Ako sa zbaviť pocitu poníženia?

1. okt 2024

Vyjadrila som jednému kamarátovi ( občas somnou flirtoval aj povedal, že sa mu páčim) city alebo skôr som mu povedala, že sa mi začína dostávať pod kožu a začínaju vo mne nejaké city. Sklamala ma jeho reakcia. Nenapísal nič proti mne ale tak isto to neopetoval. Keď som mu to vytkla, navrhol, že sa môžme porozprávať. Neviem, cítim sa dosť smutne a ponížene, jednoducho som to nečakala. Išli by ste na také stretnutie? Bojím sa naprieč jeho reakcie, že osobne mi len vysvetlí, že on ku mne city nechová a tak a ja sa budem cítiť ešte viac ponížene. Alebo poradte ako reagovať keď niečo takéto povie?

anjelicek26
1. okt 2024

Prosim kde konkretne vidis ponizenie? Boze tieto dopisovacky, jeden mysli jedno a druhy druhe a potom taketo nedorozumenia... normalne tam chod, ked k tebe city nema, date normalne kino a veceru a pojdete kazdy svojou cestou...neskusis - nevies... a moc nad tym nespekuluj este ani vztah nezacal a ty mu uz city vypisujes a ocakavas nejake opätovanie a vyznania...

viktoriaal
1. okt 2024

ahoj určite by som išla, keby si mu ukradnutá myslím si že by stretnutie nenavrhol. a v pripadne že by ta odmietol bohužiaľ aj takéto situácie prináša život

babydesire
1. okt 2024

No neviem,, asi zostal zaskoceny,,kedze ta uz nejaky cas bali a ty nic a teraz toto..mozno to bol z jeho strany "vtip", mozno snaha dostat ta do postele ale nic ine, mozno chce nieco viac a tvoja reakcia ho prekvapila a nasledne to vyuzil ako zamienku na rande...kazdopadne, bola by som zvedava ako to je a uz len kvoli tomu by som sla snim na rande

viktoriaal
1. okt 2024

@babydesire tiež mi napadlo či to neni snaha dostať autorku do postele nakoľko sa vyjadril že sa mu páči a nie že k nej niečo cíti. ale zo zvedavosti by som určite sla

autor
1. okt 2024

@babydesire no neviem uprimne mam z toho obavy ze sa budem citit dost nekomfortne a ked mi to doslova šplechne do huby že ako mam reagovat: zee dobre aj som si myslela alebo oki nevadi alebo co vlastne povedat, urobit, odist? Pochybujem ze tam budem chciet ostat.. @viktoriaal ale pojdem tam baby a isto vam dam vediet😀

vanilkovazmrzka
1. okt 2024

Nesla by som. Uz sa vyjadril, nepotrebovala by som to pocut opat len inymi slovami.

A uplne najhorsia moznost je ked ta neodmietne ale bude ta este namotavat do postele. To sa len potom budes citit ponizena, ked mu to zozeres

autor
1. okt 2024

@vanilkovazmrzka no ze to bude ponizujucinpocit to pocut na zivo? Ako uprimne mi nenapisal ze nie ale podla mna kebyze aj on to tak citi napise nieco ze citim to rovnako alebo tak..

olimuc
1. okt 2024

Neviem kolko mas rokov … ale urcite sa s nim stretni “nazivo”. To, ze Ti niekto povie, ze k tebe neciti to, co ty k nemu nie je ponizenie, ale je k tebe uprimny … aspon ta nevyuzil aj keby sancu mat, stacilo by Ti napisat, ze citi to iste …to by bolo ponizenie … Ak by Ti napisal, ze to citi takisto oslavovala by si? Vsak v tom istom momente moze byt v postely s inou a pisat kraviny ..priamy rozhovor tym nenahradis. Preco ponizenie 🤷🏻‍♀️ nikdy sa nebudes pacit vsetkym rovnako ako tebe sa nepacia vsetci chlapi. Slusne sa to vyjasni a zivot ide dalej

vanilkovazmrzka
1. okt 2024

Presne to si myslim aj ja. Keby ho to potesilo a citil by to rovnako, tak to hned zbura nejake zabrany z jeho strany a zareagoval by inak, zmenil styl komunikacie na nieco osobnejsie.

