Ako sa zbaviť snov a premýšľaním o ex?

11. nov 2023

Dobrý deň, dopredu sa ospravedlňujem ak to bude moc dlhé. Píšem sem asi tretíkrát ale teraz s osobným problémom. Ja už fakt neviem ako ďalej.
Mala som ex, človek ktorého som mala naozaj rada a prvýkrát som mala taký iný vzťah pre mňa nie ako predtým vzťahy. S ex som mala vzťah niekoľko rokov od mojich teens rokov. V priebehu vzťahu mi klamal, nešlo síce o niečo veľké, ale postupne sa to nabalovalo.Postupne som strácala dôveru. Vždy keď som mala toho dosť som mu povedala že takto to nepôjde a snažila sa to ukončiť ale on vždy nechcem a vždy sa potom snažil ukázať že nie ale potom po chvíľke už zas sa niečo stalo a nebol 100% úprimný. a to je jedno vlastne. Po niekoľkých rokov, čo sa stalo medzi nami veľmi veľa bolo tam aj toho dobrého aj samozrejme zlého. ja už som bola z toho fakt psychicky mimo som to zo dňa na deň ukončila. Už som to takto asi 3krat spravila ale tento krát to bolo už naozaj som si povedala že naozaj to psychicky nedávam. On sa ma snažil kontaktovať a už som sa dokopala ktomu ze vážne som sa neozývala. Niekoľko mesiacov sa ma snažil kontaktovať rôzne, vždy som nereagovala ale vždy si to prečítala a vždy som aj nenapadne pozerala ( nie cez seba) sociálne siete ze ako žije. A vždy ma vnútorne potešilo ked som videla ze napísal aby som videla ze vôbec na mňa nezabudol. A stále som na neho myslela a mrzelo ma to všetko čo sa udialo.Až sa stalo z toho to ze sa neozýval ako predtým asi 2krat cez týždeň alebo inokedy raz za týždeň inokedy aj 3 ale stalo sa ze už to bolo len malinko krát cez mesiac az postupne prestal a ja som bola už tak nastavená, ze som postupne sa snažila zabudnúť na neho a už nemala nejaké tie pocity ze čakám či napíše či nezabudol na mňa. On sa pred mesiacom ozval a napísal niečo čo mi nedalo a bohužiaľ som sa mu ozvala spať (lebo on vôbec nechápe situáciu čo sa stala) a napísala som mu to skrátene a zablokovala. On stihol niečo napísať ale tým čo napísal som zistila ze on nechápe súvislosti čo sa udialo medzi nami. No zablokovala som ho a vlastne som zas tam kde som bola. Mám pocit ze ja tohi človeka z hlavy nedostanem. On vlastne nebol zlý, on si len neuvedomoval ze na vzťahu treba pracovať a ze sú tam dvaja a berie sa ohľad oboch pocitov a citov v tom vzťahu. Tie jeho klamstvá boli malé a neškodne a veka krát to bolo ze nebola povedana celá pravda a vlastne cele sa to týka iných žien. Nie podvádzanie teda asi áno no ja by som to nazvala nie fyzické podvádzanie ale psychicke ak také existuje ale snáď sa chápeme.
A ešte jedna vec. S tým človekom a situácie spojené s ním sa mi snívalo aj veľakrát predtým, výrazne viac ked sa niečo medzi nami udialo a potom ešte ked som sa snažila naňho zabudnúť. Potom bol nejakú dobu kľud ked už bolo pár mesiacov za nami a teraz pred mesiacom ako sa ozval tak zas sny. TIe sny sú úplne reálne sú tam situácie ktoré buď nastali len vymenené osoby ( ale vždy sme tam ja a on) alebo sú situácie ktoré sú podobné ako čo sa udiali. Vždy to ma súvis s tým ze niekoho uprednostní predo mnou, ze niečo čiastočne tají a ja to vidím a vždy cítim tie pocity rovnaké také hnusne to ako som cítila aj počas toho vzťahu. Ja som vlastne nebola ako keby pre neho na prvom mieste a to teraz v tých snoch vidim a cítim. Nechápem ako to ten mozog robí ze vždy keď sa zobudím cítim ako keby sa to zas stalo a stále potom nad tým premýšľam. Že ako to ten mozog vie ze som toho človeka mala naozaj rada a vlastne ja Som ho sj brala ako človeka do života a do spoločnej budúcnosti, nikdy som taký vážny vzťah ako s ním nemala.
Tak som len chcela či to mal niekedy niekto podobne alebo ako sa toho zbaviť. Stále mám myšlienky ze mu to musím vysvetliť, ale ja som mu to už vysvetľovala veľakrát keď sme boli vo vzťahu aj keď ja som to vtedy veľakrát preháňala a bola upodozrievava aj ale to je fuk. Také riešenie ze sa zamestnám niečím inym nájdem iných kamarátov iné koníčky, to nejde. Ja mám život, prácu a školu a moje koníčky a to neni ze myslím na neho lebo nemám čo robiť a ako sa zamestnať a ze by som bola stále doma. Práveže ja celé dni som buď škole alebo potom v práci, kamarátov moc nemám. Ale aj tak sa mi stále sníva o ňom a stále sa zobudím so slzami na krajíčku. Ešte by som povedala ze som mala veľakrát aj také, ze som bezdôvodne plakala večer, mam aj také dni za posledné roky ze celý deň je mi smutno a mam čo robiť aby som neplakala a potom vecer doma to pustím zo seba von a úplne sa pri tom trasiem. Ale to si myslím ze sa týka celkovo toho ze som nechala odísť človeka (ex) na ktorom mi záležalo, stresy zo školy zo situácii čo sa deje doma a moje (takmer) žiadne vzťahy s kamarátmi a kamarátkami ( žiadne nemám skoro, vlastne nemám lebo ľudia čo sú okolo mňa s nimi občas niečo riešim ale nie sú to taký skutočný priatelia ze vieme o sebe všetko a bavíme sa aktívne). Ja som mala niekedy pocit ze mam aj úzkosť a podobne stavy lebo vlastne všetko robím z automatiky a nemám žiadnych blízkych ľudí s ktorými by Som si robila zážitky a tak.
😅😅😅 ak sa niekto z tohto vysomári tak som rada

marianarem
11. nov 2023

No mata ta to podla mna scasti preto, lebo si ostala nepochopena z jeho strany. A to asi aj pocas trvania vasho vztahu, aj po skonceni. Podla mna nie je schopny ponat to s tymi klamstvami, z jeho pohladu mozno ani nerobi nic zle, alebo to proste nevie inak. Nevidi mozno rozdiel medzi malym klamstvom a pravdou, nevie, kedy je uz za ciarou. Moze to byt dane prostredim, v akom vyrastal, neviem.
Druha vec je ale ta, ze nemas blizkych ludi. Toto spolu s povahou toho vztahu vo mne vyvolava pocit, ze mozno u teba bolo nejake trapenie ohladom me dziludskych vztahov uz davnejsie, mozno v rodine. Ak.je to tak, tak by som uz doporucovala psychologa.

juliavioleta
11. nov 2023

Dobry večer ,mne sa často sniva ale o exmanzelovi a su to velmi živé sny,mna to niekedy velmi desí,tie sny