Ako sa preniesť cez veci a krivdy?

14. jan 2024

Ako prekonat v sebe krivdy a nepochopenia inych? Su to veci, ktore v sebe tazko, dlho spracovavam a skutocne sa trapim. Ak ide o citlivu oblast mojho zivota, negativizmus z okolia ma velmi dokaze tazit a niekedy aj ovplyvnut v konani, co si v ten moment neuvedomim. Dakujem za rady

egonsk
14. jan 2024

Je to sucast tvojej osobnosti to tak vnimat, s tym vela nenarobis, mozes iba skusat brat viac veci s nadhladom a sustredit sa iba na to, co sa ta bytostne tyka.

laurika999
14. jan 2024

Prestať sa ľutovať, ako Ti bolo ublížené. Žiť pre prítomný okamih.

autor
14. jan 2024

@laurika999 to ani nie je lutost, ani pocit, ze mi bolo ublizene. Skor, ze som bola nepochopena a strach, ze budem nadalej....a nasledne pocity viny, lebo tie nedorozumenia ovplyvnili i moje spravanie.

autor
14. jan 2024

@egonsk asi ano, som citlivejsia, viac dusevne zalozena. Ano, nadhlad je to potrebne, dakujem

marca12
14. jan 2024

Vypocuj si podcast Niky Vujisic s Beccou. Tam rozoberali takuto sebalutost.

minenkak
14. jan 2024

Čo bolo bolo ,s tým už nič nespraviš,ja nechápem toto zbytočne vŕtanie sa furt v minulosti a v zlých veciach .Ako ty si myslíš,že si v živote nikomu neublížila?

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
milanemila
14. jan 2024

Otvorena komunikacia, diskusia, vyjasnenie si veci…toto ako citam diskusie na koniku je velky problem pre ludi 🤷🏼‍♀️ v partnerskom, rodinnom aj pracovnom zivote. Ked sa s niekym neda absolutne a je to toxicky clovek, tak jednoducha sa s takym clovekom rozlucit. Zivot je prilis kratky.
Mali by si taketo pripevky precitat vsetci rodicia, co obhajuju “vychovnu” bitku a autoritativnu vychovu, ze aki dospelaci nesebaisti, zakomplexovani s problemovou psychikou vyrastu z ich deti.

felycity
14. jan 2024

ako je vyššie napísané, ak takéto nepochopenie pretrváva a nabaľuje sa plsu je tam emocionálny vzťah, začne ti to narúšať sebavedomie, ovplyvňuje to tvoje konanie, ak sa nedá to vyjasniť a odkomuniovať a z druhej strany pretrváva nepochopenie... nie ste asi ani naladení na jednu vlnovú dĺžku, potom je asi už en možnosť obmedzovať konatakt s takými to ľuďmi alebo sa úplne odstrihnúť, proste pozra sa ne ten problém bez emócii, reálne, ak máš pocit, že musíš furt presviedčať niekoho o svojom konaní a stále si nepochopená/ý tak sa odstrijne plus treba a naučiť mať aj troška nadhľad a nie všetko si pripúšťať a riešiť