Toto presne je take, ze nepovie jasne nie, lebo este sa chce trochu pozabavat a pohonkat si ego. Vyskusa, co to da. Mozno da, a az bude moc otravna, potom povie nie. Alebo len bude hrat mrtveho chrobaka.

esteris
1. okt 2024

Ale autorka nenapísala, že ju ponížil, ale že sa cíti ponížene. A úplne to chápem. Má si robiť falošné nádeje, keď sa jej k tomu nevyjadril jasne? Keď je muž zaľúbený, dá to najavo. A úplne chápem, že sa jej nechce zažívať tento trápny pocit ešte aj pri ňom osobne. O čom by sa asi tak chcel rozprávať, keď to navrhol až jej výtke? Autorka prajem Ti, aby som sa mýlila v dojme ja aj ty a bolo to celé naozaj tak, že k tebe niečo cíti. Možno ešte nič nie je stratené, len ten dojem mám z toho rovnaký ako ty.

robertoo1
1. okt 2024

Ahoj veď sa porozprávajte a uvidíte ako ďalej,,,, hádam ti povie úprimne čo od teba Očakáva😉

esteris
1. okt 2024

A teda..nestretávala by som sa v takomto prípade, keď to bolo navrhnuté až po nejakej tvojej reakcii. Počkala by som, či prejaví sám záujem a "dobývanie".

autor
1. okt 2024

@esteris jee krasny komentar, dakujem, takze myslis ze mam ist?

esteris
1. okt 2024

Ja by som nešla. Vždy som bola taká hrdoba pri chlapoch 🙂 ako som písala vyššie, počkala by som na proaktívnejšie jednanie z jeho strany. Ale ty sa poznáš lepšie, aj svoje reakcie, aj to ako vieš zvládnuť rôzne situácie. Niektoré ženy by išli

autor
1. okt 2024

@esteris hej no ja tam mam stalw ttake svetielko na konci tunela ze mozno to nebude take zle

esteris
1. okt 2024

Daj potom vedieť🙂

babydesire
1. okt 2024

To ze ti nato nereagoval podla tvojich predstav nemusi znamenat nic..muzi vacsinou nevedia slovne vyjadrovat city ci myslienky,,navyse to povazuju za trapne..a nemaju radi dlhe kecu okolo citov,,my zeny ano dokonca to potrebujeme..oni nie

koniarova
2. okt 2024

Ale prosím ťa. Vykašli sa naňho a vyhoď ho z hlavy. Načo sa budeš niekde trepat? Veď ťa nechce. Krby ťa chcel,už je dávno s tebou.

martul
2. okt 2024

1. Nikde neviem prečítať, ako ťa ponížil
2. Ešte spolu aj ani nechodíte a už za ním doliezaš ako psík.
3. Ponižuješ akurát tak seba tým ako sa správaš

slovakboy
2. okt 2024

V týchto veciach je dobré sa riadiť pocitmi. Možno sa riadiš len domnienkami a v skutočnosti ťa chce. Ale nechod na takto vyprovokované stretnutie na ktoré vlastne ani nie si pripravená. Keď sa mu páčiš bude pokračovať, hoci aj muži sa boja reakcie a odmietnutia. A ešte viac ako ženy. V tomto prípade to môže byť naopak. Nechaj ale signály že sa ti páči a že odmietnutie stretnutia nie je nie. Je dobré nechať vystupňovať napätie lásky medzi vami ak tam je. Alebo sympatií. Buď aj ty vzácna pre neho. Mne by vyjadrenie: dostávaš sa mi pod kožu nebolo príjemné. Mal by som pocit že tlačím že obťažujem. Možno aj on ma len domnienky. To by bolo teraz lepšie zvoliť nejaké správne slová.

