Mam takú povahu . Keď som dospievala tak som to ale prežívala ťažšie. Vždy keď niekto mal somnou problém tak som sa potom utiahla a hanbila sa a atď 🤦niečo vo mne ešte ostalo. Myslíte že sa ešte viem zmeniť ?keďže je to stále vo mne ?
@anjelicek26 ako to myslíš vážne ? Raz sa mi stalo že mi niekto povedal že som empatická ale nemyslela som si to . Skôr som to brala že len trpím , že vadí niečo mne ľuďom
toto je tak všeobecná otázka, že ťažko na ňu relevantne odpovedať. Treba napísať viac, kto mal s tebou aký problém? Rodina, kamaráti, spolupracovníci? V akom veku si?
@0silvia0 všade sa našiel niekto , či v škole alebo v práci , v obchode ..niečo robím zle ale neviem čo . A potom si len pripúšťam..ja už 38🙉
@0silvia0 čo si to len všetko hneď všimnem a všimam ako ľudia namna reagujú..
Problem prameni skor z toho ako dobre poznas samu seba, vies kto si a co od zivota chces. Potom sa ta poznamky druhych nemozu dotknut, pretoze oni ta nepoznaju. Vyjadruju iba svoje videnie, ktore nemusi byt pravdive. Napravit sa to da, nevolaj to zmena, ale napredovanie, vyvoj. Clovek sa uci cely zivot.
Vzťah s mamou si mala aký? A aký problém s tebou všetci majú?
@domak2 s mamou veľmi som bola na ňu naviazaná a možno ona namna. Veľmi dobrý vzťah . Ale myslím že až prehnane. So sestrou sme nič nemuseli doma robiť , mama všetko robila sama . Rada to robila . Možnože aj tak je tá chýba že som mala všetko rovno do ruky 😔ako decku komu by to nebolo dobré
Aké problémy s tebou ľudia majú? Sú to ich problémy s tebou, alebo len ty to tak vnímaš?
Ja som napríklad pre veľmi veľa ľudí divná 🙂 lebo som "iná" . Ale pre nich. Čiže ak s tým majú problém, je to ich problém. Ľudia, ktorým moja tzv inakost nevadí, problém nemajú. Všetko je to o uhle pohľadu. A ďalšia vec je, že či tých ľudí vo svojom živote potrebuješ .. ja vo svojom živote ľudí, ktori so mnou majú problém, nepotrebujem.. buď sama sebou. Keď som bola decko,hanbila som sa všade, nikam som nechcela chodiť, lebo som stale mala pocit, že všetci pozerajú iba na mňa a niečo si o mne myslia. Život ma naučil, že mi to môže byť jedno.. a áno, empatia a vnímavosť sú fajn, ale len toľko, aby neuškodili tebe 😉
@jesenzima presne ako píšeš. Ja som bola ako decko extrémne hanblivá , aj trochu pri sebe aj z toho si somňa uťahovali aj doma aj v škole ..vždy sa toho niekto chytal..sú všelijakí ľudia. Smejú sa z nešťastia druhých alebo hovoria tá je divná, to je taká..a pritom nepoznajú a netravia čas somnou. Všímam si to a vidím . Ako píšeš najlepšie je si nevšímať a nikoho nesprávnych ľudí okolo seba
😃mne sa smiali vždy, že nemám prsia. Že mám fúzy (mala som trošku tmavšie chĺpky v puberte 🙄), že mám tučné nohy. Vieš čo? Ono to aj všetko je pravda 😃 ale teraz sa už nad tým viem zasmiať aj ja, prijala som, aká som, a keď by mal niekto blbé reči, viem adekvátne zareagovať. Samozrejme že v mojom veku už sa takéto veci neriešia, ale tak ...
Ľudí, ktorí si z teba uťahujú najlepšie odrovnas tým, že budeš sebavedomá a nenechas sa vyviesť z miery ...
