Ako sa s tým vyrovnať?

21. okt 2024

Mám po 30tke. Pred dvomi týždňami ma opustil priateľ, bez vysvetlenia mi oznámil že so mnou končí, vraj viem prečo. No ja absolútne netuším... nechcel sa ani porozprávať, všade si ma zablokoval, nedvíhal mi telefón. Deň predtým, mi rozprával ako ma ľúbi, no už som mala pocit že je nejaký zvláštny, no pripisovala som to len únave. A na další deň toto.... celé dni sa len trápim a neviem ako ďalej, nedokážem normálne fungovať, stále na neho myslím, plačem, je mi zle, buď nedokážem zaspať, alebo keď zaspím, budím sa spotená a už nespím. Posledné 3 dni, ma bolí strašne hlava skoro nonstop keď si nedám lieky od bolesti. Nedokážem už ďalej takto fungovať... poraďte prosím... mám, zájsť k nejakému psychológovi, alebo si kúpiť niečo v lekárni. Snažím zamestnať myseľ, ale nejde to...je to stále čerstvé a tým že to nie je medzi nami vôbec vyjasnené, myšlienky nedokážem zmeniť 😔 Nedokážem sa s tým zmieriť len tak, stále ho veľmi ľúbim

cookie29
21. okt 2024

pozri normalny clovek by Ti minimalne povedal, ze teraz o tom nie som schopny rozpravat, neskor... to ze Ti hodi do ksichtu ze vies preco je podla mna cista manipulacia... uz by len chybalo, aby Ta nechal trapit a potom velkoryso prisiel s tym, ze sa zase date dohromady...
Skus si opakovat, ze keby mal aspon stipku respektu a ucty a lasky, tak nieco podobne neurobi, nie takto.

denisa_deniska
21. okt 2024

Psychológa alebo nejaké oblbováky z lekárne by som zatiaľ neriešila, veď sme si tým takmer všetci prešli. Staré známe, ale chce to len čas.. a tým, že ti povedal, že “ty vieš”, tak to chce hodiť na teba, keďže teraz hľadáš každu jednu prkotinu, čo si urobila zle.. manipulátor, bude ti nakoniec len lepšie 🙂

lea202
21. okt 2024

Myslím si, že niečo podobné by jeden normálne zmýšľajúci človek v živote druhému nespravil. Len tak odísť, bez nejakého vysvetlenia, to sa proste nerobí. Neboj, ja viem, že to je teraz úplne bezpredmetné hovoriť, ale nájdeš si lepšieho a evidentne nestál za to, aby si s ním vôbec strácala čas.

tanyan
21. okt 2024

Zastav sa minimálne u obvodného lekára, možno Ti pomôže priamo alebo ťa pošle napríklad na neurológiu, kde Ti môžu predpísať niečo silnejšie.
Terapia u psychológa je z dlhodobého hľadiska veľmi dobré rozhodnutie, ale Ty potrebuješ žiť teraz aj teraz a s chemickou podporou to bude ľahšie.

h2
21. okt 2024

Ak sa s tebou rozišiel z ničoho nič, ako dôvod uvádza "veď ty vieš, prečo", hoci ty nevieš, nič ti nevysvetlil a nedal ani tebe priestor, aby ste si to vykomunikovali, ale blokol ťa všade, tak nemáš za čím ľutovať, buď rada, že si sa ho zbavila. Zablokuj všade aj ty jeho, bude ohromne prekvapený, keď ti o pár dní bude chcieť ešte naložiť.

deti95060810
21. okt 2024

@tanyan neurológa? načo, však nemá epilepsie, ani migrény....
autorka potrebuje psychiatra alebo psychológa... jednoducho to s ňou zamávalo.

tanyan
21. okt 2024

@deti95060810 Bolesti hlavy, problémy so spánkom a sústredením...
Napísala som to na základe skúsenosti, pretože som v minulosti riešila neurologické problémy a po rôznych vyšetreniach mi pomohli okrem iného AD od neurológa.

