Ahojte, ako ste si všimli, že vaša kamarátka alebo sestra nežije v šťastnom vzťahu alebo manželstve hoci sa to snaží tajiť? Na základe akých prejavov, znakov, spontánneho správania?
Z chlapovej strany - ak chodi na ryby 4x do tyzdna, ostava v praci aj ked nemusi, domov sa nikdy neteši a pije aj ked mu nechuti :D .. zatial sedi na všetkych kolegov, ktori doma nemaju ženy, ake si predstavovali.. na firemnych akciach ( kde priniesli aj ženy) sme všetci rychlo pochopili, prečo sa domov netešia :D .. ešte jednu vlastnost maju spoločnu, pred tym ako pridu domov, tak v aute sedia aj pol hodinu kym sa mentalne pripravia otvorit dvere ..
Mne pride, ze vacsina ludi v mojom okoli nema stastny vztah.
@drago12587manzel ma tiez takych kolegov :D a potom ti chlapi chodia vkuse na rozne kurzy, cvicenia, len aby neboli doma. Parkrat som pocula telefonaty, uskriekanej zenskej. Necudujem.sa, ze chlap sa nechce vracat niekde, kde nema klud. My zeny by sme mali byt tie, co prinasaju teplo domoca a pohodu 🙂
mala som kolegu, ktory sa chodil prechadzat sam po meste, miesto toho, aby isiel domov
@drago12587 a na základe čoho ste to všetci rýchlo pochopili?
my sme nemali dlhsie obdobie stastny vztah a u nas to absolutne nikto v nasom okoli nezistil, kym sa to cele neprevalilo. v ramci rodiny sme fungovali ako hodinky. mnohi nas dokonca mali za idylicku rodinku. mna casto manzelova rodina povazovala za zdutu, ale nikoho nikdy nic nezaujimalo a nikto sa nic nepytal. pritom my sme sa predtym doma pohadali a tam som mala co robit, aby som sa nezosypala. moja mama neskor rozpravala, ze ona to vsetko tusila, pretoze videla, aka chodim - smutna, zanedbana, bez iskry v ociach... ale tiez sa nepytala nikdy nic a myslim si, ze ani nic netusila, pretoze ona vzdy vsetko riesi hned. ja som tu stratenu iskru vzdy zvalovala na unavu, co mi vlastne asi aj kazdy pri dvoch detoch a praci uveril. a vlastne, aj ked sa to prevalilo a nase rodiny nas zacali vo velkom riesit, nikto mi neveril, ale kazdy mal k tomu co povedat, ake sme mali skvele manzelstvo 😀 jedina, ktora o nasich problemoch vedela, bola moja najblizsia kamaratka - aj to len preto, ze som jej o tom povedala.
moj nazor je, ze ak niekto nechce, aby bolo vidiet, ze nie je stastny (a je to take "bezne nenaplnene manzelstvo", nie obdobie rozvodu, alkohol, bitky atd), dokaze to vselijako zaobalovat a druhy clovek to nezisti. aspon u zien to tak podla mna je. a co sledujem u niekolkych zien v mojom okoli - cim viac pchaju spolocne fotky na socialne siete, aki su stastni, ako sa lubia a nadrbu z kazdeho vyletu ci navstevy 20 fotiek, tym horsi vztah maju v realite. vlastne - aj ja som to vtedy robila 😀 ved na socialnych sietach to vsetko tak krasne vyzera - vidime to aj tu na MK 🙂
Poznám taký vzťah .Ona je doslova vyschnutá,ako kvetina /nemyslím vychudnutá ,je pri sebe/ale bez života ,smútok jej ide z oči .Najlepšie to vidi druhý človek ,ona sama si to neprizná .To divadielko sa nedá oklamať ,na tej zene čo ma nefunkčný vzťah to krásne vidno ,ze jej muž ju ma na háku .Síce muž je doma ,neflaka sa lebo je to introvert a nikdy ho to nebavilo ale sa jej nevenuje,sú to len spolubyvajuci. Ale keby o nu niekto zakopol ,svojho manžela by už nepoznala .Len sa na nu niekto usmeje a už o tom mužovi básni .Doma nemajú už roky intimitu .Aké príklady dávajú svojim deťom do budúcna ,že takéto spolužitie je v poriadku .Nemajú sebavedomie ,sebaúctu ,zrejme žiadne dobré vzdelanie keď sa nevedia sami o seba postarať .Ale sú aj silne ,sebavedome,šikovne ženy čo vedia ukončiť nefunkčný vzťah aj s 3 deťmi a vedia sa postaviť na vlastne nohy ,dajú si šancu na pekný život .Niektoré ženy ,tie jednoduchšie sa riadia heslom ,radšej nejaký chlap ako žiadny .
