Ahojte, trapi ma jedna vec, tak som si prisla pre radu, nazor. S manzelom sme dvaja tridsiatnici s dvojrocnym synom. Sme velmi aktivna rodinka, chodime casto na vylety, dovolenky, rozne volnocasove aktivity, nemame vsak ziadnych partakov, v zmysle nejakej rodinky v podobnej vekovej kategorii s dietatom/detmi, s ktorymi by sme mohli spolu travit cas skrz nase spolocne zaujmy a zaluby. 90% nasich kamaratov su bezdetni, dokonca mnohi slobodni ludia, ktori rodinu ani neplanuju mat. Sice sa s nimi stretavame raz za cas, ale je jednoznacne, ze u nich nie je zaujem o spolocne "rodinne aktivity" s nasim dietatom, co na jednej strane aj chapem...Vsimam si, ze vacsina ludi, ktori spolu travia cas ako "partia rodin" su uz poskupinkovani ludia, ktori sa poznaju roky z detstva alebo zo studetskych cias a rodiny si zakladali tak nejako postupne, takze ich vztahy to nenarusilo. My sme ostali tak celkom osamelo, kym nasi kamarati chodia stale este zurovat a pod. a ja naozaj neviem, ako si mame najst najakych novych partakov, kiez by existovala aj na toto zoznamka .Mam pocit, ze sa uz nikto vo vyssom veku nechce kamaratit a nadobudat nejake nove "pevne" kamaratske vztahy. Kazdemu staci tych par dobrych znamich, ktorych poznaju uz roky a inych si uz nepripustaju blizsie k sebe, co tiez viem na jednej strane pochopit
️. Vnimam to aj na ihriskach s ostatnymi mamickami...pokecame o detoch, o domacnosti a pod., ale kazda mame svoje zivoty mimo ihriska a tym to aj konci 🫤 a ja teda nie som typ, ktory by sa vnucoval, ked vidim, ze nie je zaujem. Podarilo sa vam najst takychto partakov, dobrych priatelom aj v neskorsom veku?
@gabika99 Dakujem za zdielanie skusenosti, ja si tak tiez vravim, ze snad ked pojde do skolky, tak si nejakych partakov najdeme aj skrz kamaratov syna.
To ja tiez po takych tuzim. :D
@x_mery_x Oh skoda, ze sme tak daleko od vas 🫤. Drzim ale palce, nech si aj vy najdete partakov!
Keď pôjdeš do práce, tak tam možno spoznas, aj ja som tak spoznala alebo v škôlke ja som skôr opak teba, introvert a ani na ihrisku sa nerozprávam s nikým, lebo mi je trápne, neviem čo sa mám s cudzími ľuďmi rozprávať
Asi je to aj o prostredi v ktorom sa pohybujes. My sme sa prestahovali z Ba do Za ale na sidlisko sme tu 3 roky a ja uz poznam kopec ludi skrz deti plus muzovi kolegovia co maju zeny na md tak sme sa nejak same od seba zoznamili na ihriskach. Ale je to aj o tebe ci si komunikativna vies sa prihovorit atd.
Ahoj, ked začne chodiť syn do škôlky určite si spomedzi rodičov nájdete partákov. Tak isto to bude aj v škole. My sme to tiež takto mali a stretávame sa od škôlky + v škole sa to trosku zmenilo a pribudli ďalší partaci.