Ako sa správať k svokre, ktorá nevie ani zaželať na Vianoce?

24. dec 2023

Budúca svokra a Vianoce

Ahojte dievčatá,
Ako sa správať k takej svokre ktorá nevie ani zaželať na Vianoce ?
Ja som si svoju povinnosť splnila prišlo mi to ako zdvorilé gesto.

viestta
24. dec 2023

Staci ostat nadalej zdvorila.

tykat
24. dec 2023

Tak asi zakladna otazka ci ju chces akceptovat alebo vychovavat. Tym ze ty si splnis povinnost z nej inu osobu ako je neurobis.

janinah
24. dec 2023

Ja odpisujem až teraz,daj jej čas.

pribinak
24. dec 2023

Buď naďalej slušná, tým si zachováš svoju tvar a nič nepokazis

ivangeline
24. dec 2023

Ako stale. ;D

petamich
24. dec 2023

nie vsetci ludia sedia s mobilom v ruke, niekto pokojne odpise aj zajtra, lebo dnes sa venuje rodine

a teda ak by aj neodpisala, tak zrejme to nebude jediny problem, ktory mate a nie je to o viacnocnom priani, v tom pripade by som nadalej zostala zdvorila, lubit ma nemusi, respektovat by sme sa mohli

autor
24. dec 2023

@petamich to beriem samozrejme …ale poďakovať za vinš a spätne nič akokeby som bola vzduch ,no v poriadku 🙂
Zdvorila budem naďalej

petamich
24. dec 2023

chapem ako sa citis, je to take no, ze co ti tym asi chcela naznacit, su to prve Vianoce, resp. ako dlho ste s partnerom spolu? inak s nou vychadzas dobre resp. korektne?

mondolina
24. dec 2023

neodpovedám na všeobecné vinše.

januska12323
24. dec 2023

Na vinše sa musí odpovedať?

milanemila
24. dec 2023

Ale no baby tak zas je to normalne, ze ked clovek niekomu zapraje pekne sviatky, tak ten druhy odpoveda v podobnom duchu 🤷🏼‍♀️
Dalsia vec je, ze ja som napr dnes pocas chystania vsetkeho +2 deti naozaj nemala telefon ani v ruke, takze odpovedam na spravy az teraz vecer.

kitycat
24. dec 2023

Vsak sa nepchaj do zadku. Preconpises ty? Preco nepise partner za vas oboch?

senta_sofia
24. dec 2023

Neviem, kolko rokov ma, ale kopa ludi neprisla na chut preposielanym vinsom a uprednostnuje telefonat alebo ocakava navstevu. Ja svojej tiez nepisem, ci pise muz, neviem, nestaram sa.

hipuska
24. dec 2023

U nás v rodine sa vinše neposielaju ľuďom, s ktorými sa stretneme cez sviatky. Tj nepošlem sestre vinš, keď si zajtra poprajeme osobne. To sa nestretnete? A taktiež, na tie všeobecne vinše, s fotkou stromčeka a textom tiež neodpovedam

viestta
24. dec 2023

Vies o tom, ze napriklad ja som odpisala na vsetky vinse az po rozbalovani darcekov? Niekto moze byt aj zdvorily, ale nemusi reagovat hned. Nastastie este nemame normu na reakcny cas na odpovede na spravy. Kebyze ano, tak ja som uplne posledna kategoria. Su aj taki, ktori nemaju ruku prirastenu k mobilu

roja01
24. dec 2023

Je pravda, ze ozvat sa naspat, podakovat, je akasi splocenska norma, ale ak to zovseobecnim nieco si darovala a ocakavas protidarcek. Davaj bez podmienok, nebude ta to trapit.

kristinapetronela
24. dec 2023

Buď taká aka si .nemen sa kôli niekomu

dzulli1980
24. dec 2023

Ja bežne odpovedám až 25.-ho, keď si konečne po tom maratóne pri hrncoch a vianočných prípravách sadnem ... ale ja osobne by som sa "budúcej svokre" takto nevtierala ... sama to nemám rada ... ďalšia vec, mne príde, vo všeobecnosti, odpovedať na sms ako elementárna slušnosť ... kašli na to, nekaz si Vianoce.

autor
25. dec 2023

@viestta nepochopili ste pointu… to je akokeby som Vam popriala krásne Vianoce , podakujete a spat nič nepoprajete. A to nemá nič s tým kedy človek odpíše. Lebo osoba odpísala. A keďže sú s manželom odcestovani nehrozí že sa cez sviatky stretneme .

terezka1947
25. dec 2023

Možno si v Tom množstve prianí ani neuvedomila,že poďakovala s nepopriala nič.

moneequa
25. dec 2023

normalne sa k nej spravat. Co ju chcest teraz uz do konca zivota ignorovat?🙄

viestta
25. dec 2023

Nerob z komara somara. Budes mat spokojnejsi zivot, cize prospeje to hlavne tebe

danica2711
25. dec 2023

prepáč, ale vyrábaš si problém, kde nie je... poďakovala ti, tak čo riešiš? Nie je to tvoja svokra, pre ňu si len frajerka jej syna, ktovie, koľká v poradí, nerieši ťa nejako od srdca... Nenafukuj to, ja by som si možno tiež pomyslela, že mohla byť srdečnejšia, ale zaoberala by som sa tým max. tak 10 sekúnd

zooeynka
25. dec 2023

Riesis taku kravinu ze az. Vidno ze mas more casu.

stanulienkat
25. dec 2023

Ako tak citam tieto komentare zien, pre ktore je normalne vobec neodpovedat na vins, tak vlastne mozes byt rada, ze vobec odpisala, ze dakuje. Neviem...zaklad slusnosti je aspon odpisat na spravu so zelanim. To nie je nijake ocakavanie. Je to zakladna slusnost. Cloveka na druhom konci to potesi, uz ked si dal namahu a spomenul si na vas. Potom su tu denne temy, ako sa ludia odcudzuju a nevedia spolu komunikovat.

moneequa
25. dec 2023

@stanulienkat samozrejme, je to slusnost odpovedat a zazelat, ale pyta sa ako sa ma k nej teraz spravat. Ma to s nou teraz riesit, ze co si to dovoluje, ma sa rozist s priatelom a hladat novu svokru ci co? No nie kaslem nato, zazelam aj buduci rok a neriesim..

stanulienkat
25. dec 2023

@moneequa jasne, ze nie. Treba zostat slusna. Ale baby tu pisu, ze to je kravina. Nie, nie je. Podla jej spravania sa, viem vyhodnotit nas buduci vztah.

zooeynka
25. dec 2023

Teraz som som zmatena, pani ucitelka mojej dcery nam vsetkym rodicom poslala prianie k vianociam mailom a ja(buran)som jej neodpisala. Ocakavala to spatne od kazdeho rodica? Oduje hubu rovnako ako auorka a bude sa citit ukrivdena? ;)

valeria_h
25. dec 2023

Už som si myslela, že som asi divná, keď mne príde ako základná slušnosť odpovedať na vinše. A tu čítam, že "neodpovedám na všeobecné vinše". Ľudia sú fakt čím ďalej horší.

nairia
25. dec 2023

ja som svokre neodpisala tiez na vins, v zhone a pri rieseni inych veci som to zahliadla a odlozila na neskor, zabudla. ta uz sa stazovala muzovi, ako som jej neodpisala. pritom sme si planovali po stedrovecernej veceri zavolat. za mna malichernosti a zbytocne rozduchavanie vasni.