Ako ste poriešili vzťah detí s otcom manipulátorom?

26. nov 2024

Stačilo väm len oddelené bývanie v tom istom meste?

kristinapetronela
26. nov 2024

Deti budú trpieť do konca života s takým otcom ☹

autor
26. nov 2024

@kristinapetronela ani odsťahovanie sa ďaleko nepomôže?

damian85
Včera o 06:23

Nepomôže a najmä súd to len tak ľahko nepovolí

earlgrey
Včera o 06:28

@damian85 Divil by si sa, čo všetko súd povolí...mám kamarátka, ktorý mal striedavú, bývala si našla muža na opačnom konci republiky, presťahovala sa tam s deťmi, dala na súd o úpravu styku, vraj tam má zázemie, nového manžela a bude ďalsie dieťa, tak súd striedavú zrušil a otec ak chce, môže si deti brať každý druhý víkend, takže v piatok po práci sa z KE do BA už nedostaví, lebo by tam bol v noci a takto trápiť deti nie...v sobotu ráno keď tam ide, vezme deti, v KE sú v sobotu večer, celý deň zabitý cestovaním (pre otca)...a v nedeľu ráno už ich musí viesť naspäť do BA, aby do 16tej boli doma, podľa rozhodnutia súdu, keďže v pondelok ráno do školy 🤷‍♀️ možno je to ojedinelá situácia, ale vidíš, akú blbosť súd povolil, hoci otec nesúhlasil, namietal, súd sa odročoval až nakoniec povolil.

damian85
Včera o 06:36

@earlgrey je to prípad od pripadu. Ja poznám ženu , ktorá deti zobrala 80 km a súd neodkladným opatrením prisúdil malé deti otcovi , z hľadiska zachovania status quo pre deti ( školka , prostredie ) Otec manipulátor špičkový......ale ani ja by som nikomu inak neradil , ak by sa ma pýtal čo urobit ak jeden rodič zoberie dieťa 300 km......

autor
Včera o 06:45

@damian85 v rámci republiky si môžme ísť kde chceme.

damian85
Včera o 06:53

Vy nepotrebujete povolenie od otca , dokonca ani otec od Vás , dokonca ani ak chcete isť do zahraničia , nie len Slovensko ( na dovolenku , krátkodobý pobyt , to plati pre oboch ). Ak však ešte nemáte určenú starostlivosť o deti , odstahovaním sa , ak je skutočne manipulátor, si môžete len uškodiť.

autor
Včera o 06:56

@damian85 jedine pomôcť keďže nás týral po všetkých stránkach.

damian85
Včera o 07:00

Ak Vás fyzicky týral - sociálka + centrum pre deti a rodiny + zákaz styku. Ale musíte mať dôkaz na fyzické týranie , psychicke je nedokázateľné a operuje s tým každá druhá pri rozvode , súd k tomu aj tak pristupuje. Na fyzické násilie ale sú háklivý a je dostatočna záchranná sieť na takéto prípady po celom Slovensku.

autor
Včera o 07:06

@damian85 nie sme odkázaný na centrum, ďakujem. To len mužom sa páčia ženy a deti na úteku.

autor
Včera o 07:41

@damian85 nerozumiem prečo tu vypisuješ ja sa pýtam žien ktoré si tým prešli.

damian85
Včera o 07:55

Takže ty nič nepotrebuješ ale prišla si sem po radu. Ak skutočne to tak je a praktické rady sú pre teba nie dosť dobré , môžeš konať ako uznáš za vhodné a nerozumiem načo si otázku položila 😂

autor
Včera o 07:59

@damian85 si žena?

damian85
Včera o 08:03

Chceš radu , alebo si prišla sem zisťovať pohlavia ? Ak chceš radu čitaj , čo ti kto píše obsahovo. Ak máš pocit že radu nepotrebuješ , nezakladaj diskusiu...

autor
Včera o 08:08

@damian85 prosím o radu ženy ktoré si tým s deťmi prešli na vlastnej koži. Ďakujem

damian85
Včera o 08:11

No zatiaľ jediný k veci ti odpovedal muž 😂

mnamko
Včera o 09:33

Ale malo by sa prihliadať,že matka dobrovoľne odišla ďaleko ,tym padom by malo byť predavanie deti
1.- v polovici cesty
2.- otec pre deti potom matka pre deti
Bolo to vysvetlivane právnikom v jednom podcaste.
Tym padom je to spravodlive voči otcovi, ktorý nezmenil bydlisko detom.( Nepisem o 20 tich km)

lenkakravcova
Včera o 11:47

Náhodou Damian ti radil dobre. Ak nemáš dôkazy, tak slová budú zbytočne ak by sa voči tomu nejako odvolal.
A tým pádom to pre teba môže dopadnúť presne naopak ako mieniš.

autor
Včera o 13:09

@mnamko
@lenkakravcova kto sa vás prosím pekne pytal na rozdelenie starostlivosti s tyranom? Nik. Ďakujem.