Vysostne nenavidim bozky typu pri privitani ci gratulovani. Mám z toho husiu kožu len neviem ako tým ľuďom povedať že to nechcem. Gratulujete niekomu a on ide vás pobozkať na lice (to je jedno ci žena či muž) ako slušne odmietnuť? Cítim sa pri tom naozaj zle a nie je to o človeku že by sa mi hnusil alebo tak. Je to môj blok len neviem slušne odmietnuť. Ja už reálne som minule kolegyni ani nezagratulovala len som tam sedela ako puk kým ostatní gratulovali a bozkavali sa...
Tiez toto neznasam, povazujem to za zasah do mojej konfortnej zony. Jednoducho sa odtiahnem, ak sa k tomu chyli. Ked idem gratulovat tak potrasiem rukou a vec vybavena.
Ja sa tiež odtiahnem, ale už som stretla aj ľudí čo má pritiahli k sebe a to je veľmi nepríjemne..
Normálne sa odtiahnem dozadu.
No ja mám známu čo pri gratulácii bozkáva na ústa...😃😃😃 aj ženy... ja som len pozerala jak puk na ňu,ze čo robí...samozrejme ked som jej gratulovala, som "nastavila" líce...
Myslím, že vďaka pandémie Covidu sa veľa ľudí odnaučilo tomuto zlozvyku. Tiež to nemám rád.
Stačí odstúpiť dozadu, snáď to nebude nikto normálny znasilnovať.
Tak hádam negratuluješ každý deň niekomu a nevítaš cudzích ľudí 2x denne? 😁 Ani ja tieto situácie nevyhľadávam, no pár x ročne prežijem bez ujmy...
uz som sa lakol, ze ti vadi uslintany francuzak od bezzubej babky, alebo od prefajceneho dedka 😁 ... no licne cmuk cmuk su folklor vychodnej kulury, vytlapkavanie blch z chrbta zasa zapadnej, tak si v6ber ci ch es aby ti niekto zabehnutu kosticku vyklepal, alebo trosku mejkapu utrel z lica 😁
Normálne som sa zamyslela,toľko cudzích ľudí,čo by mi to bolo nepríjemné mi neblahozela,čiže nemám dôvod to nejako speci riešiť.
No a keď sa niečo občas necakane udeje,tak to sa vydržať tá sekunda dá.
Treba povedat. Ked si to ludia uvedomia, nebudu ti to robit. Prepac, bozk je mi neprijemny. Mozme si len potriast rukou
Silne mi to pripomenulo Brežneva. Ten vybozkával všelikoho. Štátnici sa údajne obávali jeho návštev.
A ako písali baby, skús si udržať odstup. Stoj trošku ďalej a podaj iba ruku. Viem, nie vždy sa dá úplne vyhnúť. Mne pomáha, že sa reálne odtiahnem a zvyčajne poviem, že na mňa asi niečo lezie.
Mame rodinu vo Svajciarsku a tam sa bozkava 3x 🙈 Vidame sa fakt casto… Ale su to take vzdusne bozky… mladsia dcera je nekontaktna a proste vzdy povie - ja bez pusiniek. Vsetci respektuju.
Skús takto.😂
@teki1 🙂
Nasad ffp2 a mozu ti akurat tak polibit prdel....
Ja si už viem povedať. Kľudne sa postavím a poviem pred všetkými. Ja som ajj kolegom povedala ze si nezelam a ani nebudem oslavovat nič. Akceptujú to
V tomto teple vylúčené, nepotrebujem na sebe cudzí pot, stačí mi aj svoj😀
Stojím proste ďalej, usmejem sa, poviem čo treba a podám len ruku, keď mi ten človek nie je blízky…do ničoho sa nenútim..
Ale bežne s tým nemám problém, rada si k človečine privoniam😋
@simsalabim presne 3x, ja som si už zvykla 😅 ale niekto dáva vzdušné bozky, niekto sa ti pricucne na líco 😅
Autorka tiež to nemám rada, pri kamaratoch to pretrpím 😅 ale pri kolegoch a spol. len podám ruku a už aj ustupujem do zadu 😁
Ukončiť gratuláciu skôr ako k tomu príde, iba krátko podať ruku a odstúpiť, tiež nie som cmučkací typ 😅