Ahojte baby.
Uz raz som tu písala. Som v manželstve, ktoré trva 3,5 roka, celkovo vo vzťahu sme šiesty rok. Kvôli manželovi som sa presťahovala do iného mesta, obetovala cely život. Neskôr, uz ked sme boli manželia sme zistili, že manžel nemôže mat deti prirodzenou cestou. Rozhodli sme sa, že teda vyskusame umelé oplodnenie. Vyšlo to na az na niekoľký krát, ale skončilo to na konci 1. trimestra potratom. Na to som zistila, že manžel počas môjho tehotenstva randil s kolegyňou.Vtedy som si myslela, že to ustojim, ale moje city k nemu ochladli. Myslím, že by som si mala život zariadit s niekym, kto si ma bude naozaj vážiť a mat ma rad. No mam v hlave milión otázok. Co bude so mnou, k rodičom ísť bývať predsa nechcem. Naši sú dosť silno veriaci, rozdychaju to, že sa tak skoro rozvádzam ? Bojím sa odsúdenia a ohovárania ľudí, aj blízkych. Baby co ste si prešli rozvodom, rozchodom ako ste to zvládli ? Rodicia to prežili ? Dosť sa bojím toho, ci budem vedieť ako začať a ako sa postaviť na nohy sama. Ďakujem za skúsenosti a rady 🙂
Pamatam si na teba. Napisem ti len jedno. Rodicia mi boli v rozvode najvacsou oporou. Ak nechces, domov sa vracat nemusis. Pokojne mozes ist do najmu, zdielat byt, byvat s nejakou kamoskou alebo sama Ja sa za rozvod nehanbim, nezaujima ma, ci si niekto mysli nieco zle. Rozvadza sa bohuzial vela manzelstiev. Na tvojom mieste by som skusila manzelstvo anulovat, aj tvoji rodicia to lahsie spracuju. Je to sice na dlho, ale myslim si, ze na tvoj pripad sa presne vztahuju dovody na anulaciu manzelstva. Ved porad sa s niekym kompetentnym.
@dadis ďakujem pekne, myslíš cirkevne anulovať ? musím si pozrieť aké sú vlastne postupy a ako sa to da urobiť.
Ano, myslim to. Na nete najdes toho dost. Ja osobnu skusenost nemam, ja som nemala cirkevny sobas. Ale sesternica tym uspesne presla, tam bola neverna ona 🙄 a zalobu podaval jej muz, deti nastastie nemali. On je uz znova zenaty, uz stastne a maju dve deticky...info najdes .napr.https://zastolom.sk/spravne-zostavit-ziadost-preskumanie-platnosti-manzelstva/...myslim si, aj na MK je dost diskusii na tuto temu.
Určite odíď . Nájdeš si ešte partnera, možno budete mať aj detičky. Načo zbytočne strácať čas s nevernikom.
Tak,ak by mna pocas kritického tehotenstva,a po tych všetkých torturach čo musí žena podstúpiť ked ma ivf,a on si randí s kolegyňou, nerozdycham to. Rodičom povedz tak ako to je, podviedol ta, nemôžete dieťa počať prirodzene, stratila si k nemu vsetko to, prečo si si ho brala.
Chceš byt cely život nešťastná len preto aby boli ostatní spokojní?
a možno budeš prekvapená... môj otec silno veriaci človek ma v rozvode podporoval...jednoducho videl že s tým človekom zbytočne strácam čas...
samozrejme skončila som u rodičov na veľa veľa rokov....
