Baby, ako spracovat stale upozornovanie starych rodičov. Syn ma rok a pol objavuje, teda chcel by objavovat svet, no stari rodicia mu to " nedovolia". Stale ho popravuju, upozornuju co robi zle a ako sa to má. A zle drzis tu lyzicu takto si ju chyt( ja dam jedlo a lyzicu nech skusa ako, čo, kde...). A takto musis jazdit s autickom( ja dam hracku- nech skusa vsetky moznosti) A takto si drz chlebik- to sa to zle tak papa........ Viem, ze vnucata miluju, zahraju sa, postrazia dali by prve aj posledne, ale toto ma fakt vycerpava. Uz som ich viac krat upozornila, je to dieta ma rozum a nech ho nechaju nahcit ho pozivat. Ale akoby hrach o stenu hadzal. Aj vy to mate nejak podobne? (Ak chcete napisat,ze ich mam odstrihnut - taj sa neunuvajte. Toto fakt nie je dovod aby dieta prislo o starych rodicov).
@zuzinka888 nepomôžem ti. Ja som radšej emigrovala. 🤷🏽♀️😂
Asi len jedným uchom von... Pripadne slušne ale otvorene povedať...
A nie je to ani dôvod,aby sa ti preto dvíhal tlak.Nechaj ich,do maturity mu to robiť nebudú.A zrejme nie ste spolu 24/7.takze predychaj
Ja babkou som a keby mi dcéra nonstop otlkala o hlavu,že toto nie a tamto áno mozem si dovolit k jej dietatu tak jednoducho odídem...uvedom si,že starki vychovali min.jedno dieťa a zrejme nie až tak zle....
Na návšteve to prežije on aj ty a doma rob ako uznáš za vhodné.
@haley7897 asi, idem balit🤣. Fakt uz som skusala a skusam ale neviem,asi hovorim cudzim jazykom. Ale uz si mohli zvyknut, zakazovala som im ucit ho pretacat, sediet, chodit- uz toto nedokazali pochopit, ze dieta to netreba ucit. Zrutil sa im svet,ked som ich poprosila aby odniesli 20rocne choditko tam kde bolo dovtedy, ze on ho pouzivat nebude. Uz som mala nadej, ked vsetky tieto milniky zvladol sam, ze pochopia, ze dieta fakt toto ucit netreba a bum, teraz toto.
@janinah no sme spolu takmer kazdy den, byvame na jednej ulici. A badam na synovi,ze mu to tiez nevyhovuje. Mne pekne papa sam, a pride babka zacne mu tu lyzicu prekladat- sym ma mozno pocit,ze mu je berie alebo co, zacne sa jedovat plakat- konci to tak,ze sa rozculi a hodi lyzicu i zem. A dojedli sme. A zacne pesnicka- aky si zly, tvrdohlavy, priecny( vravim si- to fakt on?). Preto, nechcem stale do okola, nechajte ho, neberte mu, nevravte mu tak..... Dufala som,ze niekto ma " navod".
@elizabet173 skusala som, no je do generacia 60+, su to moji rodicia. A veria, ze musi drzat lyzicu v pravej ruke, lebo bude lavak a podobne myty. Robia to v dobrej viere, ze tak dieta ucia ako sa to ma. No ja mam pocit,ze je jedno ci si dieta tlaci auticko kapotou dopredu al.dozadu. ze dieta moze jest zmrzlinu teda kornutok lavou rukou- oni mu ju zacnu prekladat- dieta, zacne fnukat, podskakovat,pistat kornutok sa zlomi a spadne na zem a i dve sekundy sa hodi na zem dieta. A zas aje ze nevychovane, tvrdohlave. ... keby to neriesili nebol by cirkus. Ale ze to zacali to nevidia vidia iba dosledok- revajuce decko.
@zuzinka888 , Ty si mama, Ty si stráž svoje dieťa a nedovoľ, aby toto robili Tvoju dieťaťu. Opakuj ako verklík mame alebo kto ho chce "prerobiť", nie a nie. Možno bude chvíľu krik ale nedaj sa. Asi musíš chodiť za ním ako chvostík, aby si si ho ustrážila. Nedaj si ho!!
@zuzinka888 to ty asi nezmenis. Jedine zredukovat navstevy, asi to znie divne, ale je to tak. Oni si to neuvedomuju, co tym jemu robia. Ja som svokre povedala napr. ak chcel syn s niecim “pomoct” v kuchyni a ona ho od seba odhanala s odvovodnenim, ze to nevie a bude tu neporiadok atd… alebo s domacimi pracami od malicka, nebude “dokladne” povysavane a umyte podlahy budu mat smuhy. Povedala som jej, ze ako priklad ma svojich synov, nepomozu, lebo neboli takto vedeni. A teraz by ich pomoc uvitala a cuduje sa, preco jej sami od seba nepomahaju. Nevidi suvislosti. Kedysi im to nedovolila a paradoxom je, ze teraz to doslova “vyzaduje”.
