak keď s tým nemá problém, tak to urob a uvidíme, či to tak bude...😊...nehádaj sa, len to skrátka sprav...choď k vašim a príď až keď on bude doma ...

janinah
18. sep 2024

A čo ste sa opýtam ty z tej záhrady nemáš nič? Nijakú úrodu?

egonsk
18. sep 2024

@prosimpekne nemas rovnaku sestru? tiez by som taku prijal 😊😉 ... vytvorit domov vie uz iba mizive percento zien, niesu k tomu vychovavane.

prosimpekne
autor
18. sep 2024

@jaskolka on to berie tak,ze su uz dochodci,maju velky dom s velkymi pozemkami.ja chapem,ze treba pomoct ale je to na ukor nas velakrat.

katica06
18. sep 2024

@janulka1802 má dojem že ani autorka, ktorá tiež chodí furt domov. Vlastne ani nevieme kedy strávia čas len tak vo dvojici, čo je čo vzťahu dôležité

prosimpekne
autor
18. sep 2024

@janinah ja mu idem obcas pomoct.nehovorim,ze som nejaka chnipa,co ma obe ruky lave...len je to nase manzelstvo a potrebujeme aj cas pre seba...myslim,ze je dost,ked tam chodi kolkokrat aj 3-4 do tyzdna

prosimpekne
autor
18. sep 2024

@janulka1802 to sa aj mne velakrat zda,aj ked uz ma po 40-tke

prosimpekne
autor
18. sep 2024

@ivett1 vies kolko som si kvoli tomu poplakala?ja to beriem tak,ze je to moj muz a ked pride domov,aby mal teplu veceru.a on vzdy meska-polhodinu urcite,zo zaciatku to bolo aj 3 hodiny

h2
18. sep 2024

@prosimpekne Mne je veľmi divné, ako stále obaja odchádzate preč, keď ten druhý nie je doma. To on naozaj stále musí niečo robiť u rodičov? Keď budete mať deti, tak čo spraví? Rodičia už budú zvyknutí, že všetko porobí on, tak tam bude chodiť stále a ty doma aj padneš na hubu. Doma nemá čo robiť? Že by ťa napríklad čakal v upratanom byte s navarenou večerou, mu nenapadne?
Čo poradiť? Asi by som mu to názorne ukázala: príde domov a ty nikde, na jedenie nič, neupratané, lebo ty si u rodičov.

prosimpekne
autor
18. sep 2024

@janinah oni nejak vela nepestuju,tak trosku pre seba.skor chovaju,treba kosit,opravovat na dome,auta opravovat...

colsami
18. sep 2024

@prosimpekne dom s velkymi pozemkami - ale stale si nepovedala co tam akoze nonstop pomaha robit.

Edit- uz pises. Tak ok raz za cas pokosi. Ale ved ak chovaju a rodicia su doma, azda sa o tie zvierata oni staraju. Dalej - auta opravovat, to tiez kolko aut maju rodicia dochodcovia doma ze ich stale treba opravovat?

Dalej - to ze polhodiny meska by mi zily netrhalo, myslela som ze miesto o stvrtej pride o deviatej... Toto napr u muza neriesim lebo vie ze ked ide nieco robit - pracovat - manualne, tak proste kym nema hotovo nepride, a takmer vzdy je omeskanie lebo malokedy si clovek presne naplanuje take prace na cas...

Dalej - naco chodis k rodicom, ved to si tiez ako male dieta, nepochopim. Aby si nebola na byte sama? Bezne clovek ked sa osamostatni, byva na byte aj sam, je to uplne normalna.

