Ako sa odpútať psychicky od rodiny a začať žiť život s priateľom?

13. dec 2024

Ako sa odpútať psychicky od rodiny a začať žiť život s priateľom ? Mám 24 rokov ale ešte bývam s rodinou,s priateľom som len mimo práce,chceme ísť spolu bývať do iného štátu ale bojím sa že to nezvládnem ,stále ešte žije svoj detský život a ako keby som sa nevedela odputat a začať žiť s priateľom plnohodnotný život,je to podľa vás normálne ?

kacena4
13. dec 2024

ano je to normalne, najma v dnesnej dobe, kedy si mladí uzivaju volnost a slobodu. kym nemas za nieco zodpovednosť neosamostatnis sa. skuste najprv podnajom na sk ak vam to pojde potom chodte do cudziny. drzim palceky v osamostatneni sa

0silvia0
13. dec 2024

netreba nad tým toľko meditovať, treba sa zbaliť a ísť. Mne syn pred rokom povedal, že ide bývať s frajerkou, tak už rok býva s frajerkou, teraz má 23 rokov. Dcéra (20 rokov) mi pred rokom povedala, že chce študovať v zahraničí, tak sa zbalila a študuje v zahraničí. Chceli-išli-fungujú. Treba si veriť

ivuska027
13. dec 2024

Normálne sa zbalte a odidte. Kým nebudes konfrontovaná s realitou, nezistis, ako to je.
Čo presne máš pocit, že nezvladnes? Nakupit, navariť, upratať, oprať? Či čo?

la_dolce_vita
13. dec 2024

Vek uz na to maš...

svetlonos
13. dec 2024

A ja tak obcas uvažujem, kde sa stala za posledné roky chyba vo výchove. Mam 49 a v w0 som odisla do ineho štátu sama robit aupair. Zaručená strecha nad hlavou, dostato ne vreckové, na tu dobu luxus. Rodina overená sprostredkovanie kamoskou. Doma som to oznámila, pred maturou týždeň prazdnin na skúške, po maturite mesiac uz som bola tam. Sama som si riesila v BA víza a papiere okolo toho. Sama som isla bušom 12 hodin. Rodina bola úžasná, za mimo SK, dodnes sme v pravidelnom kontakte aspom cez telefón. Ostala som tam 3 roky, potom skoro rok v Londýne a späť na SK k priateľom i. V 26 sme už mali spolu hypo a dom, pracu na SK. Rok predtým hypo sme bývali v podnájme.
Čoho sa bojíš? Neviem aký je priatel tvoj, prečo hneď do zahranicia? Ovládaš dobre jazyk, vies si tam zohnať pracu a byt financne nezávislá?
Toto by si mala riešiť v prvom rade. Lebo - oprav ma ako sa mylim - ty sa zase slepo spoliehas na priateľa ako na rodicov. On sa postará.
To nie je dobrá voľba.
Aký je teda tvoj plán v zahraničí s oriatelom - reálny. Nie ze chcela by som si nájsť nejakú prácu...
Slak ny ma trafil byt do 24 rokov doma.