Ako ste prišli na to, že je to začiatok konca vzťahu?

3. jún 2023

Myslím, že máme doma problém. S priateľom sme 6 rokov, žijeme spolu 4 v jednej domácnosti, deti sme chceli, ale ešte sme neboli pripravení. Teraz už aj priateľ chce ale ja nie, lebo si ním nie som istá. Ako ste zistili, že je to začiatok konca? Poslednú dobu mi je všetko jedno, je mi jedno s kým je vonku, dokedy je tam, kde bol, čo robil. Aj sa rozprávame aj všetko, ale celý mi je nejako ukradnutý.
Viem je to hrozne, určite máme chyby obaja, ja nehovorím, že to tak nie je, skôr chcem vedieť či je to tento moment, že už s ním nechcem ostať. Mali ste niečo podobné ? Zmenilo sa to?

majka99999
3. jún 2023

Kolko mate rokov?

zmrzlinka2021
3. jún 2023

V kazdom vztahu pridu aj tazke situacie, aj krizy, aj poblemy a nemusi to automaticky znamenat koniec.
Lenze vy ste este stale po 6 rokoch len priatelia - otázne je, co vas blokuje k tomu, aby ste boli muz a zena, aby ste uz vy dvaja boli rodinou....

deti95060810
3. jún 2023

ak on chce dieťa tak to z jeho strany až také zlé nebude...

autor
3. jún 2023

Ja mám 31 on 33. Nebol správny čas lebo sme na to chceli ísť rozumne, ja som dokončila VŠ, potom sa zamestnala, našla si vo firme nejaké zázemie, nechcela som priviesť dieťa, kým nemám nejakú stabilitu. A zrazu mám 31 a prišlo toto. Už si to všímam posledného pol roka cca, len som tomu nedávala takú váhu.

tosomja
3. jún 2023

Asi sa len nudíte. Nič vzrušujúce, nič nové, každý deň to isté.

jaskolka
3. jún 2023

Ono to je podľa mňa tak, že opakom lásky nie je nenávisť, ale ľahostajnosť. Presne ako to píšeš, necítiš zlosť, smútok ani nie si naštvaná. Proste je ti fuk, čo robí ten človek, ako sa cíti, čo mu je, kde je, nemáš chuť s nim rozprávať a niečo riešiť.
Polož si otázku, keby teraz prišiel, že ma inú, alebo by vôbec neprišiel domov, čo by si cítila? Ak nič, a vlastne by ti len odľahlo, tak zrejme už niet čo zachraňovať.

terezka1947
3. jún 2023

No úprimne?vlastne vždy pri každom vztahu-chodenua som trošku cítila,že to nie je úplne to,čo hľadám...aaaale,ružové okuliare,klamanie samej seba....
Až prišiel manžel,pri ňom som vedela od prvého stretka,že to ten pravý je.
Ale ja som proti spoločným bývaním na skúšku,čiže ti neporadim. Vy ste v takom zvláštnom stave,ani spolu,ani slobodní. Komunikujte,komunikujte,komunikujte. Normálne si povedz,čo od života očakávas,čo očakávas od vzťahu a čo očakávas od vášho vzťahu ďalej. Očakávas niečo?
Lebo školu,prácu....to všetko si mohla zodpovedne riešiť bez spoločného bývania s niekým a ísť do vážneho vzťahu vtedy,keď už vieš,že na vzťah si pripravená. Otázkou tiež je,čo ty považuješ za vzťah.
Škoda,že mladí ľudia už upustaju od klasických "chodení". Veľa problémov by si ušetrili.
Ale ak ty cítiš,že to nie je ten pravý,že chces niečo iné v živote,aj keď s ťažkým srdcom,ukončíte to. Jednak kvôli sebe,jednak je to férové voči priateľovi.
A kto vie,možno v momente,keď to ukončíte príde to,čo hľadáš. Alebo zistíte,že ste to už spoločne našli.

panelacikova
3. jún 2023

tieto tvoje slová:
"Poslednú dobu mi je všetko jedno, je mi jedno s kým je vonku, dokedy je tam, kde bol, čo robil. Aj sa rozprávame aj všetko, ale celý mi je nejako ukradnutý."
hovoria jasnou rečou. áno, je to začiatok konca. a čím dlhšie to budeš predlžovať, tým horšie pre teba. ak ti je človek už ukradnutý, tak ti je ukradnutý úplne. a je ti jedno, čo s vami bude. nepredlžovala by som zotrvanie v takom vzťahu. si s ním asi už len zo zvyku.

veselo_neveselo
3. jún 2023

Podla mna sa nudis.
Co robis pre seba? Mas okrem orace aj nieco ine? Mas radost zo zivota inde ako doma pri priatelovi? Sex funguje?

