Ako si má nudný človek nájsť priateľov?

smoothie045
4. júl 2024

Ako si človek ma nájsť priateľov (a partnera) keď sa považuje za nudného(resp. nemá žiadne špecifické vlastnosti,ktoré by ho odlišovali), nemá rad flirtovanie a nešportuje (kvôli zdravotnym komplikáciám)? Je to moj kamarat. Nemá žiadne záujmy a väčšinu času trávi na sociálnych sieťach (alebo brigáde, kde nemá tolko moznosti na bližšie poznávanie). Dokonca ak ma niečo povedať dopredu premýšľa a nevidí vyznam pokračovať v debate keď sa rozpráva o veciach ktorým sa nevenuje. Neverí si v tom čo robil,preto sekol s väčšinou jeho obľúbených činnosti. Stále hovori ze načo bude robiť to a to,ked jeho rovesníci v tom napredujú oveľa viac. Momentálne je velmi paranoidný čo sa týka kontaktov a neverí ľuďom,ale zdôveril sa mi že už je velmi dlho sam a nevie prekonať ten blok. Budem rada za akékoľvek rady. Ďakujem

huxy
4. júl 2024

Odporučila by som mu buď psychológa, nejaké motivačné knihy, videá. Musí zmeniť svoje zmýšľanie, nastavenie a pohľad na život. Naučiť sa byť šťastný sám, nečakať, že to niekto spraví za neho.

moonlight1210
4. júl 2024

Zacat sa venovat niecomu, co jeho bavi. Bez ohladu na uspech a potlapkanie. Robit to pre seba. Lebo to prinasa radost, ze nieco tvori, vymysla, vylepsuje, Zlepsuje sa v tom, v technikach, pouziti materialov, preciznosti, ...

Zvycajne potom, ked necaka ocenenie, tak to pride. Ked necaka zaujem, objavia sa ludia, co ich to zaujima tiez. A je sa o com bavit, lebo sa bavia o spolocnom predmete zaujmu. Podporuju sa v nom. Vymienaju si postrehy a rady.
Spolcia sa, aby absolvovali spolocne nejake vystavy, turnaje, konferencie, cokolvek.

Len zaklad je v tom, ze to musi byt nieco, co chce robit, aj keby to nikoho na svete nezaujimalo. Ale jemu to prinasa radost. Chce sa mu preto rano vstat a tesit sa, co na tom tento tyzden urobi.
Take jeho ikigai.

Az ked najde sposob, ako si prinasat radost sam, sam sebe, zo svojho vnutra, takto zacne fungovat a zacne mat ochotu sa otvorit i druhym ludom.

Cakanie, ze to poskytne niekto zvonka, je pasca. Kedze si to nevie dat sam, je ako cierna diera. Len nasava a nikdy nema dost. Nikdy neveri, ze je naozaj oceneny a dolezity. Staci okamih neistoty a vsetko predosle je v tahu. Akoby mu to nikto ani nedal.

U teba je to tiez len otazka casu, kedy sa ochota a pomoc zmeni lutost a lutost na znechutenie, ze je to stale o tom istom a nikdy to nekonci. Ze mu nie je pomoci, ak sam na tom nepracuje. Len caka, co ty.
Dojde ti trpezlivot a chut. Zacnes mat pocit, ze ta vysava z energie, uz ho len vidis.

luccija
4. júl 2024

@smoothie045 nemá psychické problémy?
Neverí si, neverí ľuďom, nič nerobí trávi čas na sieťach.Ved niektoré aktivity robí človek kvôli tomu, že ho bavia a nebudem súperiť s ostatnými.Nema žiadne záujmy...to je smutné na mladého človeka.
Môže sa učiť variť, čítať knihy, neviem... hrať šach v niečom sa vzdelávať.Aky má vôbec plán dňa, keď vstane?potom je znudený a skĺzne k PC

smoothie045
autor
4. júl 2024

@luccija Nemá plan dňa,vstáva na obed, chodi von sa prejsť, alebo mi posiela memecka,keď nie tak je v robote. V robote nemá problémy lebo ho baví stereotypna robota. Akurát nema režim na vstávanie lebo nikto (a nič) ho k ničomu nenúti. Nemá vážny vztah,preto nič neberie vážne. Zároveň on sa berie vážne dosť. Ma nejaké nevyriešené (kariérne) problémy.

smoothie045
autor
4. júl 2024

@moonlight1210 nemá dosť inšpiráciu, jedine na internete keď niečo vidí tak si povie že hmmmm to by mohlo byt dobre ale keď si to prenesie do globálu tak mu to príde nerozumne/neprakticke niečo vobec robiť. Príde mi taký ako “stara škola” :DD zeee toto je drahe,zbytocne,načo take nám netreba. Toto že on nieje ani tak hanblivý lebo keď sa rozprávame tak melie furt,akurát nemá svoj reálny život. Niekde sa zasekol.

smoothie045
autor
4. júl 2024

@luccija šachy hral predtým,už len príležitostne si zahraje (nie na nejakom krúžku). A varenie on si príde dosť nezručný.

smoothie045
autor
4. júl 2024

@moonlight1210 ja sa pri ňom citim že on je aj dosť energicky, len nemá do čoho pichnúť.

smoothie045
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
smoothie045
autor
4. júl 2024

@smoothie045 navyše vyzera celkom pohladne,neviem prečo je taký

hugger
4. júl 2024

Preco ho maju jeho priatelia radi?
Za čo si ho vážia?
Čo im na ňom imponuje?
V čom by chceli byť ako on?

hugger
4. júl 2024

@smoothie045
Čo je pre nich na tom východniarovi zábavné?

smoothie045
autor
4. júl 2024

@hugger oceňujú hlavne jeho inteligenciu, hĺbavosť, a že dodržiava terminy,je spoľahlivý. Ale mám tiež pocit že rozne kruhy priateľov ho vnímajú inak, jedni si myslia že je skôr taký sprt a iný že je strasne šialený. Ja si myslím že niečo medzi. Sám sa nevie velmi zaškatuľkovať.

smoothie045
autor
4. júl 2024

On bol niekedy iný,výrečný, zaujímavý. Teraz je strasne paranoidný a neistý.

domkakvet
4. júl 2024

@smoothie045 tak kamaratku ma minimalne teba a vyxera, ze sa mate aj o com bavit.

hugger
4. júl 2024

@smoothie045 a čo sa stalo medzi “vtedy” a “teraz”

mandzula
4. júl 2024

Ak by som ja uvazovala, ci mat takeho partnera, tak rovno poviem, ze toto nie, ze by ma asi kleplo, pretoze to vyzera na riadne komplikovany typ, takze sa ani necudujem, ze ma problem niekoho si najst. Ako kamos, mozno, no asi by ma tento jeho pohlad na svet dost vycerpaval.
Pomoct velmi neviem, skor to vidim na odbornu pomoc.

smoothie045
autor
4. júl 2024

@hugger dosť ho poznačila smrť kamaráta …. Aj že sa mu nepodarilo dostat na jeho vysnívanú skolu

smoothie045
autor
4. júl 2024

@domkakvet áno on je super, len ma zle obdobie teraz

domkakvet
4. júl 2024

@smoothie045 tak ho iba podporovat, aspon kym prejde to zle obdobie.

smoothie045
autor
4. júl 2024

@domkakvet áno o to sa snažím 🙂