Ako si udržať sebavedomie?

20. jún 2024

Ahojte, v poslednom case mam v zivote chaos. Za posledny skoro rok som dost vyrazne schudla, 30+kg, este nie som tam, kde by som chcela byť, ale ide to. Kazdopadne, predtym som nemala sebavedomie absolutne žiadne, ani som sa na nikoho nevedela pozriet. Ako som postupne chudla, tak sa to vzdy, ked som so vsimla v zrkadle zmeny zlepsilo. Ale vzdy tento pocit po par tyzdnoch odisiel( asi kym som si zvykla na novy vyzor). Teraz som v podstate na vahe ako spred asi 5r, citim sa celkom komfortne, zacala som si vsimat, ze sem tam nejaky junak po mne hodi ockom a dost mi to lichotilo. Sebavedomie sa vratilo a ja som citila fajn. Teraz som ale bola v situacii, ked som zas ja pozerala po muzovi a on mi tu pozornost neopatoval. Samozrejme rozumiem, ze nie kazdemu je kazdy sypmaticky /paci sa mu atd. Je to racionalne. Ale vnutorne ma to nejako zasiahlo, ze znova mam chut chodit po kanaloch, ako seda mys. Ako si prosim vas to sebavedomie udrzat, ako si nepripustit taketo situacie ?
Asi nad tym dost premyslam, ale ja sa prisaham zrazu vidim v zrkadle skareda, stara, tucna a ozaj ma to trapi.

tmonika
20. jún 2024

Nie sme si všetci sympatický.. aj mne sa to stáva, alebo ešte horšie, kuká na mňa muž , zdraví sa všetko a na akcii ho vidím so ženou ani nekukne ani nepozdraví zo slušnisti.. no neboj sa ďalši krat som ho uplne odignorovala ked bol sam ten pocit, ze vidis, ze pozera a ty nereaguješ.. to nie v zlom , tam si poviem, ze ma absolutne netrapi..inak si zvyknem dopriať, napr. lepšiu kozmetiku, keď si potom robím cistenie pleti, piling a pod, taký blahodarný účinok pre telo aj dušu, inokedy idem na masaž, sama pre seba, niečo pekne si kupim, sama sebe, treba si najst to co mas rada, niekedy ked som v strese zapnem si meditaciu, idem s kamoškou von, napriklad k cvicenie som sa nefokopala.. a trebalo by mi, viem o nedostatkoch…

autor
20. jún 2024

@tmonika dakujem za povzbudenie 😊 inak podobnu situaciu ako opisujes som mala aj ja...ale v podstate ma to ani nejak netrapi lebo si nikoho nehladam, len ten pocit, ze niekoho zaujmem bol ako droga pre mna, za posledne obdobie toho bolo az az a toto mi prislo ako odmietnutie. Citim to tak vnutorne, nie, ze teraz cele dni premyslam len proste to kdesi v hlave bezi cely den na pozadi. Skusim si najst nejaku relaxacnu cinnost, znie to fajn 😊

tmonika
20. jún 2024

Možno si bola vnútorne nastava az veľmi a sustredila si sa iba na to, byt lepsia a dokonalejsia hladat sebavedomie a davalo ti to dobry pocit, .. treba to ukocirovat…ono to spustí potom toto čo opisuješ a to je pri každej situácii, aj keď reálne neexistuje, ako teraz, myslíš na to dlhsie podvedome… nedávno som čitala taký článok, zo stresu, uzkosť vniká tak, že myslíš na konkretnu vec, hocičo co je podla teba problem, vidíš ten problém vždy pri sebe aj keď v danej situácii realne neexistuje, telo je vystavené neg. myšlienkam dlšie, stavom, stresom, podvedomie pracuje na plno, tie myšlienky treba negovať, treba ich zahnať, to čo je uzatvorené treba pustiť z hlavy, ako toto, muž nedal spatnú vazbu… (nedal, určite si krasna zena pre iných mužov), bodka, .. v tom clanku bolo rozoberane presne toto, co dokazu urobiť myslienky, a pod. Snazim sa podla toho mysliet. Uzatvorit to. Dlhodobo to neriesit. Najst nieco ine co mi urobi dobre. Atď. 😊

