Ahojte. Idem si pre radu k vám. Ako sa da najlepšie da vyrovnať s rozvodom.
@maminastatinom Toho som si vedomí ale je to ťažké zvykať si na samotu. Cítim sa zbytocny.
@maminastatinom proste neviem byť sám
Čas... Ten všetko vyrieši, u niekoho stačí málo a niekto musí vydržať viac. Ale prejde to všetko.
Časom si nájdeš inú, ktorá bude stať za to a nad týmto sa len pousmeješ
@maciatkolulu toto počúvam stále. Už 5 rokov. A samé odmietania.
@silviazlat práve z toho mám strach ze sa to nestane. Keď vidím okolo seba páry tak mi je do plaču.
Mne bolo povedané, že na "zabudnutie" je potrebná 1/2 času z toho, kolko ste boli spolu.
Tak si na samotu nezvykaj, ale naopak sprav ju vo svojom živote ako výhodu. Nehľadaj partnerku, ale začni sa venovať sebe, rodine, priateľom. Skús nejako pomáhať druhým, nerozmýšľaj nad tým čo ti chýba ale nad výhodami toho, čoho si sa zbavil.
@hipuska u mňa všetko vystihuje pesnička od elánu neviem byť sám. Čím viac a snažím nájsť si partnerku tým som citlivejsi.
@hipuska Myslím, že mojej mame sa to po rozvode podarilo podstatne skôr. Rozvod aj nevera pre ňu prišli ako blesk z jasného neba, takže ju to odpálilo a nejaký čas, ale dnes je rada že je to tak ako to je a život si naplno užíva- sama, bez partnera.
@maminastatinom keby to tak ľahko šlo.
Ja chápem, viem o čom hovorím. Ale keď sa k tomu budeš stavať tak, že to nejde, ide to tažko, nedá sa...tak to tak aj bude. To isté s partnerkou, keď nebudeš vedieť a chcieť byť sám, bude to na tebe každému jasné. A potom s tebou nikto nebude chcieť byť, lebo si tebou bude istý a vtedy sa vždy záujem druhého vytráca. Chapeš ako to myslím...
@maminastatinom chápem ale po večeroch sa trapim keď si kludne sadnem k tv a potom začne rozmýšľanie prečo ja. Keď robím chyby. A milión otázok na ktoré nemám odpovede
A preco si rozvedeny? A krachuju aj dalsie vztahy?
a v com bol hlavny dochod rozvodu a rozchodov s predchadzajucimi priatelkami?
@maminastatinom tak ma podviedla a našla si druhého. Len neviem prečo. Od vtedy ako by som bol prekliatý.
@marci77 podviedla ma. Odišla s druhým.
A ona s tým čo ťa s ním podviedla je stále? Máte aj deti?
@maminastatinom mame syna. A ona je s ním a deň po rozvode mali sobáš.
@maminastatinom sa cítim ako odpudzujúcim magnetom
No prekliaty rozhodne nie si, len sa utápaš v sebaľútosti. A odpodzujúci magnet sa cítiš oprávnene. Každá žena potrebuje pri sebe partnera ktorý ju chráni, lebo je silný, ktorý ju zabáva lebo je veselý, ktorý podporuje lebo je optimista. A presne je to tak aj naopak. Ty by si chcel byť so ženou, čo sa stále trápi rozvodom a stratou predošlého partnera/vzťahu? Môže ti 10x za deň rozprávať ako ťa ľúbi, je s tebou šťastná lenže tebe je jasné, že to robí preto aby ťa neranila, ale v skutočnosti ťa klame. Nebolo by ti s takou dobre, i keď by si sa snažil. A zrejme presne pre toto nie je dobre tým ženám, ktoré ťa po rozvode opustili.
@maminastatinom tak po rozvode je zo mňa troska. Ja som citlivejsi. Ale prečo ma stále prenasleduje nešťastie. Od vtedy žiaden vzťah som nemal. Neviem kde robím chybu.
@maminastatinom už som tak psychicky unavený že občas sa cítim ako pred kolapsom
Budem ti nakladať, tak prepáč. Ale robíš presne tam chybu kde som písala, ľutuješ sa! Moji rodičia sa tiež rozviedli, po rokoch keď som bola ja dospelá, lebo otec si našiel druhú. Rodičia mali úplne v pohode manželstvo, ale stalo sa, otec sa proste zaľúbil do inej. Neplánoval to, nikdy mamu nepodvádzal a bol to teda fešák. Ako to malo dopadnúť? Samozrejme, že to maminu ranilo, celú rodinu. Ale, mala ho nútiť aby s ňou alebo kvôli nám deťom ostal? Čo by to bolo za manželstvo? Nás deti by to ani neišpirovalo, len demotivovalo. Keď sa zaľúbil, ta čo už. Nebojovala oňho a i keď to bolo v čase keď potrebovala aby jej pomáhal a bol jej oporou, načo. A otec? Nechcel mame ublížiť, ale stalo sa. Mohol ostať s maminou (i keď by nebol šťastný on, ale zrejme časom ani ona), mohol ostať kvoli nám, ale mi by sme to cítili ako to je. Keďže otec vedel že to nie je len ošial, ale jeho partnerka mu stojí aby rozbil všetko čo mal, tak odišiel. A my si už všetci myslíme, že je to tak dobre.
nespomínaj na krásne časy s ex...ale práve naopak. spomeň si ako ťa napr. podviedla, aká bola zlá, namyslená, povrchná, neznášala tvoju rodinu a pod.
@maminastatinom ja som na ňu zanevrel. Ale mám problém že som sám. Chyba mi objatie a niekto kto bude vedľa mňa kráčať. Keď dáš aj jedného psa na dvor a bude sám bude mu smutno.
@deti95060810 ja s ňou už nechcem mať nič spoločné. Ale sám neviem byť a keď vidím páry ako nakupuju a sa prechádzajú spolu tak mi je do plaču.
Práve preto, že si na ňu zanevrel, ničí ťa vnútri nenávisť. Odpusti jej. Ak bola krava vždy, bol si hlúpi a nemal si si ju brať. No ak nebola, ale ublížila ti, možno nechcela, neplánovala. Ak našla niečo, čo posunulo jej život uplne niekam inam, musela sice niekomu ublizit, ale preco by sa mala obrat o vlastne stastie? O com by bol jej zivot? Myslim, ze kazdy mame pravo na vlastny stastny zivot. Znie to, ze presadzujem egoizmus, ale je to tak. Ak by to bolo naopak, tiez by si to spravil. Alebo by si neublizil jej, ale na hovno by bol potom tvoj zivot. Dopraj jej to, nenič seba nenávisťou, ulaví sa ti, budes slobodnejsi. Tak potom dokazes byt aj sam a ked to dokazes, potom sa mozno aj ine zmeni.
@maminastatinom vieš ale to miesto je vedľa mňa voľne a kým aj bude tak to bude ťažké byť sám. Samota bolí
Veľmi jednoducho, i keď chápem, že v tejto chvíli sa to javí neskutočne zložito. Musíš prísť na to, že ten človek nestál za to, aby bol dlhšie v tvojom živote a že je vlastne dobre, že s ním už nie si, lebo neblokuje tvoje šťastie. I keď máš teraz samozrejme pocit, že si práve jeho ako svoje šťastie stratila. Ale časom prídeš na to, že to tak nebolo.