Ako ste sa vysporiadali s rozvodom? S manželom si už dlhšie nerozumieme. Prestala som sa to už snažiť stále zachraňovať. Povedal mi, že ma už nemiluje a celé je to strata času pre oboch. Niekde v rozume som s tým celym vysporiadaná. Viem, že toto bude najlepšie riešenie, keď pôjdeme každý svojou cestou. No na druhej strane strašne trpim a nedokážem sa s tým vysporiadať. Máme malého syna. Kvôli nemu som sa stále snažila zachraňovať náš vzťah. Nech žije v úplnej rodine. No už to ďalej nejde a bude to aj preňho lepšie. Nedokážeme však syna dať do striedavej starostlivosti k mužovi. Som naňho veľmi naviazaná.
Ako ste toto obdobie zvládli? Čo vám pomohlo sa s tým všetkým vysporiadať? Papiere na rozvod ešte podané nemáme. Neviem či ich mám podať ja alebo čakať na muža.
Jo, takze uplna rodina, lebo to je niekde v podvedomi, najma u starsej generacie... a to ze dietatu ukazujete, ze nefunkcny vztah je normalny, ze sa pretvarujete a pod, lebo ono Ta vidi, to ta nejako neznepokojuje? Predpokladam, ze ak to dlhsie nefunguje, tak syn uz asi tak malicky nebude... a mozno by to nevedel vyslovit, verbalizovat ale vidiet to vidi a citi. Je lepsie ukazat mu, ze ako rodicia ste tam pre neho, aj ked uz nie ste par. Drzim palce.
Je mi to ľúto. Ale neboj sa; zvládneš to...možno to pre teba bude aj lepšie; ako sa stále pretvarovať. Ja som bola v nefunkcnom vzťahu 15 rokov; výsledok bol úplne zničené sebavedomie...nenechaj si ho zničiť aj ty. Ak on nemá snahu; ukaz mu; že ho nepotrebuješ; že dokazes veci aj bez neho ....ze sa vieš smiať a užívať si .... on nakoniec môže začať aj žiarliť; že ho už nepotrebuješ a vidieť ta v celkom inom svetle. Ktovie . A zu aj pre seba; nie len pre dieťa. Aj ty si dôležitá a zaslúžiš si byť aj milovaná.
Pravda je; že deti nefuncny vzťah vycitia a potom sa upnú na rodica; ktorý sa snaží všetko zachrániť. Užívaj si syna; kašli na muža; ak si to s vami užiť nechce ...raz olutuje ....
S rozvodom urob , ako ti to vyhovuje ...bud s nim ostaň; alebo sa odstahuj; alebo jeho výhod...alebo sa rozved...
To ci potrebuješ je láska; daj ju sama sebe; nie jemu ...ty si pre seba najdôležitejšia; si úžasná a dokonalá práve taka aká si. Bud si toho vedomá.
Postoj tvojho budúceho ex nie je tvoja chyba ....je to jeho vedome rozhodnutie a jeho chyba.
Dávaj sebe; co si investovala do neho ...lebo ta energia sa ti od neho vraciat asi nebude a my všetci tu energiu k životu potrebujeme.
Synovi ukaz; že je v poriadku odist; ak láska skončila...lebo vy si lásku zasluzite; hoc jeho otec ju už tebe nedáva. Ty si hodnotná žena.
Uvidíš čo pride; nestresuj sa zbytočne vopred. Možno tvoj ex ani nebude mať záujem o striedavku. A ak k tomu náhodou príde....ver ze tým dostaneš čas pre seba ....aby si sa mohla zdokonaliť...Ist si zacvicit; ist do kina; na veceru; na výlet; do jazykovky. Ber to ako dar ....alebo len ako oddych od povinnosti ....alebo ako cas na hľadanie nových priateľov.
A nezabudni....užívaj si, čo práve je...co bude sa uvidí; co bolo ; bolo ; z toho máme len spomienky a je čas na iné veci . Nie si prvá; ani posledná ...veľa ľudí je nedospelych na rodinu; keď si ju zakladajú a pred problémom utekaju miesto hľadania riešenia.
Ty si silna; lebo si to skúsila. Ale máj aj svoju hodnotu a keď vravis; že stacilo; tak stačilo.
A keď on náhodou potom otočí a začne prosikat, nedaj sa ľahko uprosit ....tiež ukaz; že tvoja cena je vysoká.....niektory chlapci sa potrebujú hrať....potrebuju lovit; inak sa nudia .
Držím ti place . A ver mi; nepotrebuješ toho muža; len sa bojíš, co bude ....ale bude dobre ; možno aj lepšie ako teraz. Len si ver
@kellhaed ďakujem. Toto je pekné a máš pravdu
Keď si s tým vysporiadaná, tak podaj žiadosť ty a urob hrubú čiaru. Syna nemusíte mať v striedavke. Buď je to na dohode, alebo rozhodne súd. Ak ti povedal, že ťa už nemiluje, tak nieje o čom. Syn si zvykne, uvidíš. Ja som sa rozviedla, keď mal malý 1rok. Do jeho 6r bol u mňa a od 6r ho máme v striedavke. Tak zjednodušene v skratke napísané.