Ako si určiť hranice?

12. sep 2023

Ahojte… ako si urcit hranice ak je to clovek / rodinny prislusnik / ktory je typ ktoreho poslete prec dverami a pride oknom? Ide o moju matku, jej hranice nic nehovoria, za vsetko sa urazi …. je schopna ma poslat do zahradky mojich svokrovcov ako do zelovocu a ak odmietnem - uz som ja zla, protivna a kazdy je dobrosrdecny a chce jej darovat / pomoct len ja jej to kazim? Ja som introvert, chcem svoj pokoj a klud, … aj viac priestoru pre vlastnu rodinu ( muza a deti ) nie len riesit ju a to ze ma potrebu tu byt casto varena pecena … ja si pritom nepamatam zeby moja babka k nam chodievala.. prisli sme sem tam na navstevu a v lete na 2 tyzdne na prazdniny … inak u nas nikdy nevysedavala … ja uz nevladzem … nosi k nam navarene, nosi jedlo z rakuska pricom ju to nepytam a potom v hadke mi to vyhodi na oci ze ona nam nosi a ja k nej “ toto a tamto” ááááá ako z toho von?

0silvia0
12. sep 2023

Nič nepomôže, len byť tvrdšia. Ale najhoršia budeš tak či tak, tak s tým treba počítať. Budeš nevďačná, zlá, ale za pokoj to stojí. Poprípade ju oddeleguj na rodinného príslušníka, ktorý by záujem uvítal, nejaká babka, dedko, tetka, ujo sa v rodine nenájdu, koho by mohla mama obšťastňovať svojou prítomnosťou?

avonladyba
12. sep 2023

@0silvia0 bože teraz ma desí, že keď zomrie moja babka, tak moja mama presmeruje všetku pozornosť na mňa 🤣

0silvia0
12. sep 2023

@avonladyba treba udržiavať babku dlhodobo v dobrej kondícii, do kúpeľov poslať, dobrú vyváženú stravu kupovať, rehabilitácie, masáže, nech ešte 30 rokov požije😎

avonladyba
12. sep 2023

@0silvia0 tak moja babka má už 88 rokov, je už zdravotne na tom horšie, už nemá silu ísť do kúpeľov a do stravy si nenechá kecat 🤣

autor
12. sep 2023

😂😂 ach tak pozornost praveze je predelegovana - na moju dceru to je ten problem … ze ja zavadziam :D

0silvia0
12. sep 2023

otočiť medzi dverami a poslať nejakým seniorom v rodine😎

autor
12. sep 2023

@0silvia0 momentalne je urazena takze netreba otacat … to je druha vec ze v hadke je vzdy ona dokonala, neospravedlnila sa v zivote … kazdy do mna potom husti ze to mam ja urovnat ze ved je to moja mama … ale ked mne sa tak nechce .. chcem aby si aspon raz v zivote nieco aj ona uznala… inak budu nase vztahy vzdy len na oko a neuprimne

0silvia0
12. sep 2023

tak to je super, že je urazená, uržuj urazenie čo najdlhšie. Neboj, aj ja mám takú dokonalú najmúdrejšiu, najkrajšiu matku s takou "príjemnou" poruchou osobnosti. Nemusíš nič urovnávať, keď si v práve. Ale od nej neočakávaj že si niečo niekedy uzná, prestaň to očakávať. Buď rázna, vecná, povedz si svoje vždy keď to tak cítiš a keď sa urazí 10x do dňa, tak sa urazí 10x do dňa, nesmie ti to vadiť.

ckocka
12. sep 2023

Vzhladom k tomu že dobre neurobíš nikdy najlepšie funguje ignorovať, ak sa teda stále chceš stretávať. Začne s výčitkami, vobec sa toho nechytaj a rozprávaj úplne o inom. Ona: si protivná - ty: dáš si čaj alebo kávu? Si nevďačná - áno, dnes bolo velmi teplé počasie, musela som 2x polievať. Nepomáhaš mi - ten film včera na JOJke bol dosť dobrý, videla si ho? Absolútne sa nesmieš nechať vtiahnuť do polemiky, s takým človekom nikdy nič neuhádaš. Vytáča ich to do vrtule, ale hádať sa sám so sebou človek nemože dlho. Neželané návštevy nevpúšťať.