Ako sa s tým zmieriť?

24. jan 2024

Dievčatá, nemám 18. Mám už po 30tke. Rozišiel sa so mnou frajer po 3 rokoch bez nejakého vysvetlenia. Ja som mala dojem, že sme v najlepšom období, boli sme na dovolenke, na lyžovačke, pred rodinou cez Vianoce hovoril o svadbe. Bývali sme spolu. Jedného dňa mi povedal, že stretol bývalú, boli na káve (ona ho podviedla vo vzťahu, dlho sa z toho dostával). Ženy. Ja som na liekoch, v práci sa neviem sústrediť. Nejem poriadne, lebo mi je fyzicky zle, grcam. Neviem fungovať, lebo tomu nerozumiem. On sa o tom rozprávať nechce, vraj nemá čo vysvetľovať a ja nie som typ, že ho budem naháňať kvôli vysvetleniu. Vybral si. Hlava chápe, že by mi za ním nemalo byť ľúto, lebo sa nezachoval ako chlap, ale srdce nie. Moje telo nie. Ako si pomôcť? Nechcem prísť o prácu (robím chyby, som nepozorna...), beriem lieky, ale nechcem sa stať na nich závislá :( fakt prosím o nejaké normálne rady. Prosiiiim

syslik81
24. jan 2024

ziadna rada nieje .. len cas ... zial kazdy rozchod je zly ... ale treba sa sustredit na seba ..najst konicek co zamestna mozog aby si nanho nemyslela .. vyhadzat vsetko co ti ho pripomyna .. a trvalo vsade zablokovat ... nic ine ti nik neporadi .. cas vylieci kazdu ranu len zial ten ide pomaly v takychto pripadoch

loliki
24. jan 2024

Nájdi si náhradu. Škoda každej myšlienky a spomienky na neho. Kto sa Ťa nedrží, takého ber ako vypadnutý vlas - zbytočný, nepotrebný.

deti95060810
24. jan 2024

užieraš sa pre somára - ale také sme my ženy...
skús si nájsť koníčky, začni študovať nový jazyk, daj sa na turistiku, alebo cvič jogu...hoc čo , čo budeš rozumom mimo neho.

vanilkovazmrzka
24. jan 2024

Nie je co vysvetlovat. Byvala bola prenho vacsia laska a nikdy to celkom neodislo. Cas pomoze, venovat sa nejakym aktivitam mimo domu. Lebo byt sama doma je peklo.

loliki
24. jan 2024

A už sa aj odsťahoval? Nebavíte sa, nie ste v kontakte?

gabrielkaa
24. jan 2024

Len čas je liek na boľavé srdce. Zober si dovolenku ak môžeš a chod niekam kde ti bude dobre. Najlepšie s kamoskou. Žiaden vzťah ako náplasť nehľadaj

kulumulu123
24. jan 2024

Bud rada ze ju stretol pred svadbou a nie az po pripadne pred detmi a nie az po...
Asi som divna ale ked mi chlap povedal ze ma opusta kvoli inej nemarnila som ani jedinu myslienku viac na neho... A naco nemam cas ani zaujem stracat svoj zivot pri dementovi ktori nevie ci chce byvalu alebo mna...

kulumulu123
24. jan 2024

Bola si pre neho iba naplastou ked ho vykopla so zivota byvala vtedy si mi bola dobra akonahle luskne prstami je pri nej ako poslusne stena... To vazne chces takto zit??
Vezmi si dovolenku a vypadni niekam na dovolenku kde prides na ine myslienky.. Blbecka zablokuj a viac sa neobzeraj... Mas na viac 👍

kiki68
24. jan 2024

Otvorit sampanske a dobre ze isiel za hentou. Dufam, ze ho podvedie do pol roka a bude tam kde bol 😀

miadi
24. jan 2024

Len bud rada ze stretol ex teraz a nie o rok ked by si bola zanho vydata a tehotna.takto mozes urobit hrubu ciaru a vymazat ho zo zivota. Co ti mà vysvetlit? Ze je blb ? Ze ex bola vzdy prenho viac ako si kedy bola ty ? Ty si si len myslela ze mate super obdobie kym prenho to bola nuda. Exka piskla a hnet bezal za nou a teba zahodil . Neni uz o com. Ale ty aby si takto upadala koli jednemu chlapovi? Je ich na svete niekolko bilionov . Tak co tento Nebol pre teba . Mas este cely zivot pred sebou a chlap s ktorrym si bola len 3r ti nemoze znicit psychiku. Zivot bol krasny pred nim a bude aj bez neho.

