Mám taký problém že už som cca mesiace v novej robote. So všetkými sa vpohode bavím ale je tu jeden kolega ktorý je odomna cca o12 rokov starší ale je fajn ja ho mám veľmi rada ako človeka a príde mi že chce so mnou nadviazať nejakú konverzáciu ale ja to asi vždy pokaslem lebo neviem ako reagovať a ako ďalej rozvíjať konverzáciu a hlavne ako začať novú konverzáciu a o čom sa s ním mám baviť pretože okrem práce nemáme nič spoločné. Vždy nad tým moc premýšľam čo povedať a nakoniec celý deň nič nepoviem. On už to chudák podľa mna aj vzdal so mnou lebo už sa ani nesnaží niečo hovoriť. Ani by ma to tak moc nestvalo keby nie sme spolu celý deň sami v jednej miestnosti. Plus navyše a to je asi ten najväcsi dôvod prečo sa neviem pri ňom uvoľniť je že ja aj keď niečo poviem on potom zasa naspät často krát neodpovie, že ja začnem hovoriť nejaký príbeh a on asi hlások potom nevydá a ja sa cítim akoby som to nemala hovoriť alebo ako by som povedala úplnú hlúposť. Navyše mi ešte úplne na začiatku povedal že či som vždy taká "horzne vyrecna* a že by ma rad viac spoznal tak som mu na to povedala len že potrebujem čas ale už to je celkom dlhý čas a ja na to teraz stále myslím že si o mne musí určite myslieť rôzne veci. Prosím vás poraďte mi čo s tým ako mám len tak zrazu začať a hlavne o čom sa mám s ním rozprávať ako vyvolať takú tú pohodovú atmosféru aby sme sa obaja rozprávali bez toho aby sme boli v nejako strese alebo aby to bolo nutene
@nynia ja viem ale keď ja by som hrozne rada aj on by hrozne rád podľa všetkého
Tak to nechaj na neho vytvoriť tu puhudu, je starší… nemusíš si to brat na seba
@evazhoufova keď ja mám pocit že on sa aj snaží len ja to vždy pokaslem
A potrebujete riešiť pracovne veci spolu?
@evazhoufova áno sme na rovnakom oddeleni cize my sa stretávame najcastejsie
A je tam priestor na niečo viac?
@evazhoufova tak väcsinou sme celý deň spolu v jednej miestnosti takže je tam dosť veľký priestor na rozprávanie
Príde mizne čím menej sa budete snažiť tým lepšie, nemajte očakávania tak nemusíte úplne vibovat spolu…
A ako to stále pokašleš, keď sa on snaží?
No mas 2 moznosti.
1.) povedat mu priamo ako to cele je - ze si z celej vasej situacie v strese a mas pocit ze vsetko kazis napriek tomu ze sa snažíš
2.) alebo upec nejaky kolac, ktory si kavou date spolu. Nesnaz sa vela hovorit, daj mu priestor ticha, mozno sa chyti
Drzim palce 😉
@earlgrey no tak že on sa aj snaží nejako začať konverzáciu napr. Dnes je vonku strašná zima alebo podobne ale ja nikdy neviem čo mám odpovedať tak väcsinou len jednoslovne niečo odpoviem ale ďalej nezačnem nejakú lonverzaciu
@monikq ďakujem ❤️
Na,, Dnes je vonku strašná zima" by som ani ja nevedela čo povedať 😁 asi len že,, Hej je"
Keď nefunguje komunikácia netreba to siliť ja tiež to mám rovnako s niektorými to nejde vôbec a som pri nich v takom vnútornom strese s inými to ide úplne samo a vieme sa rozprávať hodiny.