Ako spoznať samú seba?

20. máj 2024

Ako spoznať samú seba, keď som sa takmer celý život (dnes mám pred 30tkou) prispôsobovala, aby som bola prijatá a teraz si prídem ako vygumovaná. Neviem. čo by som chcela, čo mám rada a keď som sama nedokážem sa zmocť na viac než na domáce práce a čas pri článkoch... Už len premýšľať nad tým, čo by som robila ma strašne vyčerpáva.

reanda
20. máj 2024

ono je to vacsinou tak, ze sa nemusis spoznavat.. poznas sa.. problem byva s tym, prijat sa.. prijat, ze to, aka si, je ok, aj ked hlava ti povie, ze to ok nie je, lebo vsak cely zivot ta vsetci (ti, ktorym si sa prisposobovala), presviedcali, ze nie je.. takze ziadne spoznavanie, len dovolenie si toho, co je.. napr. aj momentalne toho, ze okrem domacich prac a surfovania po nete ta aktualne nic ine nebavi.. aj to si (momentalne) ty.. ak si to dovolis, postupne sa ti zacnu ukazovat aj ine tvoje vrstvy, nemusis sa k nim nijako pracne prekopavat

nelly234
20. máj 2024

Skúšaj všetko čo by ťa mohlo baviť, choď sa napríklad prejsť, zaplávať si, alebo ak si pamätáš že by ťa niečo v minulosti bavilo tak sa k tomu skús vrátiť...
Prispôsobovať sa druhým je dobré, ale netreba to preháňať

pralinka25
20. máj 2024

Clovek sa vyvija v case a priestore. Spoznavame sa cely zivot. Hladame sa. Nachadzame nove veci a opustame stare. Nebudes stale rovnaka. To co ta naplna dnes o 5 rokov nemusi a naopak. Co ta vobec neberie teraz za cas ta moze uchvatit. Treba dat prilezotosti sancu. To je cele. Kto sa najde uspokoji sa a zacne stagnovat casom sam seba aj tak strati.

k47
20. máj 2024

Pekna cinnost na rozsirovanie vnutorneho sveta je napriklad ist do knihkupectva/kniznice, vybrat si cokolvek, co ta zaujme, a zacat si citat. Alebo rovno viacero tematicky a zanrovo roznych knih. Na konci (~2h) si mozes a nemusis nejaku vybrat.
Da sa to robit aj eletronicky, ale nie je to uplne ono.

mantilka
20. máj 2024

Čas človeka mení...chute, rebríček hodnôt, záujmy, ... V minulosti som mala rada ruch, zábavu, adrenalín..teraz som opatrnejšia, radšej vyhľadávam pokoj. A stále som to ja. Takže nie spoznávať sa, ale všímať si svoje pocity a dávať ich najavo.