alickapusinka
21. okt 2024

Takto sa rozchadzajú decka v 15 rokoch dospelý človek sa tak nerozchadza dopelý človek by si mal s tebou sadnuť a všetko si vyrozpravať.Toto nie je chovanie dospeleho muža ale pubeťaka.TY vieš prečo sa s tebou rozišiel je take manipulativne zbabele.Dospelý ľudia však sa rozchadzajú ale nie tak ako ON s tebou že TY vieš prečo.Je to zbabelec ušiel z boja bez vysvetlnia.A áno je to čerstve tak preto máš take pocity ale snád sama vieš že to ako sa s tebou rozišiel je detinske take že sa mu to hodilo.Možno už ma inú ale toto nie je dospele chovanie chlapa.Možno časom az tebou príde je čas zavrieť dvere a dostať sa s rozchodu časom sa na tom budeš len umievať.Vôbec si ťa nevážil ak by ťa ľúbil miloval tak sa s tebou nerozide s vetou že TY vieš prečo. Normálny dospeláci si sadnu a vyrozpravaju situáciu a rozidu sa je to súčasť života.Toto je obyčajný zbabelec.

sunshine_007
21. okt 2024

Je mi luto, cim si prechadzas, velmi nevyspele, manipulativne spravanie z jeho strany, tes sa, ze si sa takeho chuja zbavila!!! Suhlasim, zablkokuj ho vsade, nechces s nim mat nic spolocne, ak nahodou panko zmeni nazor.
Je to velmi prilis cerstve, nemyslim, ze ze potrebujes psychologa, precitaj si o fazach smutku.

ahhola
21. okt 2024

Poznam... Laska z VS, 4 roky spolu a potom od chrapuna sms, ze koniec. 4 roky vybavil jednou sms. Kocka mala tiez zapotrebu riesit, ist si k nemu pre veci, rozlucit sa s jeho rodicmi, tak sa hecol aj on a odvazil sa k nim a velmi to schytal od potencialnej buducej svokry...vsetko mu zratala, ako ich dceta stratila roky z hovadom (nedavno som sa dozvedela, ze boli v predsvadobnej faze a chalan si asi zmyslel, ze ma este cas, laska-nelaska) no stary sa schoval v dielni, lebo by ho rozdupal... Ziadna karma ho nedostihla, nasiel si este lepsiu partiu, ako bola tato a ta ma taku smolu na chlapov, ze az... 1987 rocnik a panika. Nic nepomoze, len zmenit vzduch, ist do hociakej tramtarie aspon na rok. ✈️✈️✈️

huxy
21. okt 2024

@tanyan lenže autorka nemá neurologické problémy. Jej problémy pramenia z rozchodu, takže neurológ nepomôže.

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
betulinka1
21. okt 2024

Najlepsi psycholog su nejake silne feministicke kamosky, idealne po rozvode, co ti povedia svoje. Dobre lieky na ukludnenie kupis v obchode a das si vecer dva deci vínka. Do toho trosku pribehov z MK ako dopadli zeny v tvojom veku, s dvoma detmi, bez prijmu na materskej dovolenke a hned zistis, ze je vlastne super, ze sa ti to stalo teraz a ze sa debilko ukazal skor ako bolo neskoro. Niekedy sa nam zda, ze sa nam stalo najhorsie na svete ale az po case zistíme, ze nic lepsie sa nam nemohlo stat.

egonsk
21. okt 2024

klin sa klinom vybija. 😉 Ak si typ, ktory nevie zit sam so sebou, naraz si noveho kolika a tvoj zivot znovu dostane zmysel a novy smer.

huxy
21. okt 2024

@egonsk zas perlíš blbosti 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

egonsk
21. okt 2024

@huxy o nic vacsie ako ini ludia v in6ch temach 😉 ... cize zapadam.
Ale na druhu stranu mala by si byt konstruktivna, ked nieco znegujes, mala by si dat aj dovod, preco to tak vidis. Poznam nejeden pripad, kedy to tak bolo a dopadli ku prospechu.

huxy
21. okt 2024

@egonsk nemyslím, že autorka je typ človeka, ktorý nevie žiť sám so sebou.
A ďalšia podstatná vec. Nemala byť ísť do ďalšieho vzťahu, kým ľubi ex a nie je z rozchodom vyrovnaná.

egonsk
21. okt 2024

@huxy Ano, moze uskodit nevinnemu, ked prehupne do ineho vztahu, ale ty nepoznas detailne jej charakfer, rovnako ako ani ja. A iked to znie akokolvek blbo, zena je nazranitelnejsia a najlahsie podlahne prave v tomto obdobi, takze nebolo by to nic extremne a nezvycajne.

