Ako si nenechať zničiť dovolenku?

15. mar 2024

Sme na dovolenke ja, manžel a jeho mama s partnerom. Dnes sa stala taka vec, kvôli ktorej je svokra urazená a nerozpráva sa ani so mnou ani s mužom. Boli sme večer na prechádzke a na ulici bol taký stánok, kde robili miešané drinky. My sme už pred tým nejaké drinky mali, ale vyzeralo to super, tak sme sa dohodli, že si dáme jeden na pol. Do toho svokra, citujem, “aj ja chcem ochutnať” a vedela, že my ideme na pol. Tak sme zobrali dva, že my si dáme jeden a oni jeden. Ona sa strašne urazila, že sme žgrloši, že keby vie že prídeme s dvomi tak si po to ide sama. Nešli sme jej vysvetliť, že sme sa nepochopili, že keď chce, vrátime sa tam a vezmeme ešte jeden. Na to už bolo neskoro, už nechce, že ona sa takto doprosovať nemieni. S nikým sa teraz nebaví, všetkým trieska (bývame v jednom byte). Ako ju poznám tak čaká, že za ňou ráno prídeme s ospravedlnením. Obaja sme sa s manželom zhodli, že sa jej ospravedlňovať nebudeme, že prestrelila a musí si to uvedomiť. Večer sme sa už ani nerozprávali. Pred tým ako sme ľahli tak som sa jej opýtala, či ich mame ráno počkať na raňajky a povedala, že nie. Aj keď viem, že chce aby sme počkali a čaká to od nás. Odmietame sa s ňou rozprávať, manžel je ten typ, že keď ho niečo vytočí, tak len tak ľahko nevymäkkne, ja som tiež taká. S jej partnerom sa bavíme normálne, to ju asi dráždi ešte viac. Mám pocit, že celá dovolenka je zničená a že už to bude celý čas vo vzduchu a vôbec neviem ako sa zachovať. Tváriť sa ráno ako že nič? Alebo dať najavo, že prestrelila? Ešte je možnosť sa jej ospravedlniť, ale nechcem jej dať najavo, že táto jej scéna je akože normálna.

reanda
15. mar 2024

podla mna to chce este viac drinkov.. pre vsetkych.. 😀

autor
15. mar 2024

@reanda už som v posteli, ale ranná mimosa asi pri tomto dusne nezaškodí 😅 ideálne ešte pred raňajkami, nech sa aj trošku usmejem 😅

mimirka32
15. mar 2024

Asi zalezi na tom, ci ti cakanie na to, kym svokra pochopi, ze prestrelila, stoji za pokazenie dovolenky. Mne by to asi za to nestalo. Ospravedlnila by som sa jej, aj ked by som si myslela svoje. Na dovolenke ste par dni, tak si ju uzite a nerieste zbytocne svoje ega

pe_mi
15. mar 2024

Takže bookuješ isto dovolenku o rok v tej istej zostave 😁😁🍷🍸🍹🍺

autor
15. mar 2024

@mimirka32 no keby sa mám ospravedlniť, asi by som na ňu zazerala celú dovolenku a pokazila si ju aj tak. Už by som ju proste nevnímala ako v pohode parťáčku a bolo by to cele nasilu. Ja si tu dovolenku užijem aj s odutou svokrou za zadkom, ale manželovi to určite nebude jedno. Keď uzná za vhodne, tak on nech sa ospravedlní

0silvia0
15. mar 2024

Nechaj to tak, nech sa deje co sa deje. Nechaj to na muza. Aspon buduci rok pojdete len vo dvojici a budete mat pokoj od urazlivej baby

autor
15. mar 2024

@pe_mi akože má svoje muchy, ale v inak je to svokra, ktorú mi môže kdektorá závidieť, toto som naozaj nečakala. Taká dráma kvôli hovadine.

petulda333
15. mar 2024

Neospravedlnila by som sa. A preco pokazena dovolenka? Rano vstan a chod na ranajky s muzom. Potom si urobte program sami. Ich nemusis vobec vidiet,az vecer pred spanim.

