Ako sa ozvať kamarátke, ktorá mi ublížila?

5. aug 2024

Ahojte, mam kamaratku od detstva, dalo by sa povedat ze bola najlepsia kamaratka, jedina ktorej som doverovala. Pred rokom netusim co sa jej stalo ale uplne jej "preplo". Zacala klamat, podvadzat zastierat, nespoznavala som ju. Xkrat som jej povedala ze som tu pre nu nech sa zdoveri, ale zial ked sa ozvala tak opat same klamstva. Teraz fungujeme tak ze si napiseme na sviatky a tym to hasne. Na fb vsak sem tam zverejnuje depresivne statusy. Rada by som sa jej ozvala ale ona odmietla moju pomoc, moje rameno na ktorom sa moze vyplakat, konoec koncov ona bola ta ktora mi velmi ublizila, ale chyba mi :/

ssimusska
5. aug 2024

Načo sa jej budeš vnucovať?

gabika0825
5. aug 2024

Mohla si kľudne niečo prežiť o čom ty nevieš, asi to ona tak nevidí že ste boli najlepšie kamošky. A ak odmietla tvoju pomoc, tak naco sa nasilu snažíš? Úplne rozumiem ako sa citis ja som zažila niečo veľmi podobne, akurát že tu moju kamaratku zmenil chlap, ktorý jej navyše ubližoval, no keď som jej ponúkla pomoc a stále som sa jej doprosovala, bolo to ešte horšie. My už nie sme vôbec v kontakte narozdiel od vás dvoch. Ja byt tebou by som to nechala tak. Snažila si sa dosť, ak by od teba chcela pomoc, už by sa dávno ozvala.

muchotrafka298
5. aug 2024

Preco mas potrebu sa jej vnucovat? Nechaj to tak. Nema zaujem o kontakt s tebou.

tykat
5. aug 2024

Nie si clovek, ktoremu by sa chcela zverit. To je vsetko.
Preto aj tie klamstva, nestoji o tvoje rameno ani sucit ani pomoc.

zuzzuzi909
5. aug 2024

Keby sa to stalo mne, tak by som sa jej neozyvala. Ale ak mas taku potrebu, tak jej normalne napis, zavolaj a na rovinu jej povedz.

autor
5. aug 2024

@gabika0825 nechcem sa jej vnucovat v podstate ak ma neberie tak ze sa mi moze zdoverit aj to je v poriadku len mi chybaju nase spolocne chvile :/

ssimusska
5. aug 2024

@autorka ja neviem či ty chápeš alebo nechceš chápať že jej nechýbaš? Nepotrebuje ťa v tvojom živote. Skus sa cez to preniesť a neponižuj sa pred ňou.

moonlight1210
5. aug 2024

Niektori ludia jednoducho nechcu od niekoho prijat nic (ani odpustenie, ani pomocnu ruku, ani zmier), lebo sa nechcu citit zaviazani, ani previnilo este viac. Neznesu predstavu, ze nemozu pred danym clovekom stat rovnocenne, ci bezuhonne.
S tym nepohnes.

Niekto vie povedat prepac jednoducho, niekto sa ti bude vyhybat a radsej sa s tebou do smrti uz nestretne. Pripadne najde pre seba vychodisko v tom, ze ta zacne neznasat.

Podobne niektori ludia, ked im pozicas peniaze. Najprv su prve tyzdne vdacni, potom sa s kazdou splatkou postupne chovaju tak, akoby si ich ponizila a zacnu ta neznasat.

ninusa221
5. aug 2024

Aj ja som mala takú kamosku čo ma zradila a od mala sme boli naj kamošky. Bohuzial sa stali veci ktoré pre mňa niesu ospravedlniteľné aj sme sa potom ešte bavili ale už som jej neverila vôbec. Pisali sme si potom už len na sviatky a potom to úplne prestalo.. pravdu? Som rada.. proste niektorí ľudia odchádzajú niektorí prichádzajú..

isis234
5. aug 2024

Učte sa od dverí, ktoré sa vám zatvoria a prejdite dvermi, ktoré sa vám otvárajú.
Nevnucuj sa jej. Je to jej život. Dospelá osoba, zodpovedná sama za seba.

