Ako sa zmieriť s ťažkým rozchodom?

denisa_1997
25. mar 2024

Ahojte, mám síce ženské meno lebo som tento účet robil dávno v domnení že je to len pre ženy ale som muž, mám 26 rokov a aktuálne týždeň neviem rozdýchať to že moja bývalá priateľka ma bezcitne vymenila za kolegu v práci po dvojročnom vzťahu. Posledné tri mesiace sme mali krízu, nechcela diskutovať, bola ku mne odmeraná, všetko ju dokázalo vytočiť a myslel som si že ju to prejde, až do momentu, kedy šla na firemný večierok 15.3. Od tej noci sa nechcela ani stretnúť, chodil som za ňou aj tak, nosil jej ruže, zamilované dopisy aby videla ako veľmi mi na tom vzťahu záleží ale nič s ňou nepohlo. Celý ten týždeň plačem, neviem spávať, takmer nič nejem, prišiel som o prácu kvôli tomu že nedokážem na nič iné myslieť. Ona je celý môj život a neviem ísť ani vonku lebo všetko mi ju pripomína. Oficiálne sme sa síce nerozišli nakoľko chcela len nech jej dám čas ale čas na čo? Beriem to aj tak ako rozchod lebo celé dni sa mi už neozvala a nedokážem pochopiť ako môže byť niekto tak veľmi bezcitný. Vie dobre aký som citlivý človek a toto mi urobí, pričom ten kolega má dve deti, ona má jedno s bývalým a ešte jedno plánuje. Bojím sa že ju len využije na svoje potreby. Čo mám robiť? Nevidím žiadny zmysel v živote. Pomôžte mi prosím

aurinia
25. mar 2024

@denisa_1997 Maš dobreho kamarata, kamaratov? Skus s nimi viac travit čas. Na toto treba len zabudnut. Chapem ze to boli, ale ak by ta milovala tak ta neopusti. A koli osobe ktora ta nelubila, sa neoplati trapit. Mohla byt nevyzreta, povedala ze "lubim, milujem" ale jej pravy zmysel nepoznala. Lebo kto miluje, ten nezrani, ten chrani. Mozno len hladala niekoho, kto ju s dietatom zabezpeči.

denisa_1997
autor
25. mar 2024

@aurinia mám jedného ale ten trávi drvivú väčšinu so svojou rodinou a nemá na mňa čas. Ak by sa tu našiel niekto z Košíc kto ma dokáže priviesť na iné myšlienky, bol by som hrozne vďačný... Ono ja nemám vodičák keďže k tomu nemám vzťah, bývam s rodičmi ale pracujem všade kde je možnosť len na moju smolu vždy vychytám krátkodobé zamestnania. Videla že šetrím na podnájom ale už tomu nedala šancu a ja som mal s jej malým pekný vzťah, chýbajú mi neopísateľne a som na dne z toho. Oplatí sa o to bojovať ešte keď z jej strany nie je žiadny záujem?

jana_eyre_2
25. mar 2024

Rozchod bolel asi každého kto miloval.. prvé týždene sú ťažké, stratil si človeka tak samozrejme to boli.. ale tak to nebude navždy.. na jej neprítomnosť si zvyknes, týždeň je krátka doba aby si bol hneď v pohode.. nájdi si nejakú činnosť ktorá ti vyplní deň, športuj, vydaj zo seba veľa energie, veľa spí.. uvidíš že ti bude lepšie . Ale ani nepomyslaj nad tym že život nemá zmysel..

Samozrejme že má!!! Nie si zvedavý na to čo ťa čaká - že stretneš ženu ktorá ťa bude tak milovať ako ty ju? Že budete spolu šťastní? Lebo zväčša to presne takto dopadne.. tam kde niekto odíde, vždy príde niekto lepši.. treba sa vedieť posunúť a hľadať niekoho, kto za to bude stáť.. len to netreba uponáhľať, všetko má svoj čas.. zatiaľ hľadaj činnosti ktore ťa aspoň trocha zabavia a zmenia tok myšlienok.. držím palce..

denisa_1997
autor
25. mar 2024

@jana_eyre_2 aktuálne som úplne prázdny, nebaví ma nič, ako som spomínal tak ani spať neviem. Za celú noc spím maximálne tri hodiny, zvyšok plačem a uvažujem. Je ťažké milovať a nebyť milovaný