A este, ak si predstavis, ze sa tu splni obrovsky sen, cesta okolo sveta, alebo super job v amerike, ze vyhras milion, hocico obrovske - pri tej predstave, chcela by si to zdielat s nim? Chcela by si ho mat po svojom boku? Ak ano, tak ano.
Ak ani nie, tak tam mas svoju odpoved.

Len si premysli, ci o nom naozaj nepochybujes len kvoli nude v zivote. A ta sa da zahnat s nim, alebo aj bez neho, to uz je na tebe.

autor
3. jún 2023

No práveže ja mám veľa záujmov, aj on má nejaké ale malo spoločných. Postupne máme aj menej priateľov spoločných. A hlavne ja chcem niekam napredovať či vo vzťahu, v živote vo všetkom. On skôr stagnuje. Samozrejme, že jedno z riešení ako napredovať v živote je mať rodinu, ale v momentálnej situácii to nie je riešenie.

autor
3. jún 2023

Možno by som to nazvala aj tak, že ma brzdí a to mi dosť prekáža. Ja chcem ísť na dovolenku, na ktorú mám peniaze on nechce ísť, lebo zbytočne míňanie peňazí. Ja chcem ísť na kultúru, on chce ísť na pivo s kamošmi. Ja chcem ísť na teambuilding na víkend aj s ním, môžme si zobrať partnerov/rodiny on nechce, lebo čo tam bude robiť

janickacrazy
3. jún 2023

Máš ideálny vek na prvé dieťa, ale podľa toho čo si napísala sa ti do toho veľmi nechce. Chces behať kade tade a užívať si kultúru a podobne. Tvoj partner sa chce asi už usadiť a mať deti. Ak sa v tomto nezhodnete, tak to je problém. Skús si predstaviť, že on zbalí kufor, odíde a už ho nikdy neuvidis. Aké pocity to v tebe vyvoláva? Tam nájdeš odpoveď.

gagik
3. jún 2023

Ty si dieta s nim nechcela nikdy. Najprv si mala logické výhovorky lebo skola,lebo bývanie,lebo praca atd….lenze výhovorky sa uz minuli a dochádza ti,ze s nim to dieta nechces…treba to ukončiť, nikam to nevedie..

autor
3. jún 2023

Ja dieťa chcem, len asi nie s ním. A to, že by som mala dieťa neznamená, že zanikne iný život aj potom môžem ísť na kultúru aj cestovať môžme. Nie hneď ale môžme, nemusí sa zo mňa stať doma sedka kvôli tomu. Aj to dieťa by aspoň niečo zažilo, videlo a radšej ho vezmem potom do divadla akoby malo celý večer pozerať do tabletu.

janickacrazy
3. jún 2023

Samozrejme, že aj s dieťaťom sa dá niekam ísť, len je to dosť rozdiel ako chodiť si sama alebo s partnerom len tak hocikde. Preto si to treba dobre zvážiť, s kým si to dieťa urobím. To už ty vieš, či ti vyhovuje alebo nie.

eeffka
3. jún 2023

Nuz najvyssi cas odist ... mate uplne ine zivotne priority. Nic ta nedrzi

muchotrafka298
3. jún 2023

Ja som dlho klamala sama seba, snazila sa zachranit vztah, aj ked druha strana o to zaujem nemala. Neverila som intuicii, ktora mi vytrvalo nasepkavala, ze daj od toho ruky prec, on to nema tak ako ty. On nechce nikam inam sa posuvat ani nic, robil si svoje, ja tak isto. Rok y som stratila s clovekom ,ktory o mna vlastne vobec nestal, nedokazal sa so mnou ani cestne rozist a ja som zistila, ze som bola s niekym,koho som vobec ale ze vobec nepoznala. Ked mas akukolvek pochybnost, zidi z kratsej cesty a ukonci to.

domkakvet
3. jún 2023

Podla mna je to zaciatok konca.

raiper34
3. jún 2023

Zoberiete malé dieťa do divadla? Vážne? Dieťa si nerob, najprv si uprac trochu v myšlienkach...

toskanka
4. jún 2023

Autorka, tvoja intuícia je správna, je to začiatok konca. Nechces s týmto človekom prežiť svoj život. Ako čítam, ste asi rozdielne osobnosti, máte iné záujmy, iné potreby a vás vzťah by bol trvalo udržateľný len za cenu kompromisov a veľkej dávke tolerancie. A priveľa kompromisov nerobí vzťah šťastným, lebo uzavretím kompromisu potláčame svoje vlastné potreby, čo by sme chceli my, čo nás robí šťastnými. Lepší bude návrat z kratsej cesty pre vás oboch.

hugger
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
krisbar
5. jún 2023

to co opisujes uz naznacuje, ze vas vztah uz je ukonceny. uz len treba poriesit pragmaticku stranku - odsahovanie sa