Idem sa tu asi vyplakať alebo mozno aj po nejakú nestrannu radu. Mam dieta s mužom s ktorým som bola 7 rokov. Za tých 7 rokov to veľmi casto medzi nami nebolo dobre, nesprával sa pekne, bol ovládaný rodičmi, ja mojimi tiež. Vzťahy medzi našimi rodinami vobec neboli dobre a nie sú ani nebudú dobre už asi nikdy. Dokonca by som povedala že budú už len horsie. Pred pár mesiacmi mi oznámil, že sa zamiloval do inej a tak sme sa rozisli. Tri mesiace s nou mal vztah a ja som zatiaľ bola so synom u mojich rodicov, kde som tiež niekoho spoznávala. Pisali sme si mesiac denne, volali sme veľmi casto, niekedy aj 2 hodiny. Casom sme sa aj párkrát stretli. Viem, že je to veľmi dobrý chlap a veľmi som sa na neho namotala. Citim že aj on na mna. Naozaj mu nemam čo vytknut, je to proste chlap po akom som vždy túžila a neustále ho mam v hlave. Bolo mi s nim neskutocne dobre a veľmi mi pomáhal. Niekoľko krát sa ma pýtal, ako to mam s bývalim, či by som sa ku nemu nevrátila. S istotou som mu vždy odpovedala že nie, pretože mi veľmi ublížil, nie len rozchodom ale celými tymi rokmi. V podstate som kvôli nemu stratila všetko co mi v zivote robilo radosť a dá sa povedat že som si zničila zivot. Lenze stala sa taka vec, že u mojich rodicov už byvat nemozem a nemam kam inde ist. Byvaly mi už dávnejšie povedal, že si uvedomil akú urobil chybu, že nemal odist za inou, že ju nemiloval a že si pri nej uvedomil, aky bol voči mne kreten a že to chce napraviť pretože ma miluje. Ja ho už nemilujem dlhu dobu a tak sa vyhováral na to, že mi chcel dokázať že si zaslúži lasku, že niekto iný ho dokáže ocenit a ja som to nedokazala. Že si myslel že si uvedomím, že som mala chyby aj ja a že mi bude chybat. No opak bol pravdou, bolo mi bez neho dobre. Teraz som naspäť pri byvalom s tým že chce aby sme to znovu skúsili ako rodina alebo mu mam nechať dieta a žiť si svoj zivot a maleho že mi brániť nebude. Ale striedavka nepripadá do úvahy. Som veľmi zufala a neviem čo mam robit. Viem, že ho nemilujem a povedala som mu to, na to mi povedal že bude robit všetko preto aby vo mne lasku prebudil a aby mi už bol dobrým chlapom akého si zaslúžim. Ja mam vsak strach, že sú to len reci, pretože za tie roky viem, že je dobrý recnik ale častokrát “skutek utek”. Keď som povedala tomu novemu mužovi, že sa vraciam ku byvalemu nezobral to dobre. Tým že som s nim, budem sa ho musiet vzdať a viem že som mu tým ublížila. Ublížilo to aj mne pretože mam strach, že kvôli niekomu o kom pochybujem zahadzujem niekoho kto mi mohol byt naozaj dobrým partnerom. Ak by som ho nespoznala, teraz by som nemala čo stratiť a jednoducho by som tomu s bývalým dala ešte jednu šancu. Ale takto neviem čo mam robit a bojim sa že urobim chybu. Som naozaj zufala
a prečo neskúsiš bývať s tým novým mužom ktorého ľúbiš? Veď mohli by ste skúsiť spolu napríklad nejaký podnájom,.
@carmen0021 pracuje v zahraničí a momentalne neni v situacii kedy si vie predstavit podnajom. Plus je to skoro na bývanie, ani sme ešte oficiálne neboli spolu. Len sme sa stretávali a spoznávali
prečo mne to tak neskutočne pripomína ten príbeh, kde žobronil, aby sa vrátila a spolu s ním bývala u jeho rodičov? takmer ako cez kopirák.
no a autorke: a teraz čo očakávaš od nás? že vyriešime situáciu za teba? ak si si nedala doteraz povedať, že ak bol 7 rokov kretén, teraz lepší nebude, tak si to teraz vyskúšaj a prípadne aj "vychutnaj". mala si ostať pekne od neho odsťahovaná a bol by svätý pokoj. takto si sa vrátila do rovnakého hovna, z ktorého si prednedávnom odišla.
@autorka, žiť s človekom, ktorý ti tri roky ubližoval, potom odišiel a teraz sa vráti s vyhrážkami ohľadom dieťaťa asi nie je úplne najvhodnejšie prostredie na výchovu syna. Mňa by ale zaujímalo, ako reagovali tvoji rodičia na nového partnera. Stihli ho spoznať? Je logické, že ho tvoj návrat k ex nahneval, toto by si ani ty nevzala najlepšie. Na tvojom mieste by som zašla za právnikom. Poradila sa, aká je šanca na striedavý starostlivosť, vysvetlila dôvody, prečo ju odmietaš. Neviem, koľko máš rokov, ale podľa mňa si ešte mlada na to, aby si ostala v partnerstve, kde chýba najdôležitejšie - láska. Chápem, že vrátiť sa do spoločného domu bolo najlepsie riešenie, ale treba brať ohľad aj na syna. Vyrastať v napätí a v hádkach, to pre neho asi obaja nechcete....
dievča zlaté, ani nevieš , ako si zbytočne komplikuješ život ! Prvého, blbého chlapa nechaj tak, slubotechna bude celý život sľubovať, a ako píšeš sama, skutek utek... a neviem, načo si okamžite hľadáš náhradu ? Daj sa trošku dokopy psychicky a hlavne finančne, dospej do štádia, že budeš mať hlavne kam ísť a potom s kým ísť do nového bývania, nového života...
