Ako sa rozísť?

12. jún 2024

Dobry den, potrebovala by som poradit. Som teraz v dost tazkej situacii co za tyka mojho vztahu. Z partnerom sme takmer rok spolu no uz dlhsie sa mi zda ze nam to neklape. Zo zaciatku vyzeral ako velmi mily a starostlivy chlap no casom sa to zacalo zhorsovat. Mal aj depresie a vravel ze ak by nebolo mna nezvladol by to. Preto som nad rozvodom nepremyslala. Mam pocit ze psychicky je na tom lepsie no sprava sa ku mne otrasne. Takmer vsetky kamaratky mi skritizoval takze som uz takmer sama, nerespektuje moj hudobny vkus ani to ako sa chcem obliekat. Taktiez mi nedovoli si ostrihat vlasy a mam pocit ze nemozem byt sama sebou. Vztah ma vycerpava, mam chronicky stres, uz nevladzem. Ked som sa s nim raz chcela rozist zacal robit divadlo ako to bezo mna nezvladne a ze ho nemozem opustit. Dlho ma presviedcal a nakoniec som povolila a zase som tam kde som zacala. Neviem co mam urobit. Ani plany do buducnosti a nazory ohladme vychovy deti nezdielame. Bojim sa ze ked ho opustim tak sa psychicky zruti. Vopred dakujem za kazdu radu.

marhulka13
12. jún 2024

Nikdy nebuď s nikým iba z ľútosti. Nie si zodpovedná za nikoho život. Žiaľ, ak má psychické problémy, treba to riešiť s odbornikom

falbala132
12. jún 2024

sme spolu "takmer rok" a uz ste manzelia?

colsami
12. jún 2024

Nad rozvodom ani nemusis premyslat ak ste sa nevzali (hovoris ze je partner a ste spolu "az" rok).

A zi svoj zivot, to ze niekto mal depresie neznamena, ze sa k Tebe moze chovat ako pako a Ty to mas trpiet a este si ho priviazat ako gulu k nohe 🙄
Vela stastia.

pribinak
12. jún 2024

Však nie ste spolu 15 rokov a nemáte 3 deti a spoločného psa

Poďakuj mu za to pekne čo ste spolu prezili, ale teraz je to už úplne inak, vzťah ti viac berie a ako dáva a preto sa chceš rozlúčiť
Vybavené

dadka1997
12. jún 2024

Ak ťa psychický deptá, normalne od neho odíď a hlavne sa nenechaj vydierať ani so sebou manipulovať

h2
12. jún 2024

Čo znamená, že ti nedovolí ostrihať si vlasy? Ako nerešpektuje tvoj hudobný vkus? Prečo to, že ti skritizoval kamarátky, viedlo k tomu, že sa s nimi už nestretávaš? Veď sa choď dať ostrihať, pusti si obľúbenú muzičku a dohodni stretko s kamoškami. Keď sa mu nepáči, môže ísť a ani rozchádzať sa nemusíš.
Ináč, úplne normálne: "Už si nerozumieme, nechcem byť s tebou, nemilujem ťa, rozchádzam sa s tebou, želám ti všetko dobré do ďalšieho života, nech si nájdeš ženu, ktorá s tebou bude šťastnejšia, než ja. Zbohom."

foxanda
12. jún 2024

Ako ja mám partnera, ktorý má diagnózu stredne ťažká depresia ale v živote nikdy by mi nezakazoval robiť veci podľa seba. Toto nebude len depresívny človek ale aj pekný manipulátor. Tie reči, že bez teba nedokáže žiť atď. sú len také zastrašovacie frázy, aby z teba robil tú zlú a on bol za obeť.

januska12323
12. jún 2024

Jaj tak radšej budeš trpieť ty ako vraj on? Vyber si, toto dobré nikdy nebude.

zojazoja
12. jún 2024

tak partner či manžel?

