Dobrý večer. Na začiatok . Nie som žiadna pubertiacka. Mám dávno tri krížiky na chrbte. Zamilovala som sa do muža, s ktorým som počala dnes dvojročného syna. Muž nás opustil , “muž” neboli sme zosobášeni, našiel si novú ženu oženil sa a so mnou nechce byt v kontakte. Navyše žije sociálny život s našimi známymi, mňa všetci odvrhli a po novom sa mi vyhráža, že mi zoberie syna. Je to starší , zámožný muž s rôznymi pákami. Ja žijem so synom v skromných , naozaj nevyhovujúcich podmienkach na dedine. Ja ho stále milujem a neviem bez neho žiť, stále vypisujem, bez odozvy. Potrebujem veľkú facku prosím pomôžte mi. Nemám žiadne kamarátky , kamarátov, nikoho, na koho by som sa mohla obrátiť. Nemám už chuť žiť.
@zuzana76 ospravedlňujem sa asi som sa zle vyjadrila. Myslela som to tak , že synček ma k dnešnému dnu dva roky
@zuzana76 dnes uz ma syn dva roky, nie ze ho dnes pocala😉
Autorka, ja by som ti tu facku kludne dala, keby si bola mona kamoska Ved maj trochu hrdosti. Co je to za muza, co opusti zenu, ktorej spravil dieta? A este sa jej bude vyhrazat.
Nechaj si stanovit vyzivne, odraz sa od dna a zacni zit zivot ore seba a syna
A čo na ňom miluješ? To, že Ťa nechal samu s malým dieťaťom? To, že sa Ti vyhráža? To, že on žije ako prasa v žite a Ty s dieťaťom v skromných podmienkach? ... naozaj by si sa mala spamätať, pokiaľ je v rodnom liste ako otec, riešiť výživné, začať pozerať dopredu ... prečo vlastne miluješ takéhoto človeka? ... nič milovaniahodné na ňom naozaj nie je ... ľudia sa schádzajú, rozchádzajú, to je prirodzené, ale takto sprosto sa chovať voči svojmu dieťaťu? ... veď je to úbohé, prízemné, naozaj ten muž nestojí za nič.
@zuzana76 vidno, kto málo číta knihy...
ako ti môže zobrať dieťa muž, s ktorým si nebola zosobášená? Ako môžeš žiť so synom s skromných, nevyhovujúcich podmienkach, keď jeho otec je zámožný muž? Nemali ste súdom určené, koľko má platiť na syna? Prečo ho vlastne stále miluješ? Nestačilo ti, že ťa nechce a dal to najavo tým, že sa oženil? Nemáš v sebe toľko hrdosti, aby si ním opovrhovala a ešte naviac sa sama sa ponižuješ tým, že mu píšeš? Neuvedomuješ si, že tým klesáš ešte hlbšie? A nakoniec: ako môže jedna matka napísať, že nemá chuť žiť? Nemáš kvôli komu? Či si na svete len kvôli tomu, aby si ľutovala samú seba?
@majlo1234 Naozaj ďakujem , priala by som si takú kamarátku ako si ty , tvoji blízki sú šťastní . Ďakujem
@dzulli1980 Ďakujem ti moc , otváraš mi oči a to presne potrebujem
@10zabka Nemáme súdom určené , syn je “neoficiálny” . Ale chcem ti povedať , že posledné tri vety a teda NAJMÄ POSLEDNÁ mi neuveriteľne pomohli. Hlavne hlavne tá posledná. Nevieš si predstaviť , ako mi tá posledná veta pomáha a otvára oči v tom, jak sa ľutujem . A prečo . Ved mam šikovného múdreho syna . Moc ti ďakujem musíš byt dobrý človek a nevieš ako si nakopla mňa . Ďakujem ❤️
A vám všetkým dievčatá. Pomáhate nakopavate ma . Ďakujem
@babulkomale mala napísať: " s ktorým som počala dnes UŽ dvojročného syna" , nemyslim si, ze konštrukcia, ktorú použila je správna, som jazykar, konštrukcia, ktorú použila je dvojzmyselná
@majlo1234
@babulkomale viem, ako to bolo myslené, ale veta podla mna stylisticky nie je spravna
veľmi ma tvoje slová potešili 🙂 Si dobrý človek a silnejšia, ako si myslíš. Prajem ti zo srdca, aby si si toho bola vedomá. Ver si, tým dosiahneš viac. A neponižuj sa. To je voda na jeho mlyn, to ho "živí". Máš na viac, určite 🙂 Veľmi ti držím palce, ty to dáš!🍀
Nemá význam mu písať, keď už má inú ženu a teba odvrhol. Je mu to jedno a tvoje vypisovanie je mlátením prázdnej slamy.
Ach jaj, keď vy ženy si viete vždy tak super vybrať...
Skús popracovať na zvýšení výživného, keďže je údajne zámožný, priestor na manévrovanie tam je.
@babulkomale ja čítam knihy denne ale pri tomto som tiež zastavila 😆 naozaj to blbo napisala
Autorka, ako to ze syn je neoficiálny? Chceš povedať, že nie je v rodnom liste?
Ja dúfam ze sa spamätás a začneš veci riešiť. Pan ,,zamozny" ti môže platiť slušne peniaze. Je povinný zabezpečiť synovi taky štandard aký má on, takže ty sa prosím ta preber z tvojej zalaskovanosti a začni riešiť budúcnosť tvojho syna.