hipuska
16. mar 2024

A čo tak ráno vstať a tváriť sa, že sa nič nestalo? Normálne ich počkajte na raňajky, všetci sa bavte medzi sebou..ak by sa na tie raňajky nepridala, tak ju nechajte s partnerom. Véd na byte ste asi minimum času, spravte si program bez nej

isadoraisa
16. mar 2024

no ja neviem, nas s muzom by pri take situacii ,,aj ja chcem ochutnat" ako prve napadlo opytat sa vsetkych zucastnenych, kolko poharov teda vezmeme :D fakt to vyznelo zgrlossky ze ste im vzali jeden na polku :D

pieksamaki
16. mar 2024

Každý sa občas urazi.......zvoľte humor a zasmejem sa na tom znova . .možno vysvetlenie.

h2
16. mar 2024

Hneď po prečítaní úvodného príspevku a prvej vety mi napadla odpoveď na otázku v názve: Nechodiť na dovolenku so svokrou!!! A už vôbec nie, keď je takáto urážlivá. Chcela drink? Kúpili ste jej ho. Či čo chcela, dva? Kde bol jej partner? Čakala, že kúpite aj jemu? On nechcel? Nejako sa v tejto kauze on vôbec nespomína. Ako on reaguje?

petulda333
16. mar 2024

@isadoraisa nic lakomeho na tom nie je. Niekedy cloveku nedojdu veci. Mali uz nejake drinky v sebe,oni si brali jeden spolu na ochutnavku,ona chcela ochutnat tiez,tak vzali jeden aj jej. Nic na urazenie na tom nie je,ani nic lakome

dadka1997
16. mar 2024

Svokra sa predviedla, vzala by som ráno muža a išli by sme pekne bez nich niekam do mesta laebo kde sa prejst ... ma zvážiť slová ..

anketkarka
16. mar 2024

No ja by som ju nechala urazenú a riešila by som program bez nej. Ak by sa ,,neodradila" tak by sa s ňou mal porozprávať syn, že pre hovadinu memusí byť taká odutá. Však jej chlap mohol ísť po ďalší drink, keď im bol jeden málo. Má chlapa, čo sa hanbí povedať, že chce aj on a uráža sa na vás? Pre neho? A on je s touto odutou atmosférou pohode?

klementinka58
16. mar 2024

no takito hasterivi ludia si ani neuvedomia, ze prestrelili , vidia len tu svoju krivdu. Ja by som si robila program bez nej a hotovo

buberova
16. mar 2024

Daj vedieť ako to ráno dopadlo ;)

matullienka
16. mar 2024

Nevidím dôvod ospravedlňovať sa jej za čo. Urobila by som si program bez nej, veď dovolenku hádam netravite na byte

simca06022011
16. mar 2024

Synator nech si to urovna, mozno ode aj o formu ponorkovej choroby alebo niecoho ineho ( ked ju vytaca aj to ze vy dvaja ste ok). Byt to moja mama poviem jej na rovinu ze sa nema oduvat, nema 5 rokov, ochutnat sa da pochopit x spôsobmi, kupili ste im teda drink na polovicu, kludne si mohla ist kupit dalsich 10 ak chcela, zduvanie si vybrala ona.
Inak program.bez nich plánovať, robiť si po svojom a next time nechávať problémových ludi doma. My sme mali takéto tahacKy na dovolenkách s rodinou pravidelne :D sestra na smrť urazena lebo si z nejakého dôvodu myslela, ze jej budem cigarety kupovať/zháňať, na tej istej dovolenke aj môj chlap bol.urazeny (si myslel, ze cely den mu budem skakat okolo zadku, 5x denne riesit jeho hlad ako keby bol male decko). To boli naj momenty, zobrala som sa sama a oddýchla si :D Potom rodici = stále mali pocit ze robiť mame robiť to čo oni :D ze hocikedy nám vpslia do.izby, že káva o 6tej ráno na dovolenke je to co potrebujeme :D

lucylaw
16. mar 2024

Ani by mi nenapadlo sa jej ospravedlňovať,keby ste to urobili,tak sa ona bude cítiť už úplne na koni,ako mala pravdu..Nič zlé ste neurobili,to,že ona je krava a nevie sa správať,je jej problém..Urobila by som si dovolenku po svojom,nech sa ona pre mňa za mňa zdúva na izbe a vy si choďte tam,kde ste pôvodne plánovali..A snáď ďalšiu dovolenku už si s ňou po tomto plánovať nebudete..