taga
24. jan 2024

Toto si potrebujes normalne odplakat!
Vezmi si par dni volno, skus niekam odist, na hory, niekam, kde sa mozes vykricat, vyplakat, dostat to von, zvedomit si to a netlacit na seba.. to neodchadza len tak take pocity.. nemas kamosku, ktora by ta vedela podrzat teraz?

katarinka89
24. jan 2024

Zober si voľno v práci.chce to len čas

pinkgirl
24. jan 2024

No musíš to nejak spracovať, vyrovnať sa s tým, chce to čas. Zamestnaj si ruky aj hlavu niečím iným - koníček, šport, cvičenie, knihy; skrátka aby si mala nové podnety. A jeho úplne vymaž zo života - všetky soc.siete, aby ťa nelákalo ho časom sledovať.
Neboj sa zvládneš to🍀. Drž sa 🙂.

domkakvet
24. jan 2024

Chce to cas, zatial si najdi nejaky konicek a venuj sa mu co najviac.

karolinakr
24. jan 2024

V pondelok hovori o svadbe a v utorok nema čo vysvetlovat? Byvali ste spolu. Ty si ho podrzala, ked ho ona odkopla, teraz odkopol on teba..zachoval sa chrapunsky, a zasluži sa to dozvediet..Zameta s tebou bezcharakterne.Dala by som mu facku, pobalila ho a adios! bye 🤏

lenagawel
24. jan 2024

ukazal sa…lepsie teraz ako po svadbe aj ked chapem ze to strasne boli tiez som si zazila, drzim palce nech to cim skor preboli ❤️

timing
24. jan 2024

Joj je mi to luto. Kazda sme to azda zazila. Pocit ktory Ta zoziera. Aj to,ze ty si v sra..ke a on v pohode uz zalubeny do druhej...
Ja viem,ze nemas chut a energiu nieco teraz robit. Ozaj si ver volno aj 2 tyzdne. Ide o to aby si teraz v tom stave neurobila v robote pruser.
Druha vec je, ako byvate? Vo svojom s hypotekou alebo podnajom. Spolu byt nemozete, lebo stav nezlepsis, takze odputat sa jedine odchodom.
No a co k nemu povedat. Evidentne si v jeho srdci nemala take miesto,ake si si myslela. Proste Ti klamal, alebo klamal sam seba,ze uz je z rozchodu s ex vysporiadany. No pritom nebol. Stacila jedna kava a zabudol na vase plany, pekne spomienky. Absolutne mu teraz nezalezi na Tebe, ak by ano tak komunikuje. On to chce rychlo uzatvorit bez vysvetlovania. Rychlo chce pretrhnut vsetky vazby s tebou, aby bol volny a neprosli pocity viny. Za tymto places? Je to hajzel. Aspon vies,ze nikdy nebol uprimny. Povedz si,ze sa rada,ze sa to malo stat teraz aj ked citis obrovsku bolest, ale keby si s nim mala deti ta bolest by bola este vacsia. Cize radsej teraz tuto bolest a zacnes odznovu. Mozno Ta caka iny muz, lepsi.