Ja som velmi vnimava, uz na strednej som si trenovala pozorovanim ludi svoj odhad. Pamatam si ze ked som nieco skonstatovala po mesiaci sa ma pytala spoluziacka ako som to uz vtedy mohla vediet. Zena ked je dlhodobo nestastna vacsinou chudne, je bez energie, neusmieva sa ale aj opacny extrem hra sa na sladku, zdiela fotky. Ale realne ten par nevidis spolu - prechadzky, spoloc akcie, drobne rande, ist na akcie deti spolu,...A ked su spolu v ramci skupiny ludi, nesedia pri sebe, nedotykaju sa, muz sa nespyta zeny ci nieco chce, potrebuje.
aj ja takých poznám že sa tvária aka veľka láska a doma by sa pozabijali a hádaju sa namiesto toho aby každý išiel vlastnou cestou.
aj ja to tak vnimam, ze v mojom okoli takisto viacero ludi nezije v stastnom vztahu. a to aj ked davaju vkuse miliardu fotiek na internet. a v skutocnosti je to s nimi uplne inak, nadavky, hadky, no nepochopim toto.
@wivienka111 ja som mala kolegyňu, ktorá v kuse nadávala na muža, že aký je hrozný, ako sa správa, keď prišiel, bol normálny, milý. Ona vkuse, že sa rozvedie. Našla si dokonca milenca. Muž nato prišiel, urobil bordel, milenec sa stratil ako para nad hrncom a tí dvaja si urobili ďalšie dieťa. Ona naňho stále nadáva, ale na FB milióny fotiek, aká šťastná rodinka. Podľa mňa ona len potrebovala trochu adrenalínu asi. Neviem, nechápem.
@janickacrazy Typická manipulantka.Všetci jej na to skočili .Sám takéto semetriky poznám.Muž sa môže aj roztrhať a nič im nieje dobré .🤷
Ich ženy boli vybušne, autoritativne, ( ale nelogicky, chceli si povedat svoje za každu cenu aj ked šlo o maličkost) , chaoticke a uražlive.. dam priklad jednej kolegovej ženy na akcii .. ked prišli, už z dialky sme videli, že je to " sekera" .. povyšenecky vyraz tvare, komentovala outfity inych žien atd... Dobre, sadli si kolega dal kabat na stolicku na ktorej sedel ( ako vsetci ostatni pri stole) .. a jeho žena spustila doskova krikom " PREBOHA ! Som ti minule hovorila, že kabat si maš vešat na vešiak a nie na stoličku ako stokar ! Cely si ho dokrčíš, použi mozog konečne! " ... To boli jej prve slova po tom ako si sadli . Kolega sa ani nezmohol na slova, vedel že čokolvek čo povie, to len zhorši . Uplne ho ponižila ako chlapa, v spoločnosti mu zobrala všetok rešpekt a cely večer do neho rypala a zosmiešnovala.. drbala ho za každu maličkost .. namiesto zabavy s kolegami, sedel sam na cigarete pred hotelom skoro cely večer... Rovnako žena ineho kolegu, tiež chlapa ktory radšej zostane v praci do polnoci ako by mal byt doma.. :D . Jeho žena začala s fejkovou pretvarkou aka je mila ale do pol hodiny sa ukazala aka je doma.. znova podobna schema, žiadny respekt ku chlapovi, krik, chaos, presadzovanie autority, vyhražky a vyčitky.. hadala sa snim za maličkosti, bez jej dovolenia nemohol robit prakticky nič.. . Na druhu stranu mam aj kolegu, ktory domov frči vždy ako prvy, ma vždy pozitivnu naladu a vyzera velmi vyrovnane.. po tom ako sme videli jeho ženu, sme to pochopili a ticho zavideli.. :D .. nešlo ani o vyzor ale o energiu, rešpekt a kludnu povahu..po prichode mu pomohla vyzliect sako, počkala v rade na uschovnu, ked ju kolega predstavoval, tak velky usmev, vtipkovala a mala velmi dobru naladu.. všetci sa hned citili prijemne. Pytala sa ho, čo mu naberie na jedenie, naliala mu pitie, starala sa o neho s respektom, rovnako aj on o nu.. spadla mu vidlička , namiesto kriku " ty nechopak jeden , nevieš ani držat príbor" sa zasmiala a zodvihla ju.. ešte mu aj vreckovkou utrela topanku.. celu noc sa obimali a smiali.. :D .. chlap ma vysnivanu ženu a všetci sme mu ticho zavideli...ale ako som vravel, to človek vidi na chlapovi už z kilometra, s akou energiu chodi do prace a s akou ochotou chodi domov.