autor
20. jún 2024

@tmonika mas pravdu, uplne som sa v tomto nasla, dakujem ozaj velmi pekne za komentar, pomohlo to 😊

marianarem
20. jún 2024

Tak podla mna to bolo take upozornenie na to, ze mas to sebavedomie zatial dost krehke a v podstate asi dost zamerane na vzhlad a odozvu nan. Z dlhodobeho hladiska by som sa pustila viac do hlbky a zacala si budovat sebavedomie na hlbsich a menej otrasitelnych veciach. Hned prvy prispevok do tejto temy aj mam - riadne si schudla, co urcite chcelo pevnu volu, odhodlanie, vytrvalost. To su tvoje vlastnosti, ktore evidetne mas, ci uz si tucna, ci chuda, a mozes si to na sebe vazit. A urcite sa toho najde viac.

astronaut321
20. jún 2024

Nejde o to ako človek vypadá hovoria škaredý ľudia 😄 vrátane mňa 😂😂 no ale reálne existujú 2 možnosti, ktoré sú prírodou stanovené a odzrkadlujú 2 typy sťažujúcich sa žien na MK. 1. Možnosť je, že sa žena sťažuje, aký je muž hlúpy a 2. Možnosť, že sa sťažuje, že ju nepriťahuje. Z toho môžeme logicky odvodiť 2 typy chlapov a to sú hlúpy a pekný alebo škaredý a inteligentný (asi aj pri ženách to platí). No a všeobecný záver znie, nezakomplexovaný ľudia bez problémov nenavštevujú túto stránku. Nehaním vôbec MK, každý tu máme dôvod, prečo píšeme, ale sám seba sa pýtam (a pracujem na tom), či sa niekedy dostanem do toho štádia, že prestanem riešiť. No, ale uznajte ženy, že ste to vy, čo máte potrebu rozoberať svoju spokojnosť, aj keď nie je dôvod.

janickacrazy
20. jún 2024

@astronaut321 Ty si asi prvý chlap, ktorý si o sebe myslí, že je škaredý, gratulujem! Ja som sa s tým ešte nestretla.

lucilaines
20. jún 2024

Problem je, ze svoje sebavedomie nebudujes na sebe, ale na pozornosti ostatnych. Ty to sebavedomie stale nemas. Presne ako tu uz niekto pisal, musis zacat od seba. Vraj pomaha pisat si dennik. Kazdy den si na pat minut sadnut a napisat aspon jednu vec, preco si na seba za ten den hrda, co sa ti podarilo alebo co si urobila dobre. A takto postupne krok po kroku si zacat verit a hlavne v svojej hlave prerogramovat obraz o samej sebe. Vyprdni sa na junakov a na to ci po tebe pokukuju. A uz uplne, ci niekto kukol naspat. No nekukol, tak jeho skoda, mohol vidiet peknu babu, co na sebe zamakala. Sustred sa sama na seba, chval sa pred zrkadlom, odmenuj sa, za to co si dokazala, maj sa rada. Ak sebavedomie postavis na oceneni od druhych ludi, to je len rychla cesta k toxickym vztahom v buducnosti.

barborachors
21. jún 2024

ser na neho asi sa mu páčia 10-rocne 30 kilove lolitky so silikónmi, 100 ludi 100 chuti, nie?

vilma7
22. jún 2024

Ty by si mala byť taká sebavedomá ako nik, už len preto, že sa ti podarilo to, po čom túži pomaly každý druhy človek...schudnúť svoju nadváhu.
Kde a prečo sa tvoje sebavedomie stratilo?

autor
23. jún 2024

@vilma7 ktovie ci som ho niekedy vobec mala, asi ani nie 😅