Ako sa preniesť cez rozchod?

ankapal
15. jan 2024

Ahojte, ani neviem kde zacat, mala som priatela, s ktorym som sa po roku a pol rozisla pred mesiacom , rozchod bol sice z mojej strany , ale tazko mi je mozno aj preto, ze si ma tak omotal .... Ja mam 26 a on 35, on uz je rozvedeny bez deti ... Je vasnivy polovnik a rybar, polovnictvo bolo hlavnym dovodom rozchodu , som chcela aby to obmedzil, nakolko tomu venoval dost svojho volneho casu , hocikedy isiel na vikend na chatu s ostatnymi polovnikmi , pripadne ak isiel na polovacku neprisiel ku mne , kedze sme byvali u nas ale isiel domov ... chodili sme sice spolu na vylety , nie casto ale iniciatorkou somskoro stale bola ja , on aj ked isiel mala som pocit ze myslienkami je v lese ... ak som mu povedala co ma trapi a ze po praci chcem aby sme spolocne travili cas a aby bol iniciativny on akokeby ma ani nepocuvala bolo mu to ... co sa tyka domacnosti , pomohol , nakupil a prispel ... len on si neuvedomoval a nechcel pochopit , ako ja som sa citila ked som vikendy pripadne vecere travila sama doma ... po rozchode mi pisal ako velmi som mu ublizila ... ze on mi dal aj posledne ze ma stale lubi a jemu je zle a ze za to mozem len ja ... jedine co som chcela aby sa mi viac venoval, vedel ma aspon trochu pochopit a bol iniciativnejsi ... avsak pred par dnami bol pri mne v praci a oznamil mi ze mu napisala jedna baba a ze si pisu , mimochodom poznam ju, aby som o tom vedela , a ze nevie co ma robit a potrebuje cas , lebo nevie co chce ... nechapem vobec jeho spravaniu ... mam pocit ze ma berie len ako istotu, ze ak nevyjde ona tak pricupita a bude sa doprosovat

colsami
15. jan 2024

Pozri ak bol taky vasnivy rybar a polovnik ze to slo na ukor Vasho spolocneho casu, bud rada.
Ty ho nemozes nuti a chciet od neho aby to obmedzil.
On by musel chciet.
A on nechcel, cize vybral si svoj konicek.
V konecnom dosledku bud rada, ak ma taku pasiu, nezmenilo by sa to ani s 2 malymi detmi doma.

A co sa tyka dalsieho kontaktu, rozisli ste sa tak ok, neries, chod dalej, mas 26, najdes toho praveho. Len sa nezamotavaj zbytocne dalsi rok uplne zbytocne, kapitolu uzavri. Nechapem naco su dobre tieto vypisovavky a oznamovanie kto s kym si pise a co ma robit.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ankapal
autor
15. jan 2024

@chodec15 tak viac menej som si ista ze za babami nelietal , kedze bol do toho ponoreny a v telefone viac fotiek so strelenou zverou ako so mnou asi ... no rozvedeny bol preto , ze ho byvala manzelka podviedla ... lenze, on pochadza z dediny ako takmer cela moja rodina , a uz aj niektori tam zacali pozerat na mna cez prsty akokeby som mu neviem ako ublizila

mane01
15. jan 2024

@ankapal dobre si urobila… ja som mala tiez takeho .. sice nie polovacka, ale podobne ako tento, aj on zil len pre svoje hobby… ja som prisla na rad az ked uz vsetko ostatne padlo… bolo to velmi frustrujuce. A inak aj tie fnuky ako tento tvoj mal… ze ja ho nechapem, on sa tomu musi venovat, ja som bola ta zla, ta, co ho brzdi… on mi chce len dobre… blabla… som rada, ze je minulost. Teraz mam chlapa pre ktoreho som number 1. A je to nebe a dudy… takze … hladaj dalej a nesmut, nemas za cim…

ankapal
autor
15. jan 2024

@mane01 neviem naco si hladaju takyto chlapi frajerky , resp. zo zaciatku su super a po case sa zacnu ukazovat... predtym navrhol aj spolocny podnajom ,lenze som sa bala do toho ist a som mu povedala ze ci tam mam byt sama ... tak uz bol ohen na streche ... dokonca mi povedal ze ja sa s nim len hram ze ho mam za somara , a snazil sa vsetko hodit na mna , a ze len prehanam a podobne ... tak zivot pojde dalej len sa s tym nejako zmierit a verit v lepsie obdobie

kiwi3
15. jan 2024

povodne som fakt chcela dat nejake rady, ako sa dostat z rozchodu (z toho cas je najdolezitejsi)... ale prosim ta... chlap, co ta po rozchode vydiera a snazi sa, aby si ziarlila... nevyzrety 35 rocny clovek, ktory najradsej vo volnom case zabija zvery...? to mozes akurat tak oslavovat.