Len neviem ako sa ti môže vyhrážať ze ti ho vezme, keď je neoficiálny? Bud si tu vymýšľaš, alebo ti reálne hrozí ze ti ho vezmu ak sa takto nesvojpravne budeš chovať aj na sude
Kks.... názov témy ze muž ta už nemiluje.... ale to ze žiješ so synom v neprijateľných podmienkach to je ako v pohode.
Dúfam že vymyslená tema
toto je reálne? Lebo ešte som tu nezažila,že by niekto ďakoval za to,ako mu nakladajú 😀
@simona20201309 len jej tam chýba slovo "už". Celá veda.
@babulkomale ako jasne ze mi to hneď došlo ale znie to komicky...aj zuze to určite došlo ako to myslela
@enmery každé dieťa má otca. Bez ohľadu na to, či je oficiálne alebo nie. Nič toho otca neoprávňuje, aby nemusel platiť výživné. Všetko je to o tom, ako sa o to výživné posnaží matka.
Poznám podobný prípad, keď chalan sa odmietal priznať, že to dieťa je jeho, ale ona to nenechala tak a tlačila dovtedy, pokým proste musel uznať, že je jeho. A za tie roky sa suma výživného tak nabalila, že doteraz spláca zameškané.
@rozculena mne tu casto nakladaju a tiez niekedy slusne podakujem 😉 ... inak pribeh autorky zneje trosku neuveritelne, ale na druhu stranu nie nerealne. Pokial autorka zije v starsom dome na dedine, videla mozno v tom muzovi aj moznosti ako si zveladia svoj domov, ale tento sen sa rozplynul stretom s realitou - zamoznejsi muz z mesta nepojde na dedinu muklovat a tak aplikoval matematicky vzorec hop-na-druhu.
No v prvom rade ,sa preber,daj si facku a prestaň sa ponižovať ,nastav si to v hlave tak,že to dáš ,vzchop sa máš syna a to je jediný chlap v živote ktorý stojí za nejaké trápenie,Ke to Tvoja krv,láska na celý život . Pracuj na tom ,aby ste sa mali lepšie ,máš rodinu,kamarátku ?
mne trošku rezonuje "neoficiálny syn". môžeš to trošku vysvetliť ? lebo to vyzerá, ako keby ste sa potajme stretávali poza chrbát nejakej jeho oficiálnej partnerky a otehotnela si s ním, čo by vysvetlilo, že asi nie je zapísaný v RL chlapčeka ako otec. ale snáď som si iba doplnila nesprávne súvislosti.
k tvojej situácií Ti iba chcem povedať, že tvojou aktuálnou ulohou si už iba ty a tvoj syn. taky chlap, ktorý nemá záujem o svoje vlastné dieťatko, to vlastne ani nie je chlap a už vôbec nie hoden tvojej lásky. trošku sa vzchop, preber, zaujmi postavenie živiteľky a rieš to súdne. ak by dieťa zapieral, ešte stále je možnosť riešit to sudne. teraz uz nie je nič dolezitejšie len tvoje stastie a stastie tvojho chlapčeka ! držím ti palce
Ak sa tak naozaj citis.... ver ci nie; ja som na tom bola rovnako....tvoj ex si ta priputava tym; ako ta ignoruje a ponižuje a ako mu ty chces dokazat tvoju hodnotu ...je to normálna ľudská reakcia.... takže v prvom rade sa skus ukludnit.
Si dosť dobrá; krásna; múdra....presne taka ; ako máš byť. No žiaľ sú aj ľudia ba svete; ktorých vyzivuje to; že iným život budú ničiť....ty vyzivujes svojho ex ....skus si povedat; že tým; že teba a syna opustil; kašleš aj ty na neho . Že už mu nebudeš dávať tu dávku- aký je on úžasný a ako bez neho nemôžeš zit .... nech ho vyzivuje jeho manželka....uvidí sa , koľko to ona bude znášať. Hoc najlepšie bude; ak ta to prestane zaujímať.
Ak je syn jeho ....chod na úrady; potvrď si otcovstvo a nechaj si platiť výživné....trosku ta to zdvihne zo zeme. A potom si povedz kazdy den rano a vecer same sebe do zrkadla ....ze tento akoze muž- tebe za to nestoji; že si krásna a úžasná; presne taká aká máš byť. A že keď si to vážiť nevie; nech si ide....ty si zaslúžiš viac. A dopraj si ....co ja viem; napríklad vychadzku; kupel; nakrájať si kvety ....skratka; ber seba ako partnera; ktorému sa chces venovať....hyckaj seba a syna ....potom zosilnies....a prestaň mu vypisovať- iba ta to depta a jeho vyzivuje ....ty slabnes a on je silnejší....už mu nedavaj svoj čas. Ten je vzacny a on si ho absolútne nezaslúži....
Bola som na tom rovnako. Som 4 roky od rozchodu a asi rok nekomunikujem a cítim sa lepšie...
A ten pravý pride; keď to bude tak mat byť. A stará nie si ; ja mam 43.
Takže si dôležitá; a ti ; pre ktorých dôležitá nie si - je to ich chyba a ty im už viac nepomáhaj... nech si idú...ktovie; možno ešte budú lutovat....
Želám veľa sil
Dnes si počala a syn ma už dva roky? Nerozumiem. Ži pre dieta, pracuj, venuj sa mu. Hadam raz príde ten pravý do tvojho života.