Asi s tým mužom nemáš byť. Najprv sa nedarí a potom potrat... Určite to budes mať ľahšie, ako ženy s deťmi. Ohováranie a reči iných ľudí by som neriesila. Je to tvoj život. ❤
Presne, dovod ze nemoze mat dieta prirodzenou cestou je myslim dostatocny dovod na anulaciu a plus ako bonus ze ta podvadzal. Myslim, ze cirkev toto urcite anuluje. Tym padom problem ze mas silno veriacich rodicov, je vyrieseny. S rodincmi sa v klude porozpravaj, si ich dieta a urcite nechcu, aby si zila v nestastnom manzelstve. Oboznam ich s problemami, neverou a urcite ta podporia. Takze uz si "len pories" byvanie, v pripade stahovania inu pracu a odid co najskor od neho. Takyto chlap, kvoli ktoremu sa este zena obetuje a podstupi ivf, ked podvadza a nevazi si zenu, nestoji za nic. Povedzme si uprimne-- keby to bolo naopak-a ty nemozes mat dieta prirodzene-- ostal by s tebou a isiel na ivf s neistym vysledkom? Nieee. Tento nie.
Ja som si presla podobnym, dlho sme sa snazili, nakoniec som isla na umele, vsetkym som si prechadzala sama, sice ma do toho tlacil dost on sam. Chodila som sama na kontroly dost daleko autom, nikdy mi nebol oporou, bol tam, len ked musel dat spermie. Po zakroku sa na mna ani nepozrel len sa bavil v mobile nad spravami od kolegov alebo teda aj kolegyn… cakala som vtedy, ze sa aspon opyta, ako sa citim…
podvadzal ma roky, podvadzal ma uz asi aj pred svadbou a v obdobi tehotenstva urcite tiez. Nakoniec mame uzasnu dceru, ale uz spolu nie sme. Uz som to nedokazala znasat, ako som na poslednom mieste za vsetkymi jeho konickami, pracou a stetkami.
Odisla som k rodicom, aj ked som sa velmi bala, ako to preziju, ale zvladli sme to. Pomohli mi, pochopili, aj ked stastni z toho tiez neboli. Ale aj im som vysvetlila, ze mna nezaujima nazor silno veriacej rodiny, alebo susedov, je to moj zivot a oni ho neziju. Ze sa nehanbim za to, ze som rozvedena.
Proste ked clovek zazije zradu v tazkych chvilach, berie si ju az moc k srdcu.
Mas na lepsieho, to mi ver 😉
Na rodičov nepozeraj, je to tvoj uz život za ktorý si sama zodpovedná. Žijeme len raz a keď im vysvetlíš dôvod prečo si sa tak rozhodla, určite to pochopia. Isto sa tešia na vnúčatko a ako píšeš, s týmto manželom to možné nieje. Navyše ti bol neverný v čase keď mal stáť pri tebe a byť ti oporou. Toto pochopia aj tvoji rodičia. Zrejme keby šlo len o to že nemôže mať deti tak by mali námietky, vraveli by že to tak chce boh a podobne. Manžel sa k tomu ako stavia? Súhlasí s rozvodom?
Čo sa týka tvojho bývania, tak kĺudne choď aj do nájmu, niesi prvá ani posledná.
Rozvodom som si nepresla, ale myslim, ze kazdy jeden rodic to zvladne. Hadam neobetujes svoj zivot a svoje stastie len preto, ze niekto je veriaci a aby ini ludia neohovarali (neboj, budu, ak zistia, ze si bola podvadzana, ze sa nedari otehotniet atd.) ludia si vzdy najdu dovod na ohovaranie inych, takze jeden rozvod do plusu im az tak do karat nezahra.
Hlavne postav do popredia seba, nemate deti, cize jediny clovek, o koho stastie by tu malo ist, si ty. Cize sebecky nepozeraj na nikoho ineho, ale urob tak, aby si ty bola spokojna. Postavit sa na nohy zvaldli zeny aj s jednym, dvomi ci aj tromi detmi, ako bezdetna mas obrovsku vyhodu, kedze potrebujes uzivit len seba. odkladaj si vacsiu cast vyplaty (skus sa na par mesiacov uskromnit), aby si mala nejake peniaze na podnajom a potom mozes zacat novy zivot. A uvidis, casom sa najde aj milujuci partner.
Ale teda toto vsetko odporucam len v pripade, ze ozaj nie je sanca a vyslovene enchces manzelstvo zachranit