ankapal
autor
15. jan 2024

@kiwi3 normalne mam pocit ze som docista zmagorena a zmanipulovana, ano casom to prejde verim tomu , snazim sa mat aj aktivity, nakolko z prace nam dali vypoved , tak aj to do toho pridava ze si hladam novu

kiwi3
15. jan 2024

@ankapal v kazdom pripade by som ti radila uplne s nim prerusit kontakt, pretoze tento typ ta sam manipulovat neprestane. hlavne, ked ma teraz ranene ego, ze si mu nieco take vobec mohla spravit. urcite casom uvidis, ze nic lepsie si urobit nemohla.

ankapal
autor
15. jan 2024

@kiwi3 uz nie sme v kontakte vobec , popravde som pred par dnami napisala aj tej kocke , mozno som urobila hlupost, len som jej povedala aby sa nenechala namotat , aby neskoncila tak ako ja

lonely66
15. jan 2024

@ankapal máš 26 a chceš to, čo chce veľa zaľúbených dievčat-žien v tvojom veku. byť s partnerom. on bol o niečo starší a chcel mať čas aj na svoju vášeň-poľovníctvo. možno keby si bola v jeho veku, viac by si rozumela tej potrebe byť aj sám bez partnera, prípadne v kruhu ďalších ľudí, ktorí sa venujú tomu, čomu aj ja. z môjho pohľadu ťa úprimne ľúbil a stále ľúbi. teraz mu napísala nejaká, ktorá vidí šancu. on je zmätený. najradšej by bol stále s tebou, ale ty nechceš, lebo sa ti nevenuje. šiel ti to povedať, možno dúfal, že sa dáte znovu dohromady?
ty si utrieď myšlienky, či okrem toho, že si mala pocit, že sa ti "nevenuje", bol ideálnym partnerom. vrátane intímnej oblasti. ak áno, premýšľaj o svojich citoch. ak sú fuč, nemáš čo riešiť. ak ich máš, premysli si, či sa nevieš cez jeho koníčky preniesť. ver mi, o pár rokov uvítaš, keď zmizne poľovať na pár hodín alebo na nejaký ten víkend. 🙂 je to na tebe. (pokiaľ ho medzičasom neuklofnila tá druhá).
a sorry, nečítala som diskusiu, takže ak to tu už bolo povedané, ospravedlňujem sa.

lonely66
15. jan 2024

už som prečítala diskusiu, bola ozaj krátka 😀 no.... tak si to vyriešila, nie? potom viac-menej zbytočná diskusia 🙂 ty sa nepotrebuješ prenášať cez rozchod, ty si ho iniciovala a ty si bola tá nahnevaná, lebo on sa ti nevenuje. takže je to v poriadku. nájdeš si iného

domkakvet
15. jan 2024

@ankapal rozisla si sa s nim viac to neries.

deti95060810
15. jan 2024

písala si jeho objavu? No tak to si nemala. ... len si sa poriadne zhovadila.
čo ty vieš, možno si oni dvaja sadnú a budú spolu šťastní...

alalajka
15. jan 2024

Snaží sa o to, aby si žiarlila. Už by si ho asi nemala riešiť.

ankapal
autor
15. jan 2024

@alalajka uz sa to snazim selektovat, ale akoze masaker bol jak mi napisal ze nevie co a ako s nou dalej, asi si myslel ze ja mam vediet ...si neviem predstavit zeby ja som mu take cosi napisala ani nahodou by ma to nenapadlo

matapo
15. jan 2024

@ankapal ...máš 26 si mladá, v tom veku vacsina žien chce aby muž s ňou trávil každú minútu svojho voľného času. O 10 rokov sa priority ale zmenia. Mne sa páči keď ma niekto svoj koníček kt. ho napĺňa, ľudia majú mať svoj priestor, mne by toto vyhovovalo, mať priestor venovať sa zas svojim koníčkom. Samozrejmá musia byť aj nejaké spolockne, bez toho by to asi nefungovalo. Takže kým tebe tento muž nevyhovuje ( iné očakávania od vzťahu) napr. mne a aj mnohým iným ženám by to vyhovovalo. Píšeš že inak všetko ok, staral sa, pomáhal ti,... Nemusí to byť zlý muž, len skrátka ste mali iné očakávania od vzťahu.
@ankapal