majka99999
25. mar 2024

Ahoj, zabudni na nu. Ak sa vrati, tak len preto, ze to s dotycnym nevyslo, nie preto, ze ta miluje nehynucou laskou. Zeny su vypocitave a to pisem ako zena. Moze mat take recicky, ze uz vie, o co s tebou prisla a chce byt s tebou. Len dokedy? Kym zase sa jej nezapalia lytka? Nepodlizuj sa, ziadne kvety a ziadny kontakt. Najdi si aj 2 prace a setri pre to, ze jedneho dna chces byt samostatny muz, nie kvoli zene.
Druhy scenar je, ze ostane s nim (aspon teda dlhsie ako rok) a uz sa nevrati.
Cize odpisala by som ju. Uz jednu chybu v zivote urobila, ze ma dieta s byvalym (zla volba partnera), teraz opustila dlhodoby vztah s niekym, kto mal rad aj jej dieta. Bojis sa, ze ten druhy ju vyuzije, ale co myslis, nevyuzivala nahodou ona teba? Ze si jej daval lasku a pozornost, a teraz, ked su motyliky s inym, ide si sadnut na iny, farebnejsi kvet? Nezufaj, mohlo sa to stat, keby ste byvali spolu o rok, mohlo sa to stat, keby ste to dieta uz spolu mali. Cize bud je nezrela alebo vas vztah nebol to prave. Kazdopadne by som ju necakala s otvorenou narucou, odpisala straty a venovala sa svojej financnej situacii.
PS moj bratranec nezvladol takyto rozchod a moja teta mu uz 20 rokov chodi na hrob sviecky palit. A dotycna? Je vydata a ma rodinu. Co tym dosiahol? Nic.

jaond19
25. mar 2024

@denisa_1997 tyzden je kratka doba na to aby si sa spamatal z takeho soku, sklamania, smutku.... no skus viac zapojit rozum. Bola to zena, ktora vymenila (predpokladam) verneho spolahliveho partnera za nejake chvilkove radovanky s nie dobrou perspektivou, 2 cudzie deti ku startu nemusi byt med lízat.... vidis ze vo vztahoch zlyháva, ako s tebou, tak s byvalym s ktorym ma dieta. Myslis ze teraz to s jej "princom" bude iné? Pravdepodobne nie, hned ako opadnu tie prvotné chtíče.... nebud ťuťko ktory ju vykúka s placom z okna. Musis spravit pomyselnú hrubú ciaru ak si vázis sám seba.

denisa_1997
autor
25. mar 2024

@majka99999 Je veľmi ťažké zabudnúť a zmeniť myšlienky keď chodím stále na miesta, kde sme chodili spolu... V izbe mám kopec vecí od nej ktoré aj bežne nosím, fotky a kadečo spoločné. Nechcem a neviem sa toho zbaviť lebo mám k tomu citový vzťah ako ku nej a neviem sa cez to preniesť. Potrebujem psychológa? Tiež som už veľakrát mal myšlienky ako tvoj nebohý bratranec, žiaľ niekedy ľudia inú cestu nevidia 😔

7miriam77
25. mar 2024

Ver tomu, že každý jeden človek v živote zažije takéto sklamanie. Akurát, že každý to prežíva inak. Ty si to berieš až strašne moc k srdcu a pritom by si sa mal na ňu hnevať. Podvádza Ťa s iným, stretáva sa s ním, teba nechá trápiť sa. Si slobodný mladý citlivý muž. Táto skúsenosť ťa posilní, no chce to čas. Proste zmier sa s tým, že ste si nie súdení. Ľudia sa rozvádzajú aj po 20 rokoch, majú deti, spoločné majetky a začínajú odznova. Tebe by som odporučila psychológa, potrebujes sa vyrozprávať a počuť názor niekoho iného. Zvládneš to. Nakoniec ona bude tá, čo to časom oľutuje.

daniela2202
25. mar 2024

@denisa_1997 nie je tvoj celýživot, neboj sa, príde lepšia, ktorá si ťa zaslúži.... život je i o rozchodoch, ale tým život nekončí ...drž sa - si mladý muž 👍👉

majka99999
25. mar 2024

@denisa_1997 mozno len odlozit do skatule, nech to nie je na ociach?

denkatn
25. mar 2024

hladaj novych kamaratov, nove kontakty, baby sa kontaktuju navzajom na FB, ak nemaju kamaratky, napriklad skupina partacky na kavu, partacky na wellnes, turistiku. pozri take skupiny pre chlapov napr. tu turistiku, je to lacne, prejdes sa, nic neminies, musis prist na ine myslienky. ked sa da chod do prirody aj von, nezostavaj sam doma pred televizorom. potrebujes nove zazitky. alebo ponavstevuj starych kamaratov, pokecaj s nimi. kazdy den to bude lepsie a lepsie. neboj. daj sa trebars aj na dobrovolnictvo, chodia skupiny zbierat smeti v prirode a upratovat. to su ti ludia, ktori maju hodnoty, pookrejes, budes sa lepsie citit. ked sa budes lepsie cititi vymyslis lepsie riesenia. mozno raz za tebou este pride ta tvoja byvala, nemozes byt vtedy troska, tak zi tak, aby lutovala za tym.

domkakvet
25. mar 2024

@denisa_1997 no a hadam by si ju uz nechcel nazad, ked si zacala s kolegom, zabudni na nu.