petrofka
5. aug 2024

ale ono to kľudne moze byt, že tak tá kamoška volá o pozornosť a pomoc. Odmietaním. Robením hlúposti. Každopádne na kávu ju môžeš zavolať a uvidíš. Avšak ak má nejaké psychické problémy, ktoré nerieši a nebude, bude to velmi ťažké priateľstvo. No môžeš to byť ty, ktorá jej povie, aby to riešila s odborníkom (nie pri prvom stretku). Možno ťa vysmeje, opustí, obviní zo všeličoho. Ale konieckoncov by si nestratila viac ako máš teraz. Iba ak by naozaj mala psychické problémy a nechcela ich riešiť, aby si z teba neurobila smetisko, kde bude svoj odpad vyhadzovať a teba to nakoniec nezavalilo. Dôveruj, ale.. opatrne. Viem ako môže dobrá kamoška chýbať. Ale tiež nečakaj, že to bude úplne ako predtým. Myslím, že veľa vody za rok pretieklo..

gabika0825
5. aug 2024

Ja by som sa jej určite nevnucovala, nemá to zmysel ako som už napisala. Keby chcela od teba pomoc ako od kamarátky alebo chcela nadviazať kontakt tak by to urobila sama. Nechaj si pekne chvíle v spomienkach a chod dalej. Takto sa budeš zbytocne utapat v tom čo už aj tak nezmeníš, iba by si samu seba zhadzovala. Keď niekto nechce tak nechce a treba to pochopiť a ísť ďalej

rorino
5. aug 2024

Upriamuje s sa na niečo čo sa nevráti,Podľa toho čo píšeš už by to nebolo medzi vami rovnaké.Najdi si iný smer,iné kamarátky

naneta258
5. aug 2024

Bola si jej vždy oporou? Môže byt ze si nejako neadekvátne reagovala a vytvorila si voči tebe blok a teraz sa ti nevie zdôveriť.

osky
5. aug 2024

Chyba ti clovek ,ktoty ta sklamal?
Navyse ,ktory o teba nestoji?
Naozaj si zavisla na takejto osobe?
Ak by o tvoju pomoc stala,budis ved kazdy moze robi chyby...
Ale ona ti jasne dava najavo,ze nechce...

Mala som pocas studii velke kamaratstva.dovernosti...po skole,ked sme sa rozprchli do sveta,vsetko bolo inak.
Ja som to stale chcela udrzat,a az caaom som pochopila,ze nie je o co stat..
Mam nove priateltva,pevnejsie ,zrelsie a trvale...a citim sa vyborne,lahko,slobodne...
Neviaz sa na ludi,veci....ktore za to nestoja.
Nie vzdy treba za kazdu cenu udrzat nieco,co nie je...

cacianka
5. aug 2024

aj mňa sklamala kamarátka zo SŠ, ba dovolím si povedať že podrazila a zhanobila. tiež so dlho nevedela pochopiť, prečo sa takto chovala a zachovala, potom som pochopila že je frustrovaná, nechce si dať poradiť, pomôcť, začala sa správať až miestami patologicky, tak som si po čase povedala dosť. každá sme sa posunuli niekam , každá niekde inde, same sme si strojcami svojho života, a naozaj nepotrebujem tak negatívnu a toxickú kamaprátku , ako sa stala. život sa mení, menia sa naše cesty, niekoho na nich stratíme niekoho nájdeme. bodka.

mantilka
6. aug 2024

Tebe chýba tá stará kamoška, nie v realite. Vzťah vytvárajú 2 ľudia. Ak jeden nechce, vzťah je nefunkčný a zanikne. Podobne je to aj v partnerstve. Nie je zdravé, niekoho nutit, prenasledovať... Nauč sa nechať ľuďom slobodu, budeš to v živote potrebovať.
Slobodu má každý človek kamoška, partner aj naše deti. My ich len sprevádzané, pokiaľ oni sami chcú.

fantaghiro21
6. aug 2024

A v čom ta klamala?v čom podvádzala?