Ako ste si našli dobré kamarátky?

12. júl 2024

mám 22 a som uz 4 roky vo vztahu. nemám žiadne poriadne kamosky iba max nejaké známe. voľný čas trávim s frajerom alebo s jeho kamarátmi. A odkedy sme spolu začali chodit, tak mne nikto iný ako kamarat nevyhovuje, jedine on. máme rovnaké morálne hodnoty a podobné osobnosti. porozprávam sa s nim, zasmejeme sa, športujeme spolu, ideme spolu na kavu, na turistiku… proste vsetky aktivity robim s nim a nevadi mi to, rada s ním trávim čas. ale už dlho túžim po kamarátke, aby som mala trochu aj sama nejaky svoj sociálny život. priateľstvá, co som mala predtym sa rozplynuli (kvôli tomu, že sa mi prestalo páčiť ich správanie a mali sme rozdielne morálne hodnoty atd.) a teraz mi pride dost ťažké najst si kamaratku, lebo mi jednoducho pomaly nikto v mojom okoli nevyhovuje (nemam si s nimi co povedat, nemame rovnake zaujmy). a ked uz stretnem nejaku, s ktorou by som sa aj chcela baviť (napr. vo fitku alebo v škole), tak neviem proste AKO sa s ňou nejako prirodzene začať bavit. mate alebo mali ste to niekto tak podobne? ako sa z toho dostat? ako si najst dobru kamosku?

lindous
12. júl 2024

Ja mám všetky dobré kamarátky zo školy, od základky až po výšku - a nie so všetkými mám úplne rovnaké záujmy, ale porozprávať sa vieme, každá o tom svojom a celkom mi to rozširuje prehľad, keď riešime rôzne témy, aj také, o ktorých neviem veľa - to len tak naokraj, že niekedy stačí byť otvorená a počúvať a rovnako mám dosť veľkú mieru tolerancie aj ku kamoškám, ktoré nemajú rovnaký životný štýl ako ja (asi to môžeme nazvať tými morálnymi hodnotami), ale nesúdime sa a máme si čo povedať, no samozrejme, to sa nedá nasilu 🙂 ... ak študuješ, je to fajn príležitosť nájsť si kamarátov, príde mi že na škole to proste ide najprirodzenejšie, ani neviem ako presne sme sa dali "dokopy", s niekým sa zakecáš po prednáške, s niekým na cvikách, s niekým pri čakaní na skúšku, s niekým na pive po skúške, s niekým na krúžkovici, napíšete si, aby ste si s niečím pomohli... spoločná téma aspoň na začiatok je v týchto prípadoch istá, keďže sa pohybujete v rovnakých kruhoch a s niekým sa to rozvinie aj viac, s niekým nie 🙂

lucia13022023
12. júl 2024

Podľa mňa to musí prísť samé. Ja neviem, mne musí niekto vyslovene sadnúť, byt ako ja, mat rovnaký humor, aby sme sa vôbec bavili.
Mam tri veľmi dobre kamarátky. Jednu poznám od narodenia, sme spolu reálne ze od bábätiek, druhu som spoznala na strednej, hneď prvý deň školy a to sme boli hneď spriaznené duše, tretiu som spoznala tu na MK. V terminovkach. Prišla mi až moc podobná mne, začali sme si písať a už bola ruka v ruke a je mi to veľmi blízky človek a radím ju medzi moje najlepšie kamarátky. A ani jednu som nehľadala, prišlo to samé 🙂 hlavne nech to je prirodzené

juliet86
12. júl 2024

mam 4 top kamosky. jedna z vysky. dve byvae kolegyne z 2roznych prac. najnovsia je z porodnice

ivangeline
12. júl 2024

Nenašla. ;D Nemám čas rozvíjať. Našla som si však mnoho super ľudí v okoli. A s niektorými možno častom aj prehĺbim vzťah zo známa, kamoska, na ozaj dobrú kamosku. Mám nádej. ;) A kde? Na stretkach. Na ihrisku. Na nete. V bloku. A kamošky kamosiek.

candii
12. júl 2024

Ja mám veľmi veľa kamarátok, som dosť extrevertny typ, nemám problém nadviazať kontakt a do slova sa dokážem za jeden deň spriateliť snáď s každým .. veľmi málokedy mi niekto že vyslovene nesadne .. je to podľa mňa dosť o povahe 🤷🏼‍♀️ ťažko radiť.

viestta
12. júl 2024

Nenasla som ani som nehladala. Zivot mi doniesol do zivota par ludi, s ktorymi sme si sadli. Niektori su uz minulost, lebo nase cesty sa rozisli z roznych dovodov, niektori este stale su. Staci stretavat ludi, niektori sa posunu do kamaratskeho stavu, niektori nie.

