Ako ste si našli priateľov?

20. dec 2023

Ahojte idem sem asi s nezvyčajnou otázkou, ale zaujíma ma ako ste si práve vy našli priateľov/známych/partiu kamarátov. Ja aj priateľ máme s týmto akosi problém mať nejakých známych s ktorými by sme sa pravidelne stretávali či už na nejakých oslavách, akciách a podobne alebo len tak niekam zašli. Mám kamarátku od strednej ale tá od kedy má dieťa nechce nikam chodiť, ďalšia známa sa presťahovala do iného mesta a tiež sa už moc nestretávame, ďalšia známa je akoby vo večnej puberte s ňou sa nedá dohodnúť pomaly na ničom a takto no..mrzí ma keď vidím v okolí páry ktoré sa stretávajú zo svojimi priateľmi robia rôzne spoločné posedenia a keď sa pozriem do nášho života nikoho takto moc nemáme. Pritom ja mám rada spoločnosť len akosi neviem kde nájsť takých ľudí s ktorými by sme si fakt že sadli.

muchacici
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
wade
20. dec 2023

My sme sa pred par rokmi prestahovali a presli sme si tym odznova. V principe, dobre priatelstva vznikaju spolocnymi zazitkami. Musis aktivne vytvarat priestor na tieto zazitky. Najrpv sme zavolali relativne cudzich susedov na veceru (ci si s nimi sadneme), potom inych. Spolocna grilovacka s rodicmi kamaratov nasich deti. Turistika, spolocenske hry, rovnake hobby, sporty, lyzovacky, atd. atd. A s niektorymi ludmi si sadnes, a s niektorymi nie. To je zivot.

tamtamka26
20. dec 2023

tiež sme väčšinou sami... priateľ sa sem prisťahoval z iného mesta a je skôr samotár a ja mám väčšinou kamošky, s ktorými trávim čas, ale bez ich mužov... a my to nejako ani nevyhľadávame, aj keď napr. aspoň na Silvestra, alebo na dovolenku by bolo fajn s niekym ísť. asi som ti neporadila, ale aspoň vieš, že nie ste v tom sami... 🙂

titla
20. dec 2023

My sme si s muzom uchovali kamartstva zo skoly. Mame vo svojom zivote aj kamoskov, ktorych sme spoznali neskor (kolegov, ja mamicky z ihriska a pod.) ale tam su to skor take individualne priatelstva, uz nefungujeme ako partia.

My sme sa v prvom rade prisposobili parom/kamoskom co mali deti. Tak sme nesli vecer do baru, stretli sme sa v sobotu o 15:00 a sli sme kocikovat okolo ihriska. A pokecali pri tom. A teraz hoci maju mnohe moje kamosky uz pomerne velke deti, program sa prisposobi mladsim. Chceme ist na chatu? Tak vyberame tak, aby sa tam zabavili skolaci a aj moj 4 rocny.

Na babske jazdy sme chodili s kojencami. Ktora uz mohla nechala odstavene dieta doma a stretli sme sa na wellness vikende. Boli sme 4 matky/zeny na jedno babo, cize aj ta mamicka mala priestor na relax a procedury.

Jednoducho sme s muzom neodstavili kamosov len za to, ze sa stali rodicmi a tie vztahy nam pretrvali.

autor
20. dec 2023

@tamtamka26 a odkiaľ ste? Koľko máte rokov? Ja keďže som dosť spoločenská mám rada takéto rôzne posedenia, samozrejme v rámci miery lebo všetkého veľa škodí a mať takých že rodinných znamich určite nie je na škodu ako píšeš či už na taký Silvester alebo dovolenka 🙂 ale tak žiaľ nenašli sme ešte nikoho takého aj keď to človeku niekedy chýba🙈

tamtamka26
20. dec 2023

my sme z NR a vek 40, ja už mám aj deti väčšie, takže ani tie s nami veľmi nechodia niekam...

8853
20. dec 2023

Mna si ako spravneho introverta adoptovala extrovertna suseda