Ahojte , momentálne som na PN a sami sa k nám pozývajú kolegovia z práce. Nieje mi to príjemné pretože sú to ľudia, ktorí radi ohovárajú a riešia úplne banálne veci ako napr. vybavenie domácností. Ako sa slušne vyhnúť tomu aby prišli na návštevu bez toho aby sa neurazili? Ďakujem za odpovede
Slušne im povedať, že sa necítiš dobre, že si potrebuješ oddýchnuť, ležať...... Že nie je vhodné aby prišli na návštevu.
no ja by som ich velmi rychlo odbila (a to ja mam super kolegovcov, ale neverim ze by sa ku mne tlacili ked som PN). Povedala by som ze mam kovid a uz by asi nedosli :D
Akože Ti zavolajú, že "prídem zajtra o xy hodine" alebo jednoducho zazvonia, že "prišla som ťa pozrieť?"
Čože?! Ty si chorá a oni k tebe lezú domov?! Neotvorila by som. "Som chorá, ležím, kurník šopa, aspoň tu mi dajte pokoj!"
A to im nevies povedat ze "Navstevy teraz neprijimam, som PN"? A navyse ak su Ti protivni a nemusis ich?
Ludia to fakt k takymto veciam tema na internete? Svet sa zblaznil, ludia nevedia vykomunikovat ani najbanalnejsie jednoduche a jasne veci...
@bonboniera uz posledne mesiace, tu maju najaktych asi ludi, nech tvoria temy.
zial reklama je dobre platena ked ma viac citatelov
Prestahuj sa do Rakuska, tu take nieco nie je len tak mozne. Prvy raz idem ku kolegyni na navstevu a to sa pozname 3 roky a je to typicka balkan mentalita. Inak by sa to nikdy neudialo. Tu jedine s kolegami v Cafe sa stretnut. Presunula by som to tiez takto von mimo dom a hotovo
Ku mne sa nik netrepe ani ked som zdrava, nie aby som chora bola. Som v uzase ked citam kolko ludi je drzich jak opica a chodia na navstevu ako domov.
A ty tiez si jak mala, poviem medzi dverami nieje mi dobre, čus pa
Proste áno pre niekoho je to chujovina ale ja už neviem ako inak ich mám odbiť. Už niekoľko krát som písala že sa necítim na návštevy. Už vážne neviem ako inak im to mám povedať. Vkuse ma bombardujú správami/sms/telefonátmi, že ma chcú prísť pozrieť a kedy môžu a dookola.
A oni Ti rozkopu dvere ked neotvoris ? 😃
Ale ty si napísala iba, že sa necítiš na návštevy, To je zjavne slabé. Normálne napíš: "nie, prepáčte, nechoďte." .... alebo "Nepríďte, nehodí sa mi to"
A potom skrátka neotváraj, nedvíhaj. Snáď nemajú kľúče od bytu, že by si otvorili sami.
"Super, príďte, pomoc sa mi zíde, od rána ma pres*era a nevládzem po sebe ani záchod umyť." Ak už klasické "prepáč, nie je mi dobre." nezaberá. Niektorí ľudia nemajú chochmes
@yeon_bouw toto je vyborne 😂👌
To si prečo tak hlúpu tému založila. Rázne povedz NIE !!!
@bonboniera keď už sa slušne nedá vysvetliť 😀
No ja by som im teda narovinu povedala, že si to proste neprajem momentálne a potrebujem oddychovať. Keď už sa ľudia okolo mňa nevedia baviť narovinu, tak ja to stále viem. Nebudem ako oni predsa. 😉
@autorka nepíšeš s čím si PN, ale v podstate je to jedno. Povedz "nepozvancom" ze si počas PN chytila covid a máš po probléme.
"Milí kolegovia, teší ma váš záujem, ale som chorá, necítim sa dobre a neprijímam žiadne návštevy. Uvidíme sa v práci, keď budem zdravá. Ďakujem za pochopenie, majte sa krásne a zostaňte zdraví."
Mna casto udivuje, ze kde na takychto ludi chodite... sak im povedz, ze si rada, ze ti chcu navarit , popratat, ist do lekarne.. ja by som s nimi vybabrala aj ked nechapem preco by niekto isiel ku niekomu ked je chory.. nie je to vymyslene? Velmi mi to realne nepride.. 😀
pozyvaju sa ked si pn? akoze preco? ci sa citis dobre? no asi nie kedze si pn 😀 a to by bola aj moja odpoved na ich drze pozvanie sa. aj ked toto mi realne nepride.
ved ich posli do riti. co chces pocut.
a to si na nejakej dlhodobej PN ? a s akou diagnozou ?
A preco im otvoris? Ja neviem, ale ked niekoho nechcem doma, 100x mu napisem, ze sa na navstevu necitim a ten clovek aj tak dolezie, tak mu predsa neotvorim? Ci vojdu nasilim?
Ono nejde o to či im otvorím ale o to že ma bombardujú správami o tom že ma chcú prísť pozrieť a keď sa snažím z toho vykrútiť tak nerozumejú tomu , že mi nieje príjemné aby ma niekto chodil navštevovať keď viem o akých ľudí sa jedná. Áno som na dlhodobej PN z gynekologických dôvodov.
Ja poslednou dobou naozaj neviem či riešia ľudia úplne chujoviny alebo je tu každá druha téma vymyslená … prečo by sa k tebe počas PN niekto pozýval?