ina2405
2. okt 2024

On ti navrhol, že sa môžete porozprávať, až keď si mu vytkla, že ti neopätuje city. Nemala si mu čo vytýkať, to nie je povinnosť mať niekoho rád viac než kamarátsky a nedá sa to vynútiť. Chcel nejako zmierniť tvoju reakciu. Ja by som určite nešla na žiadne stretko.

anna777115
2. okt 2024

Ja, by som na stretnutie nešla. On, už vie o tvojich citoch a je už len na ňom čo s tým spraví. Ísť, na to stretnutie, by bolo pre mňa, ako pre ženu dosť ponižujuce, to ako keby si si išla po rozsudok. Ja, som stará škola a podĺa mňa má muž dobíjať ženu a nie naopak.Chlap, ktorý ĺubi nejakú ženu, pre ňu spraví, aj nemožné a bude ju loviť a dobíjať, aj proti jej vóli. Určite, by som čakala na jehi reakciu, opodial a podĺa toho, by som si spravila úsudok a záver celeho tohoto priatelstva.

eeffka
2. okt 2024

Asi som tiez uz stara, proste vidim ze ma niekto zaujem, nepotrebujem mu to pisat a ked ma slusne zazdi este mu to vytykat. Nechces ma? Nechcem ta. Ok taky je zivot. Naco tam chodit?

grof_monte_christo
2. okt 2024

Už mam tiež niečo za sebou a na takéto stretnutie by som nešla. Takmer vždy to dopadne zle, ked žena mužovi ako prvá prejaví city. A už vôbec by som mužovi nevytykala jeho reakcie na to. Načo? Je to úplne zbytočné. Ak má o teba záujem, tak ta bude dobyvat aj keď na toto stretnutie nepôjdeš. Bude chcieť vedieť, čo sa stalo.

sevrin
2. okt 2024

Ale ženy nikdy nemajú s tým problém, na rovinu povedia "sorry nepáčiš sa mi, nie si môj typ, mám inú predstavu, nechcem ti klamať, nájdi si lepšiu, blablabla".
Dá sa to zažiť aj z opačného garde, o tom je proste život. Keď niekomu vyznáš city, buď ich opätuje alebo nie. A bodka.

siska53
2. okt 2024

Ale sak ked je to kamarat, tak pocitam, ze sa bezne stretavate. Tak chod a uvidis. Maximalne prides o kamarata. Co sa stava aj bez toho, ze mate navzajom city voci sebe.

bg92
2. okt 2024

super ze si sa prejavila. Bohuzial to nevyslo - nevadi, chod dalej, normalna vec. Na stretko by som nesla - citila by som sa neprijemne, ze to ti neopatuje uz vies. Ponizene sa nemas preco citit.

margotka17
2. okt 2024

Ja osobne by som už nešla nikam. Načo? Keď by som ho stretla v meste, pekne sa pozrdavim a idem si ďalej, nič už neriešim. Popravde, ja som nikdy nikomu prvá city nevyjadrila, vždy to bolo naopak. No aj tak by som na stretko už nešla.

hipuska
2. okt 2024

Jasne, že tam choď. Veď to svedčí o zrelosti daného človeka, že chce s tebou danú situáciu prebrať. To je tá debilna doba, kedy mu nedokážeš normálne, pri rozhovore povedat, čo k nemu cítiš. Proste choď, porozprávate sa. Môže to byť pozitívne, negatívne. Pokiaľ to nezistís, budeš sa umarat. Takto budeš vedieť, že sa môžeš posunúť ďalej. Veď komunikácia je základom každého vzťahu

duppka13
2. okt 2024

Neisla by som na stretnutie, vyjadril sa jasne. Ak to bol omyl a zle si si jeho slova vylozila neboj sa on sa este pripomenie a bude ta tahat na stretnutie. Trochu mu bud nedostupnejsia, takto si sa naservirovala rovno na tanier, hovorim to z vlastnej skusenosti, iba raz som prva vyhadrila city sympatie a nedopadlo to dobre, bol z toho len sex aj to nie dobry 😂🌸