Priateľ mi odchádza na VŠ, budeme od seba rok asi 300km. Samozrejme ho podporujem, nechcem aby sa vzdával VŠ kvôli mne (sama taktiež studujem ) ale už teraz ma chytá úzkosť z toho, ako to bude vyzerať. Jednak že budeme od seba tak ďaleko a vídať sa minimálne a taktiež z toho, že z toho celkového vzrušenia z nového prostredia, spolužiakov atd na mňa úplne zabudne, odsunie ma na vedľajšiu koľaj, bude si žiť svoj život tam a ja budem tu. Viem že to je asi iracionálny strach, potrebujem len povzbudenie ak ste tu také ktoré mali vztah na diaľku ako ste to zvládali, kľudne nejaké rady, tipy ako to cele ustať, som z toho na nervy 🙈
The same here... Dva roky takto... chodili sme k sebe na pár dni.
Zvládli sme 3 roky od seba Anglicko - Slovensko.
Po dlhšej pauze sme sa videli až po 6 tich mesiacoch. Všetko sa dá.
Už sme manželia 7 rokov, 14 rokov spolu.
My sme to zvladli. A bolo to viac ako rok. Aj semester v zahranici. A este ine specificke veci, my sme spolu od 17 a 19 rokov. Neboli sme cez skolsky rok spolu ani pocas strednej, len kazdy druhy vikend, v zime ani to nie, v lete asi 3 tyzdne, ked mali jeho rodicia dovcu. Ja som prva isla na VS. Na vikendy som teda chodila domov kvoli nemu. Sme spolu vyse 20 rokov, manzelia skoro 12, je nam spolu fajn.
Prezili sme to s doverou. A s tym, ze u nas fungovala a funguje neskutocna chemia, s nikym inym sme toto nezazivali, ani 1 ani druhy. Krizy - jasne, ze boli, ale prekonali sme ich.
Maj jednu známu. Ona studovala v Prahe a on v Ke. Dohodli sa, ze vztah nebudu siliť ale ked skončia VS, ze sa spolu stretnu. Oni sa po VS naozaj stretli a su spolu 25 rokov. Co sa ma stat sa stane. Ale je realne neočakávať, ze to bude idealne a neviem ake super. No nebude. Este ste k tomu mladi. Sama uvidis ci to pojde alebo nie. Viete byt spolu cez vikendy raz jeden pride, raz druhy príde. A ak aj nebudete spolu, zivot pojde dalej.
Ja mam kamarátku, ktorá 2 roky bola ďaleko od priateľa (on v Prahe, ona na juhu Slovenska), potom išla aj ona na VŠ do Prahy. Dnes majú okolo 35, sú 9rokov manželia, majú 3 deti, za chvíľu je 20rokov, čo sú spolu. Vyzerajú veľmi harmonicky.
Avšak tvoj strach podľa mňa nie je racionálny, sú to celkom realne obavy, čo opisuješ (viem, že to nechceš počuť, ani ja som nechcela, keď som bola zaľúbená). Ste ešte mladí, ešte sa budete veľa meniť, aj keď sa ti teraz zdá nepredstaviteľné, možno o 5 rokov si povieš, že ako ste vôbec mohli chodiť spolu (samozrejme nepoznám vás, nehovorím, že to tak určite bude). Ale jednoducho sa budete meniť, a možno s diaľkou zistíte, že tie vaše pocity ochladnu, alebo naopak, este zosilneju. A možno sa rozidete pre niečo úplne iné a rozišli by ste sa aj keby ste v jednom meste.
Nestresuj dopredu, uvidíte časom, ako bude.. Ak ste si sudení, ostanete spolu ☺️
Ešte z osobných skúseností, aj keď trocha iná situácia,mala som 2 vzťahy na diaľku, ale s oboma sme už začínali na diaľku, čiže nebolo to tak, že po istom čase sme sa oddialili od seba - s jedným som chodila rok, on pracoval vo Viedni, ja som študovala v Blave, stretávali sme sa cez víkendy iba.... Potom som zistila, že sme veľmi odlišný, chceme iné veci od života, mame iné životné hodnoty.... Už sme plánovali spoločne bývanie, keď som z toho vycuvala..... Druhý vzťah na diaľku je môj manžel. Bývali sme 150km od seba, stretávali sme sa cca raz do týždňa, na pol dna alebo na víkend, ako to vyšlo... Začali sme spolu bývať po vyše roku.
My sme boli takto 10 mesiacov, vydržali by sme aj roky verím tomu. V dnešnej dobe je to iné, keď sa dá aspoň cez videohovor porozprávať 🙂 ale závisí aj od dvojice. My sme si boli istí vzťahom, vyťažení v práci a ja som veľmi rada sama.
Dá sa to určite, závisí od vás dvoch. Držím palce😘
Najlepši test vztahu.. ak vztah vydrži aj na dialku..mate byt spolu..
My sme aj minulý rok boli od seba na diaľku keď som chodila na VŠ len ja, vtedy to však bolo “len” 100km, teraz až 300. Vídavali sme sa cez víkendy, všetko bolo fajn, tešili sme sa na seba…teraz neviem či sa viac bojím tej vzdialenosti alebo toho že ma odsunie
aj mys me to zvladli cez 280 km jedna cesta to iste nazad.A tiež sme to zvladli.
Uplne v pohode pokial si 100% verite, vztah na dialku si vyzaduje silnu osobnost a zaroven samostatnu ktora nie je schopna nic sama vybavit, nikam sama ist len sa trapit chybanim partnera. Urcity cas kludne aj rok sa to da bez problemu zvladnut
Podľa mňa v pohode, nejaké víkendy, ak je nejaký sviatok napríklad ako včera tak si viete spraviť pekný predĺžený vikend. Na striedačku sa choďte navštevovať a budete ok 😉
To je nič. Môj bývalý chodil za prácou do zahraničia 800 km. No stretli sme sa raz za 3 týždne, niekedy viac keď mal dovolenku... Ale je už bývalý takže asi tak
Ja som vztah na dialku neustala. Ale tam boli aj ine problemy. On odisiel z VS a vratil sa domov. Vidali sme sa raz za 2 tyzdne. Po case ma to prestalo bavit. Vydrzali sme takto asi 4 roky.
ak mate byt spolu tak spolu budete… neda sa nikdy zarucit ci ten druhy to da vydrzi atd. ale ak by to nevydrzal tak to tak asi malo byt …
je to skuska vztahu za mna bud nou prejdes alebo nie…
ja som bola od manzela 1700 km daleko a na dialku sme boli prve roky kym sme sa nevzali a nenastahovala som sa k nemu .. 1000 dovodov preco to nedat, ludia neverili zo to dame, a pozri od roku 2015 sme manzelia…
vsetko sa da ak obe strany chcu