@zuzinka888 No jediný návod je zredukovať návštevy. Ako ja chápem, že asi prvé vnúča, ale takmer denne? Lebo inak by dieťa normálne pochopilo, že plati, to čo je doma. Ale keď ma denne aj to, aj to, tak bude iba zmätený. A nie je to vekom, ani generáciou. Moja svokra 65+ nikdy žiadne návody nedávala. Moja mama mala pokusy, ale vzdala to. Napriek tomu by som ich doma denne určite nemala.
@elizabet173 presne to isté som išla napísať. Nechápem,prečo má potrebu tam denno denne chodiť a potom vyplakať,že sú takí a takí.
@elizabet173
@koniarova mozno sa tam chodi len najesť, asi sa jej nechce varit.... 🙂
@andreakotesova tak ale potom musí tu hodinku vydržať. Starších ľudí už nezmení.
@koniarova ja som inak aj kvoli týmto "problemom" bola rada, ze zijeme 100 km od rodiny. Akurát som sa musela starat o deti len ja s manzelom a nikto nam nepomahal. A ved na co? Su to predsa nase deti 🙂 a sme s nimi zvyknutí nonstop fungovať 🙂
@lentak1223 obaja maju diagnozy, chodim im pichat fraxiparin, ked idem do obchodu zastavim sa ci im nieco netreba- obchod mame trochu dalej a nechcem aby vlacili tazke veci. A vnucat maju vela- aj moje starsie tam chodia ale prave oni ma upozornili na to ako to nemali radi,ked to robili. A odvtedy som sa na to zamerala a teraz to veelmi vnimam,ze je to tak a strasne mi to vadi. Pri starsich nechapem, ci som to nevidela/ nepocula. A nemyslim ze som na toho drobca precitlivela. Surodencom na to nechcem upozornovat aby si to " nevsimli" a nezistili,ze im to vadi tiez( ak chapete- co oci nevidia,srdce neboli).
Toto nie je nejaký vysoký vek. Moji 70 + to nemajú, čiže o veku to nie je, skôr o povahe a nastavení. A tie mýty o pravej ruke, prepáč, ale to našim navrhoval môj dedko, ktorý by mal o rok 110. A aj to vraj len navrhoval, nie, že by chytal a prekladal. To už bola fakt totálne iná generácia, doslova človek z inej doby, ale nejaký rešpekt voči synovi a neveste mal. No čo poradiť? Magnézium a opakovať nonstop. Návštevy menej často, veď denne to už musí liezť na nervy, ste samostatná rodina.
@zuzinka888 velmi by mi vadilo ak mi môjmu 1,5r. dieťaťu hovorili, že je zlé. Také dieťa zlé nieje!!
@zuzinka888 tak ale to v úvode nepises, že sú chori. Zeny reagujú na predstavu štandardných 60-nikov.
@zuzinka888 nič zlé som predsa nenapisala... 😉 prečo hneď hyena? Či podľa seba sudim teba...? 😁
@zuzinka888 tobôž keď sú chorí,by som na to kašľala a nechala ich tak.
@zuzinka888 keď to začnú robiť opäť (po niekoľkých tvojich upozorneniach, nech ho nechajú dýchať) tak sa dvihni a so synom odid so slovami, ze sa vrátite, ked sa to naučí robiť ako sa im páči 😉 a daj si od návštev pauzu, mozno sa uvedomia.. A keď nie, robila by som toto zakaždým a skracovala návštevy. Bohužiaľ... Nevidím dôvod takto sikanovat dieťa a ešte robiť z neho toho zlého...
@andreakotesova juj prepac chcela som to niekomu inemu co si mysli ze chodim vyzierat svojich rodicov
Ja som znizila frekvenciu navstev, nie ze by som zakazovala ale ja menej chodim. Oni mozu chodit kolko chcu ale Oni sa na navstevu velmi nehrnu, tak neriesim.
Ale inak jednym uchom dnu a druhym von, pokial mu vyslovene nehovoria veci ako si zly, neplac, si chlap a pod. Vtedy normalne upozornim, ze si to nezelam. Je mi jedno co si pomyslia, dieta mi je prednejsie
@zuzinka888 náš dedo synovi keď bol malý ešte aj ruky prekladal, lebo že ich má zle položené 🤦♀️😄... to som nevedela, či sa mám smiať alebo plakať... Už ani neviem ako som to prežila 🤦♀️
Pozri ak ti ho zadarmo strazia, tak by som si to absolutne nedovolila riesit. Je jasne, ze kazdy ma ine sposoby, este starsia generacia duplom.
Ak sa ti to nepaci, tak ich s nimi nechavaj co najmenej alebo bud stale pritomna a maj posledné slovo.
@zuzinka888 dychat zhlboka. Nic ucinnejsie nie je