A vieš aká som rada, že som dnes divná? Medzi tými všetkými ľuďmi, ktorí sú rovnakí? Veď sa pozri na ulicu, takmer všetci sú rovnako oblečení, rovnaké účesy, ešte aj psy sa pomaly kupujú podľa toho, aký je v móde... Kašli proste na to a buď hrdá na seba 😉
@jesenzima keď sa na to budem takto pozerať , určite to budem lepšie 🙂
Psycholog ti pomoze. Normalne to neni
@biglovemom a v čom mi pomôže? To že má niečo naštudované a bude mi to tlačiť do hlavy ? Neverím psychológom
Neveris psychologom? A preco? Mas zlu skusenost, ci len jedna baba povedala?
Nie, bude tá smerovať, aby si premýšľala inak.Pofla mňa ti chyba sebavedomie a všetko príliš riešiš.Nie si stredobod pozornosti neboj sa ľudia majú iné starosti ako riešiť teba.daj konkrétne čo ti vadí, lebo neviem čo vlastne myslím aký problém
@mk1111111111 zda sa mi, ze mas len zly pristup, ta psychologicka by Ta len naviedla na to, ako pracovat s Tvojou povahou, aby si odstranila veci, co Ti na sebe vadia
@anjelicek26 ....pripúšťať si všetko k srdcu je taká pomalá a samodesktrucna cesta.
Autorka....musíš pochopiť jedno: ty nie si zodpovedná,za reakcie,nálady a názory druhých ľudí.Nemaju ťa radi? Blahoželám...to znamená iba to,že robíš niečo dobre a že by troška chceli byť ako ty.
Ohovárajú tvoj vzhľad? ...zagratuluj im,že v živote nemajú väčšie problémy ako to,že ako ty vyzeráš.
NIKDY ale NAOZAJ NIKDY nevyhovies každému a aj v tej najpríjemnejšej spoločnosti nájdeš niekoho zavistliveho,zavidiaceho,smutného a takého,čo má plno komplexov sám so seba.A ti čo taraju najviac,vedia dať práve najmenej.Nemaju ti čo dať a v podstate ich nepotrebujes
@mk1111111111 nemám zlú skúsenosť, len toto ma trápi už pekne dlho a viem čo mám robiť , že sa mám niečomu venovať atď ..a je to len namne ja to dokážem zmeniť
a vadí ti to prečo ako na teba ľudia reagujú? A ako na teba reagujú? Nie sú na teba milí? Ty si milá, usmievavá, príjemná a oni na teba zazerajú? Veď opíš nejakú situáciu. A ty ľudí máš rada? Či zazeráš aj ty a očakávaš že sa z teba všetci poskladajú?
Casto zeny kladu taketo otazky typu - ako si nepripustat veci, ako nebyt prehnane ziarliva, ako nebyt hystericka, ako nebyt precitlivela, ked im chlap doma nabulikuje, ze jeho toxicke spravanie je v poriadku a reakcia nan je prehnana. Nebude to aj tvoj pripad?
Ja som tiež taká. Príliš empatická .. nevidím v tom problém skôr výhodu.
nerozumiem, prečo si to mýliš s tým, že sa más niečomu venovať? potrebuješ popracovať na sebe, na Tvojom zmýšľaní, to nie je o venovaní sa niečomu, ale o venovaní sa sebe, aby si zmenila prístup a cítila sa lepšie
Napíš niečo konkrétnejšie. Ľudia s tebou nemajú problém to si namýšlaš sama. Pre druhých nie si vôbec zaujímavá. Ak ti aj niekto povie, že sa mu napríklad nepáči tvoja povaha je to jeho problém nie tvoj.
@anjelicek26 veď práve že si všetko pripúšťa až moc 🙈. Podľa mňa je príliš vzťahovačna voči svojej osobe. Ver že druhý ľudia si ťa nevšímajú tak ako si to ty myslíš
@mili2016 to bude asi ono
A veris obvodnemu? Veris gynekologovi alebo kardiologovi?l koli niecomu mas tento problem , a na 99% ti pramenu z detstva. Popr z cias dospievania .ale kedze mu neveris tak ti snad pomozu nestudovane zeny na MK🙏🏻
Ak je tvojim cielom aby ti vsetci okolo boli "jedno", tak to ti fest neodporucam... vnimat okolie a pripustat si veci k srdcu je zakladnym znakom "ludskosti" - vnimavost, empatia, pochopenie... jedine, co sa musis - je prestat sa za to hanbit...