Čaute,
Ako sa zmenil pripadne nezmenil život po narodení dieťaťa vášho ex s novou partnerkou voči vášmu vlastnému dieťaťu?
Čo očakávať? Na čo sa pripraviť?
Vzťah otec - syn, vzťah syn a nový súrodenec, vzťah exovej partnerky voči nášmu synovi?
Ďakujem za tipy
Presne. Ako je pisane hore. Vsetko zalezi od dospelakov a ich vztahov- Ale da sa. Je vela parov, ktore bezne funguju aj s detmi svojich ex....
U nas moj(nas😄) syn miluje svojich nevlastnych surodencov a zatial aj oni maju radi jeho. Su to nevinne deti, ktovie ako to bude ale pokracovat salej, nakolko exmanzelka velmi broji proti nam obom aj proti ich otcovi
@zuzana9415 vy ste to zažili?
@zuzana9415 takže nie vaša skúsenosť.. Ak nepoznáte detaily, nemôžete radiť druhým prosím vás. Ak ste sama nezažili niečo na co sa pýtam, nemôžete niekde písať.. Nie je to vaša skúsenosť.
@zuzana9415 Dovolím si nesúhlasiť. Z mojej vlastnej skúsenosti.
@elly11 zmenil. v okamihu ako sa narodil si zacal deti brat menej... vsetko sa podriadovalo najmladsiemu... aktualne ho ma uz u seba /medzitym ich rovnako opustil ako nas, ale teda jemu mama zomrela/ no ozenil sa s tretou a tohto najmladsieho si vzal k sebe.... a to znamena ze moje deti su mu uz na pritaz a naposledy s nimi bol v auguste.
vsetko zavisi od vztahu otca tvojho dietata a jeho ex -- to ze ty si myslis aky je super neznamena ze si to mysli jeho ex a mozno preto vysiluje... ja osobne neznasam ak syna mojho ex nazve niekto ze je surodencom mojich deti - no nie je. s tym nevychovanym deckom moje deti nemaju fakt nic spolocne - nikdy spolu nezili, nevyrastali -- iba nahodou maju v rodnom liste toho isteho cloveka
@zuzana9415 ja som s mojim partnerom šťastná. Najviac na svete.
Ja píšem o mojom ex a jeho partnerke ktorá čaká dieťa. A zisťujem co všetko môžem čakať vo vzťahu syn - nový súrodenec a pod. Vzťah môj syn vs partnerka a tak
Prečítaj si aj staré diskusie. Jedna nevlastna mama tu vypisovala,ako nenávidí nevlastné dieťa z partnerovho predchádzajúceho vzťahu odkedy sa im dieťa narodilo. A to chutilo za srdce.
@lucylaw ale napadlo mi, že ved keď si robí dieťa, musí rátať s tým, že tam jednoducho svoje vlastné mat bude a zmieriť sa s tým. Co keby si ty nebola..? Co by robil?
My to máme súdom dané, že s ním musí byť (tak ako aj ja) v dané dni a bohužiaľ.
Ja chcem tiež s partnerom dieťa. Partner má tiež svoje dieťa z manželstva. A co budem robiť? Dávať moje preč k otcovi? A partnerrove preč? Asi nie.
Rátam s tým ze akonáhle budú chori oni, tak môže byt aj bábo. Bohužiaľ. Je to tak.
@elly11 to ze ma tvoj ex urcene sudom ze ma byt s dietatom je len papier..ked nebude chciet tak si dieta nevezme pokial nepatr striedavu starostlivost
Ja poznám situáciu z pohľadu novej manželky, u nás neboli žiadne problémy. Manžel má dobrý vkus na ženy 🤣 jeho ex je rozumná, vyspelá žena milujúca svoje deti, takže ich od začiatku povzbudzovala aj v budovaní vzťahu so mnou ako novou otcovou partnerkou, vychádzali a vychádzajú si ako rodičia v ústrety podľa toho, kto chce kedy kam brať deti, normálne spolu komunikujú, absolútne žiadne obštrukcie ani z jednej strany neboli, v ničom. Manžel sa ani po narodení našich spoločných detí neprestal starať o deti z prvého manželstva. To bolo niečo, čo mal so mnou vyjasnené pred spoločnými deťmi, že čas venovaný jeho prvým deťom sa meniť nebude. A ja som s tým úplne ok, lebo chlapa, čo sa po rozvode vyprdne na deti, by som fakt nechcela 🙂
@thoughtfulweirdo tak ale to si mala stastie na chlapa ;) vacsina zial ked si zbuduje dalsie deti, na prve kasle... ;(
@kaktusik007 Áno mala, manžel je naozaj jeden z milióna ☺️ to, ako sa staral o deti, bol pre mňa jeden z dôvodov, prečo som s ním chcela stráviť zvyšok života 🙂 lebo nemám žiadnu obavu, že aj keby to medzi nami dvoma nakoniec nevyšlo, naše deti o otca neprídu.
@elly11 Chlapi bohužiaľ s veľa vecami nerátajú,ja som mu už niekoľkokrát povedala,že čo by akože robil,keby sme boli stále spolu a máme druhé dieťa a to prvé ochorie,či by sa jeden z nás odsťahoval do hotela alebo čo by sme akože robili? Ale to je ako by som hrach o stenu hádzala..My máme tiež súdom dané,že má byť so synom v utorok a štvrtok po práci a v sobotu,lenže ono to nie je "súdom dané" a nie je to jeho povinnosť byť v tých časoch s dieťaťom,je to len jeho právo a možnosť s ním vtedy byť,ale nikto ho k tomu neprinúti.. Jediné,k čomu ho človek môže prinútiť,je platiť výživné,to je jeho povinnosť,ale stretávať sa s dieťaťom,to je jeho právo,nie povinnosť..To je len taká poznámka k tomu,že to máte súdom dané,keď nebude chcieť(napríklad v čase choroby dieťaťa),nijako ho neprinútiš,aby s dieťaťom aj naozaj bol..
@slavomira236 mame SS. čiže musí
@elly11 nemal zaujem sa starat od narodenia, takze ako som ho mala donutit? Zakon je taky, ze ma pravo, nie povinnost...nasilu som mu mala syna davat, ked ho nechcel? Trpel by len syn, byt v domacnosti, kde ho nechcu...jeho nova zena nechcela, aby ich dcera vedela, ze otec uz mal rodinu...smutne, ale zial aj take zeny su.,mne to aj vyhovovalo. A som rada, ze nas neotravuje
To je ale vsetko prudko individualne. Ak su vsetci 3 dospeli rozumni, vztahy su korektne a vtah bol ukonceny slusne, dieta novy surodenec iba obohati. Ak je ale medzi kymkolvek zast, uz je to v prdeli.