Inak, myslim si proste ze Tvoj muz sa doma nudi, ak je to chalan co ma doma hospodarstvo pozemky zvierata xahradu a je nauceny robit, tak ked ani Ty nie si na byte, ide k rodicom aby nieco zmysluplne robil a nesedel na byte.

jaskolka
18. sep 2024

@prosimpekne ale prečo aj ty stále odchádzas, keď on nie je doma? Veď to vyzerá, že ani ty bohvieako sa necítiš "doma" tak kde bývate. Skus mu to podať takto, lebo on keď vidí, ze aj ty stále bežis preč k rodičom, tak ma dojem, ze si úplne spokojná s takým nastavením. Ze proste obaja stále budete "nalepení" k rodičom.

martul
18. sep 2024

@prosimpekne ani ty to nemáš svoj domov, keď je manžel v nočnej prečo ideš k rodičom? Kednoducho by ste si mali obidvaja uvedomiť, že bývate vo vašom spoločnom byte a to je váš domov.

janickacrazy
18. sep 2024

@prosimpekne môj muž tiež robil nočné dlhé roky a nikdy mi nenapadlo bežať k rodičom, veď normálne som bola doma

colsami
18. sep 2024

A este jedna vec - to ze nehovori domov na vas byt, tiez by mi to zily netrhalo. Zila som vo vlastnom byte tri roky a tiez som tomu hovorila ze idem na byt. Brala som to sice ako docasne byvanie, ale tiez docasne, nevedela som ci tam budem 2 roky ci 10. A detto potom novy byt s muzom, tiez som bezne hovorila ze na byt, a nikdy sa na mna za toto neurazal ze som sa ho dotkla...

Ked Ty utekas k rodicom z toho bytu stale, asi Ti to tiez nie je az taky domov. Nie je tak? 🙃

ivett1
18. sep 2024

@prosimpekne áno, chápem to, si sklamaná, lebo to vyzerá tak, že len tebe záleží na tom, aby ste boli rodina lebo on uprednostňuje stále rodičov a domov má stále tam...
ja by som urobila to, čo som ti poradila, skúsiť môžeš...načo plakať, sú aj horšie veci...

prosimpekne
autor
18. sep 2024

@h2 toho sa bojim aj ja,ked budeme mat deti,bude vsetko na mne?dnedavna bolo vsetko na mne,alebo teda vacsina.On obcas uvari -raz za par tyzdnov,obcas ma aj pocka s uvarenou vecerou,ale to fakt raz za 2 mesiace.
Hovorim mu dva roky,aby sme si vymalovali obyvacku.on ,ze to je robota,ktora pocka,treba hasit co je treba.Alebo mi povie,ze ved nakup veci a vymalujeme,co je to problem?uz nato pristupil,ale vidim,ze je to kvoli tomu,aby mal odo mna pokoj

januska12323
18. sep 2024

Obaja mi pripadáte ako študenti bývajúci na internáte, ktorý chodia na víkendy domov za rodičmi. Preto nenazýva váš byt domovom lebo tam chodí len prespať, najesť sa a občas potešiť manželku. A keď náhodou príde domov dostane večeru a vykričané kde sa toľko zdržal, no má chodiť rád?

prosimpekne
autor
18. sep 2024

@jaskolka ja idem raz za tyzden,niekedy dva.hlavne kvoli tomu,ze mam iba mamu a ked mam porobene doma,ju aspon potesim navstevou a pomozem jej s niecim.takisto ma dom a zahradu

gribka1
18. sep 2024

Tak prvé čo by som urobila, je tak ako radí vyššie, nebyť doma, keď on ná prísť. A samozrejme vieš ako to bude vyzerať ak budete mať deti? Nech sa vyjadrí. Poznám taký pár, tam to nikdy neskončilo, ona si zvykla, lebo sa tomu poddala, on chodí doteraz a to už je na dôchodku.

h2
18. sep 2024

@prosimpekne Vymaľovať u vás nie je priorita, lebo treba porobiť u rodičov? A že ty máš nakúpiť veci na maľovanie?! 🙃
Toto bude len horšie, ak budete mať deti. Jeho budú rodičia potrebovať stále viac, lebo už teraz sú zvyknutí, že on všetko porobí. Na dieťa budeš sama.

gribka1
18. sep 2024

@januska12323 Chudáčik ten chlapík. Vážne?

gribka1
18. sep 2024

@h2 A keď nebudú rodičia tak dupľom, ešte tam aj spať bude, lebo jeho domov.

prosimpekne
autor
18. sep 2024

@janickacrazy ja idem hlavne kvoli tomu,aby som robila spolocnost mame.na 3-4 hodky,potom sa vratim domov