@grammarking ale toto čo sa deje autorke nie je otázka pár dní! Čo robila doteraz, ako sa snažila postaviť na vlastné nohy a postarať sa o seba a dieťa? Píšem niekde že my ostatné sme dokonalé a máme na depozit do nájmu?! O tom celom je môj príspevok, najprv ju ratovali rodičia a teraz sa vrátila k bývalému čo ju podvádzal, ale ani slovko o Tom ako sa snažila riešiť svoj život a postaviť sa na nohy. Namiesto toho si začala s ďalším chlapom. Fakt super.
Prečo si už nemohla ostať rodičov? Prečo si sa ne snažila postaviť na vlastné nohy?
Úprimne a co si čakala ze ty sa vrátiš k ex a nový objav bude chodiť tam za tebou a vaplakavat ako veľmi ťa miluje?
Autorka, prečo si sa vrátila? Ja neverím, že neexistovala iná možnosť. Veď to je len náhoda, že bývalý sa s novou priateľkou rozišiel a chce ťa späť. Keby nechcel, išla by si kam?
Inak, ten byt, kde ste sa vrátili, je len jeho? Alebo je váš spoločný?
Tu platí jediné. Komu niet rady, tomu niet pomoci..
🙏 och kristepane, a to fakt zo zúfalstva že nemáš kde bývať sa vrátiš do vzťahu, kde ťa opustil, išiel zatrtkat inde, kde tá žena pochopila za tri mesiace čo je zač, poslala ho kadelahsie, tak on ti dal druhú šancu?
Nebuď hlúpa. Aj keby som mala zostať celý život sama s dieťaťom, nikdy by som sa nevrátila ku niekomu, kto má celé roky bral ako hračku. Mohol by sa aj na hlavu postaviť, proste nie. A nečudujem sa tomu novému, že sa blbo cíti. Ani ja jeho mieste by som s tebou nebola, ako mu môžeš len tak jedného dňa povedať, ahoj Zlatko, sťahujem sa naspäť k bývalému, aj keď ho neľúbim. 🤔
A že sa ti vyhráža že môžeš ísť bez syna, noo, nech si rozpráva, stačí ti podnájom, jednoizbový byt a dieťa ti nevezme. 🙂 To sú tie silné reči chlapov, čo skúšajú všetko.
Preco uz nemozes byvat u rodicov?
Namiesto toho aby si sa snažila postaviť na vlastné nohy ,nepriživovať sa,máš zodpovednosť za dieťa ! začneš si s druhým ?!Tu niet ,čo dodať…vidno,čím niektoré ženské rozmýšľajú …🤦♀️
Mňa fascinuje, že tu žena casto napíše svoj pribeh a ako hlavný problém vidí úplne nepodstatnu vec a obrovský problém ignoruje. Tu nemalo byť, ako sa odmilujem. Tu malo byť, ako sa ako dospelá žena a matka postavím na nohy, usporim penize , poriešim si samostatné bývanie a nebudem závislá na nevernom exovi a svojich rodičoch. A aby si nepovedala, že mne sa to ľahko hovorí, tak píšem ti to ako žena, čo s tromi deťmi odišla od alkoholika pred 6 rokmi do prenajmu.
Autorka nejak si sa vyhla tomu preco uz nemozes byvat u rodicov. Ak si len 3m sedela doma a lovila chlapov na nete tak ich aj chapem ze ta vyhodili. Ak je dieta malicke tak to bolo drsne od nich. Ak je dieta v skolke .. ty si nemala job a len hladala noveho chlapa tak ti len chceli dat lekciu ze sa mas zacat starat o seba a o dieta . Ale ta sa nepodarIla. No nejak neverim ze ta aj s dietatom zo dna na den vyhodili na ulicu a ty si “ musela” ist spet k ex. Ty sa tu pytas ako zabudnut na ten novy objav co ledva poznas lebo pri tom tvojom je kazdy druhy chlap uzasny .. No jednoducho ten v cudzine uz vie aka si a uz ta nebude chciet . Zide z oci zide z mysle. Ostane len realita ze byvas s niekym koho uz nemas rada. A to by si mala riesit. Samostatne byvanie pre teba a dieta. Len si v ramci “ napravania” vztahu neurob druhe dieta s tymto tvojim spolubyvajucim.
A prečo si naspäť pri bývalom, lebo nemáš kde bývať?! No ty brďo, na toto máš žalúdok?
Normálneho dobrého chlapa čo ťa ľúbi, si kopla do riti kvôli debilovi čo ti len nerozprával rečičky a napriek tomu že ho neľúbiš si docupitala naspäť?! Ani neviem čo si o tebe myslieť. Asi nič moc.