autor
12. jún 2024

Nie sme manzelia

personality
12. jún 2024

Jemu nejde o Teba, ale o seba, že zostane sám, aj tak mu nie si dosť dobrá, keď Ti všetko hovorí čo je na Tebe zle. Zbytočne len seba ničis, je to toxické, nech si nájde "lepšiu" obeť.

crazy_cat_lady
12. jún 2024

byt s niekym necely rok vo vztahu a nemoct si obliect/pocuvat co chces - vari si nesvojpravna? nenechaj sa citovo vydierat partnerom, kazdy je za svoj zivot zodpovedny sam, ty predsa nemusis pri nom trpiet len preto "aby dobre bolo"

hope87
12. jún 2024

@autorka ty sa bojis, ze sa psychicky zruti ale na seba nemyslis? Byt s niekym len z lutosti, resp. v tomto pripade je to skor uz zo strachu, je to najhorsie, co mozes robit. Mam pocit, ze on to veselo zneuziva. Akonahle vyslovis slovo rozchod prve co ti povie, ze to bez teba nezvladne...to co je? Ved on ta neakceptuje ako celok ale bez teba to nezvladne? 😀. Ty sa teraz potrebujes obrnit a jednoznacne povedat a dost. Nevravim, ze rozchod je jednoduchy ale toto ta znici. Radim ti, rozid sa s nim ale nenechaj sa vyhrazkami dotlacit spat. Mysli na seba a svoje stastie a potreby 😉

henikap123
12. jún 2024

Po čase sa ty psychicky zrútis ale hlavne bude že on sa psychicky nezrúti.. a jemu to nebude vadit😏

mane01
12. jún 2024

No tak sa zruti… a co? Mysli na seba, on ta len vydiera!

cimage
12. jún 2024

Nenechaj sa vydierat, ze si ublizi, lebo to neurobi, to su len take keci. Tento vztah nie je zdravy. Nikto ti nemoze zakazat sa ostrihat, pocuvat co chces, zakazat ti kamaratky. Chyba je aj na tvojej strane, ze mu to dovolis a podriadis sa. Oslobod sa a uzivaj si. On sa z toho dostane, aj ked prijemne to nebude.

226lenka
12. jún 2024

Toto už je citové vidieranie. Nenechaj si to od neho.

mariska1989
12. jún 2024

Bývať spolu nebyvate pravdepodobne. Takže ak máš ty nejaké veci u neho ber si ich ak on u teba pobal mu ich a daj so slovami mrzí ma to ale náš vzťah nemá perspektívu, verím že tú pravú nájdeš no ja to nie som . . Hlavne sa nedajú odradiť ak ťa bude zas psychický vydierať ty máš svoj život a on svoj ak ti bude vravieť že si niečo urobí , bez teba to nedá ani sa nad tým netráp . Odpovedz mu iba toľko ty nepotrebuješ vzťah ale odbornú pomoc tu ti ja dať neviem . Rozísť sa treba čím skôr až to máš za sebou . Držím palce ✊🏼♥️

3petka
12. jún 2024

Normálne, ukonči to a absolútne s ním nekomunikuj. Áno je to drastické ale ak je takýto dotieravý tip tak nič iné ti neostáva.

vyrovnanaosoba
12. jún 2024

Ty si sa zrútila, to mu nevadí, hlavne, že on je v pohode.
Moja rada je, nech si pre mňa za mňa aj hodí, len nech ma neťahá so sebou. Odiď a neľutuj ho. Lebo zle dopadneš.