vali_44
12. júl 2024

Nájsť si vyslovene kamarátku s ktorou si budeš na 100% ,,match” je ťažké. Ja mám skôr znamych. Ľudí s ktorými chodím na túry, ľudí s ktorými skôr iba raz za čas na kávu, babskú skupinu s ktorou ideme občas na výlety. Ak si veriaca tiež spoločenstvo modlitebna skupina, ktorá sa stretáva. Možnosti je veľa 🙂 Netreba sa upínať len na 1 osobu, ale skôr navštevovať miesta, kde ta to reálne baví, zaujíma a dáva ti to zmysel a tam stretneš vždy niekoho kto ti sadne. 🙂

bublinka1426
12. júl 2024

zakladna skola ...ostatne este drzia nie su take pevne ....niekto prisiel iny odisiel

bublinka1426
12. júl 2024

@candii nie je kamarat kamaratom. vekom zistis

duppka13
12. júl 2024

Kamaratky som mala zo skoly a prace, aj z mamickovskych cviceni, herniciek, z ihriska, uz sa stretavame menej kvoli roznym dovodom ale nechyba mi to. Tiez si myslim ze je to o povahe, ja sa tiez dam do reci s kazdym a mam taku povahu ze sa aj kamaratstvo z toho stane lahko ale dam ti radu nehladaj perfektnu kamaratku lebo taka neexistuje, nikto ti neda vsetko co hladas.

candii
12. júl 2024

@bublinka1426 mám dosť rokov 🙂 ja mám okolo seba skvelých ľudí a som za nich vďačná 🙏 veľa krát mi pomohli v ťažkých časoch.

ellaa12
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marca12
12. júl 2024

Ja mam roznorode kamosky. Nemozem povedat,ze su to najlepsie kamaratky,ale su to kamaratky,ktore mi vyhovuju a s kazdou si mame co povedat a zasmiat sa. Vacsinou sa bavime o rodine,praci,chodime na vylety spolu. Nestretavame sa casto,ale ked sa stretneme,vieme prekecat hodiny. Asi velmi sudis ludi a potom je tazke sa s niekym zblizit. Vacsinu kamosiek som si nasla pri cestovani do prace,ked som este chodila spojom do prace. Dalsie na cviceni. A jednu som si nasla v partii mojho muza. Ja mam kamosky na zabavu,neriesim s nimi sukromne veci a nezdoverujem sa im detailne. Nemam potrebu si hladat spriaznenu dusu. Na to som az prilis nedoverciva.

ellaa12
12. júl 2024

Príde to , mala som to podobne . Ked som mala 22 som bola dost vyberava na kamaratov , malo ludi som si pripustila k telu. Teraz mam cez 30 a beriem to uz s nadhľadom . Tie známe sa stali moje kamosky, aj ked mame na seba menej casu kedze mame deti. A v podstate ja som sa s nimi moc nebavila ale oni si ku mne nasli dajako cestu 😀.

Moja rada , prihovor sa najskor o neutrálnej téme trebárs vo fitku ze ako si sa zapotila , co cvici ona , daj jej kompliment , casom ju pozvi na kavu.

Ale nikdy si nebudes rozumiet s kamoskou rozumiet na 100% . Mam 2 take ze najlepsie . A kazda je pre mna top v niecom inom . Kazda ma pol zo mna . Poznaju sa a nemusia sa 😀, kazda je ze uplne ina a ja som polka z kazdej. Ja som tiez party zena a mam tu jednu kamosku ktora akcie nemusi .

Musis ju tolerovat aj ked je v niecom ina. Mozno ze zistis ze ta co ma s tebou spolocne hobby je uplne mimo a ta co nešportuje a co ma ine tie morálne hodnoty ine bude uplne ze super baba lebo si budete rozumiet v štýle obliekania , v rodinnom založení , kariére….
Takze moja rada neodsudzuj , mne to prislo vekom inak by som mala o mnoho viac kamosiek ako mam teraz.

autor
12. júl 2024

@ellaa12 no presne mi to tak pride, ze som dost nedôverčivá a vyberavá, len neviem ako sa z toho vymotať. a tie moralne hodnoty som myslela v takom zmysle, že nevedela by som sa baviť s babou, ktorá podvádza frajera alebo všetkých ohovára a take proste

gabika0825
12. júl 2024

Najprv sa treba zmierit s tým že človeka, ktorý má rovnaký názor na všetko a vo všetkom s tebou bude súhlasiť a bude sa venovať rovnakým veciam ako ty, ťažko najdes. Ak tieto veci spĺňa tvoj partner, nerozumiem naco hľadáš nasilu nejakú kamosku. Kto ti určil že musíš tráviť čas bez partnera? Veď keď ti tak ten vzťah vyhovuje a všetko medzi vami klape na 100% tak preco tak veľmi nasilu chceš hľadať nejakú kamosku, ktorá ti mozno ani nebude vyhovovať v niektorých veciach. Keď chceš tráviť čas sama, tak ho tráv sama. Ak má prísť tebe do života nejaká osoba, tak príde, hlavne keď bude správny čas. Kamarátstvo sa hlavne buduje, nebudeš s nikým hneď najväčšia kamoska po 1 dni. Pokial kamarátstvo budovať nechces, tak ani nikoho nehladaj.

mimikarol
13. júl 2024

Ja mám dve najlepšie kamošky zo škôlky. Už sa nestretávame, máme 38 rokov, ale stále sme v kontakte, máme spoločnú skupinu na WhatsApp. Chodili sme spolu na ZŠ, na strednú aj vysokú. Zážitkov spoločných máme kopu. Všetky tri sme rovnaké povahy, takže sme si spolu veľmi rozumeli. Sú mi bližšie ako sestry.