pupavka234
16. mar 2024

Odhliadnuc od toho ze nemas najlepsiu svokru, tak clovek na dovolenke prve dni moze byt taky, ze nevie co so sebou, ocitol sa v novom prostredi. S manzelom dost cestujeme a prve dva-tri dni sme taky zmateny, zmena prostredia, este odpadava stres z prace atd. Ja by som ju chvilku nechala, a o 2 dni bude podla mna viac normalna, ked sa aklimatizuje. Ak bude stale takato, tak naozaj neviem co by som robila, asi sa snazila byt co najmenej v jej pritomnosti. Ked sa urazi no a co, ved aj ty sa mas pravo urazit, lebo svokra sa fakt sprava ako nevychovane dieta.

lelelienka
16. mar 2024

Ja by som to riesila takto - ked by sme isli kupovat drinky, opytala by som sa kto si da a ked by povedala ze si da, tak by som povedala ze ok, my si berieme na polku plus tebe, cize dva. Tym by bolo vysvetlene a nevznikli by vobec ziadne pochybnosti. Ale kedze sa uz stalo, normalne by som sa ospravedlnila, pretoze by mi to nestalo za zlu naladu na dovolenke taka hovadina, len obycajne nepochopenie. Vsetci ste ako male deti, otazne je kto vydrzi dlhsie 😁

katulienocka999
16. mar 2024

A vedela ona,ze si chcete dať ten drink na polovicu? Ak nie no tak to trebalo povedať ak áno, je dosť urážliva pre somariny 😅

komplikovana
16. mar 2024

ignorovat jej odutost a pokracovat si v uzivani dovolenky 🌞

jarnajar
16. mar 2024

Niekto to tak má, že po pár dňoch spolužitia na dovolenke má krízu. Zažila som to u iných a raz sa to dokonca stalo aj mne, že som na jeden deň "sprotivnela". A to k tomu bežne nemám sklony, doteraz sa hanbím, keď si na to spomeniem. Ak je inak svokra v pohode, tak to neberte osobne, bavte sa normálne, nehroťte to.

petulda333
16. mar 2024

@katulienocka999 aj keby nevedela,nie je dovod na urazanie sa. Mohla s kludom povedat,ze chce este jeden,alebo si ho ist kupit sama

danica2711
16. mar 2024

kebyže sa pominiem na rozume a idem na dovolenku v takejto zostave, kupujem nie že jeden drink napoly, ale dva pre každého a stále... Nejako už vydržíte, robte si program bez svokry a budúcu dovolenku rozhodne sami

autor
16. mar 2024

@h2 on by sa chudak s nami aj bavil, ale nechce ju asi dráždiť. Taky typ, že kde ma dáš, tam budem. Nebol by problém kúpiť drink aj jemu.
@isadoraisa Keby sme ten deň nemali že žiadne drinky, tak by som vzala pre každého, veď tu nejde o peniaze, ale mali sme pred tým dosť alkoholu, ani sme tie drinky čo tam mali nepoznali a tak som to brala ako ochutnávku.

autor
16. mar 2024

@anketkarka veď my sme chceli ísť ešte po jeden, keď povedala že chce celý.

autor
16. mar 2024

Zatiaľ sme sa s ňou nebavili. Manžel ráno vstal s tým, že ideme si dnes urobiť program sami. Byť to moja mama, tak jej vyčistim žalúdok. Ale ja som uz vychladla, momentálne som nastavená tak, že večer som ochotna tváriť sa, že sa nič nestalo a tráviť s nimi normálne čas. Samozrejme ak to tak bude mať aj druha strana