ibajaanikiny
24. jan 2024

Nech dostanes akukolvek radu,nepomoze ti. Bude to tvrde,ale poviem ti,musis si tymi sr*ckami prejst sama. Uplne ta chapem,ja som mala na krku takeho dva roky,byvali sme spolu a nepojdem teraz do detailov,bolo by to na dlho,ale rovnako som bola na tom ako ty. Hlava a rozum vedeli,ze to je najlepsie,co sa mi mohlo stat,ale zvysok tela nepocuval. Dopovala som sa medovkovym cajom,aby som aspon spat dokazala a jedla som,aby som “prezila”. Takmer rok a pol som sa z toho dostavala. Tiez total nesustredene,hlava mi ulietavala,nemala som na nic a na nikoho chut. Darmo som dostavala rady,vsetko mi pomohlo len na chvilu,ci to boli hobby,kamosky atd. Presla som si vsetkymi fazami-sok z jeho chovania,sok z toho,ze to muselo skoncit,zlost,laska,nenavist,plac,obvinovanie. Mna ale ozaj poznacilo jeho chore chovanie,ja som sa po vztahu s nim musela naucit mat sa opat rada,najst svoju hodnotu a prehodnotit urcite veci. Az som sa jedneho dna zobudila a zrazu som sa citila kludna,vyrovnana,spokojna a usmievava. Dnes,ked si spomeniem na vztah s nim a na to,co sa dialo potom,mi beha mraz po chrbte a dakujem vsetkemu moznemu,ze som sa “zachranila” pred nim….vyplac sa,ale neopustaj zdravy usudok,ak vies,ze to je lepsie pre teba,nechaj plynut emocie a cas,den ked sa budes citit dobre a spokojne urcite pride

sinusoida
25. jan 2024

Čas, aktivity šport najmä vonku na vzduchu a nejaký nový kamarát.

eva8
25. jan 2024

@loliki toto si zapamatam:
Kto sa Ťa nedrží, takého ber ako vypadnutý vlas - zbytočný, nepotrebný

ibatanecnica
25. jan 2024

tak úplne chápem že to s tebou takto zamávalo. Z vlastnej skúsenosti ti poviem - chce to čas. Vyplač sa, zanadávaj, vypi si, - rob to, čo sa ti momentálne chce. Ale pomôže ti až čas. Ak budeš schopná, choď von, do kina , s kámoškami, na kávu, hocikde. Najhoršie sú prvé týždne. Ja som, aj keď nie presne takáto situácia v priebehu mesiaca schudla 10 kg. Nechutilo mi jesť, chodila som ako bez duše. Postupne to bude lepšie. Držím palce

princezna_bosorka
25. jan 2024

psychoterapeut... osobne si ale myslim, ze by ti pomohlo "vypisat sa z toho" - napis byvalemu list / mail, kde zhrnies vsetky svoje pocity, poziadas o vysvetlenie a pod. Ale neodosielaj ho, len si ho niekde odloz alebo roztrhaj a zahod. Mne nieco podobne pomohlo pri konfliktoch s rodinou - ked tieto veci spises, lahsie ich v hlave "uzavries" do nejakej krabicky a odlozis niekam prec, do zadnej zasuvky, aby si stale nad tym nerozmyslala. Drz sa.

zuzubb007
25. jan 2024

Lieky kvoli chlapovi to vazne? Je to urcite tazke ale su to len 3 roky, ziadne deti nemate, sa spamataj a bud len rada, ze ta opustil uz teraz ako keby to spravil s dvomi detmi, najdi si zaluby a zacni zit bez liekov, pitia a podobne nieje to koniec sveta, si mlada je to osud a malo to tak byt, pride raz ten dokonaly a uz sa budes len smiat na tomto

loliki
25. jan 2024

@eva8 🙂 Ak Ti to pomôže. Ešte som chcela dopísať, že brať ho ako omylom vzatý cudzí batoh, o ktorom si zistila, že ti nepatrí a omylom si ho vláčila doteraz na chrbte. A povedať si: Konečne, už ma nebudeš zaťažovať. Konečne môžem voľne dýchať! Wau, život je nádherný.🌹
Múdry je ten, kto nesmúti za tým, čo stratil, ale teší sa z toho, čo má. a čo ešte mať bude. 🙂
Zmeň svoje myšlienky a zmeníš svoj svet.
Načo sa pripútať k jednému polenu, keď máš okolo seba celý les?
🙂
Všetko zlé je na niečo dobré.🙂
Nech ide, nech si hľadá svoje šťastie, dopraj a bude ti dopriate. ❤