@drago12587 ja si myslím, že na to sú vždy dvaja 🙂 keď je spokojná žena, tak je aj chlap a naopak. Proste to do seba vzájomne zapadne, ako ma 🙂 nie je to len o vysnívanej žene 🤭😃
@gaborka28 určite to tak nie je.. ide o to , byt spokojny sam so sebou.. žiadny chlap nikdy nespravi ženu štastnou.. ani peniaze, laska, dobry sex .. nič.. :D .. žena vie byt štastna len sama so sebou.. preto niektore ženy menia partnerov každy mesiac, myslia si, že ich nejaky spravi štastnymi.. " ten ma peniaze , ten je vyšportovany, s nim bol super sex" .. a aj tak nič .. za mesiac iny.. jasne, keby mala ta super baba nejakeho neschopneho ožrana, asi by sa jej mentalne zdravie zmenilo, no bolo vidiet, že je spokojna vo svojom živote, sama so sebou, nepotrebuje ani nikoho ineho aby bola štastna.. narozdiel od zien kolegov, ktore hladali chyby na každom kroku ich manželov, podcenovali seba aj ich...vela z nich malo kopec " ex" a aj tak nikdy neboli spokojne.. kolega so super ženou sa velmi nelišil od kolegov čo su pod papučou.. nijako extra sa nesnazil, proste normalny chlap.. velky rozdiel je aj v tom, s cim je spokojny chlap a ake ma naroky on a ake maju ženy..zo skusenosti 90% chlapov neriesi maličkosti, nechcu sa velmi hadat, neminaju energiu na hadky ak už nesu dotlačeni na hranicu.. no najdu si ženy, ktore rozbiju polku bytu, lebo si nemaju co obliect, spravia velky bordel za uplne prkotiny a oni prave pre to , aby sa nemuseli hadat, začnu pomaly davat svoju " mužsku energiu" žene.. a samozrejme kedže žena nevie , čo s tou " právomocou" robit, začne rozkazovat, manipulovat, posuvat hranice.. vztah samozrejme kolapsuje a ani jeden neni spokojny.. len žena dokaže zmenit chlapa na uplne nesamostatneho idiota, ktory sa musi pytat či si može sadnut :D .. a taky chlap sa určite domov neteší... Vztah je hlavne o žene.. ona rozhoduje, či bude submisivna, bude sa riadit chlapom, respektovat, pomahat mu a na oplatku nemusi riešit tažke zivotne rozhodnutia, bude mat "lahši život" .. alebo bude boss bitch, panovačna, rozkazovačna, agresivna, bude si chciet presadit svoje za každu cenu, chlapovi vezme jeho ulohu, ktoru ona v ziadnom pripade zvladat nebude a doma bude mat trula, ktory nenavidi každu minutu stravenu s nou ale nehce sa rozviest... tuto debatu som riesil s vela kolegami a priatelmi.. žena vybera smerovanie vztahu..ten isty trulo čo sa pytal ex či može ist na wc ( vtedy nemal ani auto) , s druhou ženou vlastni firmu za desiatky milionov :D .. prva boss bitch, kralovna sveta, všetko vie, všetko videla , druha submisivna, jej uloha je pomahat manželovi v jeho cieloch pre nich oboch.. poznal som obidve...a rozdiel je na znamom extremne vidiet.. ( aj financne ) :D
@drago12587 čo ja viem… ja si zas myslím, že správanie ženy že zrkadlom chlapa. Keď ju zanedbáva Tak žena okolo seba prská, meni sa na fúriu, nič jej nie je dobré, chce si získať pozornosť… ak sa k nej muž správa pekne, občas jej donesie kvety, dotýka sa jej a ukazuje lásku tak žena žiari, je pokojná, vysmiata, šťastná.
@drago12587 milujem tieto firemné vecierky🤣 u nás v práci je to detto, vianočný ples v hoteli každý rok a vždy sa vedia ukázať niektoré polovičky,, aj ženy aj muži samozrejme
Jeden kolega si našiel v práci milenku, skvelý milý chlap, oblboval a stále behal za jednou mladou kočkou, lenže doma mal ženu a rodinu, celá firma o tom vedela, chlapi mu závideli, ženy odsudzovali, ja tiež som cítila hnev v sebe lebo veď aj ja mam muža a deti a bolo mi hrozne ľúto jeho nič netusiacej manželky.
Až prišiel firemný večierok a jeho žena sa ukázala, aká je a skoro som odpadla, nevrla sekera, nepríjemná, oduta, a ešte aj škaredá. Chovala sa k nemu ako k podradnemu niečomu, odvtedy mi je ľúto jeho.
nemá nehu v očiach keď pozerá na partnera... nedotýka sa ho spontánne (alebo on jej to neopatuje)...