liv1
21. okt 2024

To ťa ide nejaky narcisticky manipulator dobre zmagorit. Predpokladam, ze si chce uzit a za nejaky cas sa vrati s nejakym vadnym vysvetlenim. Vsetko bolo u vas naporiadku? Nemala si nejake tusenie, ozaj bolo medzi vami vsetko tip top? Vyzrety slusny chlap sa takto nezachova. Nikdy. Len ten, u ktoreho mozes v buducnosti cakat nieco podobne. Zazila som tazky rozchod s frajerom. Ale s uz malym odstupom casu som si vtedy uvedomila, ze to bolo to naaajlepsie co sa mi mohlo stat.

mojemenonikto
21. okt 2024

Všetko zlé je na niečo dobré. Chápem, že ti je teraz ťažko, ale v podstate môžeš byť rada, že ti to neurobil o desať rokov neskôr a po dvoch deťoch. Nepíšeš ako dlho ste boli spolu, ale toto skrátka nikto, kto cítil čo i len trochu lásky a empatie k tomu druhému, urobiť nikdy nemôže. Uvedom si, že jeho zvráteným cieľom bolo presne toto - aby si sa trápila, mala výčitky a cítila sa vinná. A ešte pozor aby presne ako píše @cookie29 aby o týždeň- dva neprišiel s úsmevom na tvári a netváril sa že sa akože nič nestalo a že ti odpustil. Si dospelá žena v zrelom veku, tak si skús vyčistiť hlavu, najlepšie niekedy ráno si premysli, či by si naozaj chcela s takýmto človekom stráviť život. Zablokuj ho a ty a už ho nikdy k sebe nepusti.

rozculena
21. okt 2024

smeti sa vyniesli samé.........

1mina
21. okt 2024

Chce to len cas. Mne to pripomina ked sa so mnou rozisiel moj dlhorocny priatel ked som mala 21, no tiez fakt na takyto sprosty styl ze vecer mi vyvolaval ako ma lubi a zdal sa mi divny a druhy den mi dal kosom 😂 vtedy ma to tiez nacas mozno mesiac takto zdeptalo....s odstupom casu ? 😂 Vidim aky debil to bol a len lutujem ze som sa s nim nerozisla prva....dokonca sa mi obcas sniva ze som zas s nim a utekam k mojmu terajsiemu manzelovi 😂

miadi
21. okt 2024

Hlava ta boli Lebo reves a nepijes dost vody. Si v šoku a nestaras sa o svoje telo . Skus sa poriadne vyspat . Iba blbec odide zo vztahu takto ako on .

annamarin
21. okt 2024

To prečo toto chlapi robia? Ze jeden den povie ze ta lubi a druhý den rozchod? Mne sa to stalo tiež pred pár týždňami.

mimikarol
21. okt 2024

Našiel si inu. Nájdi si psychológa. Pomôže ti vyrozprávať sa citovo nezainteresovanemu odborníkovi.
Aj by som ti poradila že vykašli sa naňho, nech si ide kde chce .... Ale tak ľahko sa mne hovorí. Chce to čas, raz s neho bude len zlá spomienka

gerber58
21. okt 2024

Keď sa takto zachoval, veľmi pravdepodobné na svoje otázky nedostaneš odpoveď. Parkrat sa pripomenie, aby ti naštrbil tvoje vnímanie a potom odíde znova. Podľa mňa, už má inú a jednoducho ta vymenil. Kedy nie, tak normálne komunikujete o svojich problémoch.

gerber58
21. okt 2024

Toto som zažila aj ja, hovoril ľúbim ťa a celé to bola len manipuláciu. Mal kamošku, vedela som o tom a potom po dvoch dňoch koniec. Ešte som mu dala na výber, ultimátum, ale do ma nasral do nepríčetna. Ešte spomeniem na neho, ale predstav si, je s tou, čo bola jeho len "kamarátka" . Jednoducho, nezaslúži si, aby si pre neho vyrobila slzu, bude to ešte len ťažké, preto si ho radšej zablokuj a to pomôže.

hankab
21. okt 2024

Ma inu, a urcite ju nemal posledne 2-3dni, ale tyzdne ju namotaval popri tebe. Nechal ta az ked si bol isty, ze ju ma omotanu okolo prsta. Teraz nadych, vydych a zacni spominat ako sa spraval posledny mesiac-dva, zacne ti to do seba zapadat.
Neboj sa, on sa este ozve, daj tomu tyzden. Prajem ti, aby ti dovtedy doslo aky to bol chuj, a ze ti nestoji uz ani za to aby si mu odpisovala. Kazdemu je luto za vztahom, aj tym najvacsim zmrdom ktori podvadzaju. Ty si pekne utri slzy, uvar caj, zapal sviecky, pusti si serial/hudbu a kasli nanho 🙂