Ahojte… ako si urcit hranice ak je to clovek / rodinny prislusnik / ktory je typ ktoreho poslete prec dverami a pride oknom? Ide o moju matku, jej hranice nic nehovoria, za vsetko sa urazi …. je schopna ma poslat do zahradky mojich svokrovcov ako do zelovocu a ak odmietnem - uz som ja zla, protivna a kazdy je dobrosrdecny a chce jej darovat / pomoct len ja jej to kazim? Ja som introvert, chcem svoj pokoj a klud, … aj viac priestoru pre vlastnu rodinu ( muza a deti ) nie len riesit ju a to ze ma potrebu tu byt casto varena pecena … ja si pritom nepamatam zeby moja babka k nam chodievala.. prisli sme sem tam na navstevu a v lete na 2 tyzdne na prazdniny … inak u nas nikdy nevysedavala … ja uz nevladzem … nosi k nam navarene, nosi jedlo z rakuska pricom ju to nepytam a potom v hadke mi to vyhodi na oci ze ona nam nosi a ja k nej “ toto a tamto” ááááá ako z toho von?
@0silvia0 bože teraz ma desí, že keď zomrie moja babka, tak moja mama presmeruje všetku pozornosť na mňa 🤣
@avonladyba treba udržiavať babku dlhodobo v dobrej kondícii, do kúpeľov poslať, dobrú vyváženú stravu kupovať, rehabilitácie, masáže, nech ešte 30 rokov požije😎
@0silvia0 tak moja babka má už 88 rokov, je už zdravotne na tom horšie, už nemá silu ísť do kúpeľov a do stravy si nenechá kecat 🤣
😂😂 ach tak pozornost praveze je predelegovana - na moju dceru to je ten problem … ze ja zavadziam :D
otočiť medzi dverami a poslať nejakým seniorom v rodine😎
@0silvia0 momentalne je urazena takze netreba otacat … to je druha vec ze v hadke je vzdy ona dokonala, neospravedlnila sa v zivote … kazdy do mna potom husti ze to mam ja urovnat ze ved je to moja mama … ale ked mne sa tak nechce .. chcem aby si aspon raz v zivote nieco aj ona uznala… inak budu nase vztahy vzdy len na oko a neuprimne
tak to je super, že je urazená, uržuj urazenie čo najdlhšie. Neboj, aj ja mám takú dokonalú najmúdrejšiu, najkrajšiu matku s takou "príjemnou" poruchou osobnosti. Nemusíš nič urovnávať, keď si v práve. Ale od nej neočakávaj že si niečo niekedy uzná, prestaň to očakávať. Buď rázna, vecná, povedz si svoje vždy keď to tak cítiš a keď sa urazí 10x do dňa, tak sa urazí 10x do dňa, nesmie ti to vadiť.
Vzhladom k tomu že dobre neurobíš nikdy najlepšie funguje ignorovať, ak sa teda stále chceš stretávať. Začne s výčitkami, vobec sa toho nechytaj a rozprávaj úplne o inom. Ona: si protivná - ty: dáš si čaj alebo kávu? Si nevďačná - áno, dnes bolo velmi teplé počasie, musela som 2x polievať. Nepomáhaš mi - ten film včera na JOJke bol dosť dobrý, videla si ho? Absolútne sa nesmieš nechať vtiahnuť do polemiky, s takým človekom nikdy nič neuhádaš. Vytáča ich to do vrtule, ale hádať sa sám so sebou človek nemože dlho. Neželané návštevy nevpúšťať.
Nič nepomôže, len byť tvrdšia. Ale najhoršia budeš tak či tak, tak s tým treba počítať. Budeš nevďačná, zlá, ale za pokoj to stojí. Poprípade ju oddeleguj na rodinného príslušníka, ktorý by záujem uvítal, nejaká babka, dedko, tetka, ujo sa v rodine nenájdu, koho by mohla mama obšťastňovať svojou prítomnosťou?