Ako si nájsť kamarátov?

6. júl 2024

Ahojte, trapi ma jedna vec, tak som si prisla pre radu, nazor. S manzelom sme dvaja tridsiatnici s dvojrocnym synom. Sme velmi aktivna rodinka, chodime casto na vylety, dovolenky, rozne volnocasove aktivity, nemame vsak ziadnych partakov, v zmysle nejakej rodinky v podobnej vekovej kategorii s dietatom/detmi, s ktorymi by sme mohli spolu travit cas skrz nase spolocne zaujmy a zaluby. 90% nasich kamaratov su bezdetni, dokonca mnohi slobodni ludia, ktori rodinu ani neplanuju mat. Sice sa s nimi stretavame raz za cas, ale je jednoznacne, ze u nich nie je zaujem o spolocne "rodinne aktivity" s nasim dietatom, co na jednej strane aj chapem...Vsimam si, ze vacsina ludi, ktori spolu travia cas ako "partia rodin" su uz poskupinkovani ludia, ktori sa poznaju roky z detstva alebo zo studetskych cias a rodiny si zakladali tak nejako postupne, takze ich vztahy to nenarusilo. My sme ostali tak celkom osamelo, kym nasi kamarati chodia stale este zurovat a pod. a ja naozaj neviem, ako si mame najst najakych novych partakov, kiez by existovala aj na toto zoznamka 😅🤦.Mam pocit, ze sa uz nikto vo vyssom veku nechce kamaratit a nadobudat nejake nove "pevne" kamaratske vztahy. Kazdemu staci tych par dobrych znamich, ktorych poznaju uz roky a inych si uz nepripustaju blizsie k sebe, co tiez viem na jednej strane pochopit ☹️. Vnimam to aj na ihriskach s ostatnymi mamickami...pokecame o detoch, o domacnosti a pod., ale kazda mame svoje zivoty mimo ihriska a tym to aj konci 🫤 a ja teda nie som typ, ktory by sa vnucoval, ked vidim, ze nie je zaujem. Podarilo sa vam najst takychto partakov, dobrych priatelom aj v neskorsom veku?

gabika99
6. júl 2024

Ahoj, ked začne chodiť syn do škôlky určite si spomedzi rodičov nájdete partákov. Tak isto to bude aj v škole. My sme to tiež takto mali a stretávame sa od škôlky + v škole sa to trosku zmenilo a pribudli ďalší partaci.

autor
6. júl 2024

@gabika99 Dakujem za zdielanie skusenosti, ja si tak tiez vravim, ze snad ked pojde do skolky, tak si nejakych partakov najdeme aj skrz kamaratov syna. 🤞

x_mery_x
6. júl 2024

To ja tiez po takych tuzim. 🙂 :D

autor
6. júl 2024

@x_mery_x Oh skoda, ze sme tak daleko od vas 🫤. Drzim ale palce, nech si aj vy najdete partakov!

laura164
6. júl 2024

Keď pôjdeš do práce, tak tam možno spoznas, aj ja som tak spoznala alebo v škôlke 🙂 ja som skôr opak teba, introvert a ani na ihrisku sa nerozprávam s nikým, lebo mi je trápne, neviem čo sa mám s cudzími ľuďmi rozprávať 😅

sjun
8. júl 2024

Asi je to aj o prostredi v ktorom sa pohybujes. My sme sa prestahovali z Ba do Za ale na sidlisko sme tu 3 roky a ja uz poznam kopec ludi skrz deti plus muzovi kolegovia co maju zeny na md tak sme sa nejak same od seba zoznamili na ihriskach. Ale je to aj o tebe ci si komunikativna vies sa prihovorit atd.