nika523
12. jún 2024

Nevieš ako sa rozísť? Normálne a keď sa zrúti tak nech to rieši s odborníkom na psychiku, ty nie si psychiater vzťah má byť o niečom inom

nika523
12. jún 2024

On ťa psychicky vydiera nič iné

svetlonos
12. jún 2024

Zszila som, odisla som, nezrutil sa ale našiel veľmi rýchlo inú- teda ex s ktorou boli v kontakte.
Skôr sa zrutis ty z neho ako on bez teba! U môjho ex to bolo podmienené par dg a silnými liekmi. Bol to veľmi hlboky vztah, bol ku mne uzasny, ale akonáhle mu preplo bolo to peklo. On bral okrem ineho opiaty, na predpis, trpel chronickymi bolestami. Často nevládal vstať z postele.
Aj tak som odisla i keď som bola za bezcharakternu.
Nevadí. Rok dom sa z toho spamätávala ale neľutujem. To by som dlhodobo nezvladla a bola by zo mňa psychotroska. A to znova zdôrazňujem, ze nebyt tých liekov a dg, ta hĺbka lasky bola neopisatelna, boli sme neuveritelne prepojení. Hrozne ťažko sa mi odchadzalo a neverila som, ze budem ešte niekedy milovať. Mala som 30 a bol to môj 2 vztah, takže žiadna pubertacka. Citila som akoby zo mňa niečo zomrelo tou okľukou.
A aj tak to neľutujem a urobila by som tak znova!
V takychto vztahoch je jediným riešením rýchly koniec.
A iný ex sa mi tiež po rozchode vyhrážal, ze si niečo spraví. Bola som vtedy v zahraničí. Jeden telefonát jeho rodine a zo zufalca sa stal nasraný chlap - ako som si to mohla dovoliť!
Ešte som bola humanna a zavolala tej sestre, ktorá to riesila s chladnejšie hlavou a nie tej druhej. To by bolo iné rozsambo!
Nenechaj sa manipulovat - aj keby si to zrovna hodil, nech. Jeho rozhodnutie.
Véd co to je za život??
Ja budem k tebe kjt a ty musíš ostat, lebo sa inak zbláznim??
Nech si kúpi box vreco a chodí k psychiatrovi. A nie - tu láska hory zial neprenasa!

ciarraa
12. jún 2024

Tak ste "len" spolu alebo ste manzelia? Nejako som sa v tom stratila. Samozrejme som tiez toho nazoru, ze by nikto nemal byt s niekym len z lutosti. O comto potom je? To nema vyznam. Pre teba samozrejme. Skor ci neskor sa proste zacnes trapit, o tom niet ziadnych pochyb.

jaass
12. jún 2024

Okamžite to ukončí. Bez srandy. Život máš len jeden a aby ťa doslova manipuloval psychicky chorý človek, tak to nedovoľ. A za ďalšie. Neboj sa, po tebe by si našiel inú a urobil by trosku z nej. Čiže začni konať.

zelenina1
12. jún 2024

Nic vas spolu nedrzi, nemate hypoteku ani deti. Ake lepsie podmienky pre rozchod by si si priala? Nechces ho zranit? To ze ho to zrani je cisto jeho problem. Ukonci to priamo, ferovo a bez zbytocnych nadeji do buducna. Podla mna sa zmestis do dvoch viet 🙂
A ked zacne skemrat a slubovat ze bude robit veci inak - tak na to nepristup. Akcia a rozhodnost musi byt na tvojej strane, cokolvek co ti povie pokojne ignoruj.

fionaodshreka
12. jún 2024

Najskôr musíš milovať seba aby ta mohli milovať iní!
Daj seba na prvé miesto v tvojom vnímaní!

lucyluska
12. jún 2024

Mňa by toto nebavilo riešiť.
Manžel tiež chce aby som mala dlhé vlasy.
Raz som sa na chlapca ostrihala.
Včera som tiež prišla ostrihana a že som pekná.
Pri správnom chlapovi budeš rásť, podporí sebavedomie, bude ťa povzbudzovať že začneš hory zdolávať. Pri dobrom mužovi zena kvitne.
Aj ma pustí von, teda ja sa nepytam, idem.
😁🤍

rozculena
12. jún 2024

ale zvládne to,je to manipulátor a ako vidím,už ťa pekne ovládol....Ak by na mňa niekto vytiahol,že v prípade rozchodu by nebodaj spáchal samovraždu,lebo aj také sa deje,tak mu otvorím okno,nech skočí