Ako sa naučiť samostatnosti?

8. nov 2023

Ahojte. V minulosti som bola chorá, tym pádom zväčša sama a smutná. Naviqzala som sa veľmi na manžela, myslela som, že po narodení syna sa to zlepší ale ako keby cítim, že moc som naviazaná na manžela. Milujem ich oboch ale ako keby bez manžela to nemalo taký zmysel. Manžel sa nesťažuje atď. rozprávame sa otvorene, takto to cítim ja a neviem ako si pomôcť.

bbshop
8. nov 2023

Terapie..nájdi si psychoterapeuta a s ním to rieš

lara45
8. nov 2023

Ako to myslis ,ze si naviazana.Ja som napr. Vsetko vzdy riesila s manzelom.Aj ked som si robila okolo dcery obcas vsetko sama tak som mala aspon istotu ze je v byte aj ked nie h ed vedla mna.No prislo obdobie kedy musel manzel vycestovat za pracou a chodit na tyzdnovky.Dlho som sa na to psychicky pripravovala ako to zvladnem bez neho okolo malej .Co vsetko s nou budem cely den sama robit .Ale vies co prve dni bez neho boli tazke no postupne som si zvykla a zistila som ze ako pises ty len som bola na nho naviazana a musel odis aby som zistila aka silna dokazem byt bez neho.Negatívum na tom je ze tym ze bol dlho prec a teraz je doma lezie mi na nervy 😀 opät si na seba zvykat je velmi tazke😀 takze mozno si aj ty potrebujes len uistit ze to bez neho zvladnes aj sama.Asi potrebujes len situaciu aby si to zistila

autor
9. nov 2023

@bbshop naozaj? vdaka

bbshop
9. nov 2023

Tak on je odborník..z nás nikto ti nevie pomôcť..psychoterapie sú normálne liečebný proces a uvidíš koľko iných veci sa vďaka nim vyrieši v tvojom živote

autor
9. nov 2023

@bbshop keby to nie je za mnou, nepisem tu 😊

autor
9. nov 2023

@lara45 ano ja ako keby nejaka sepracna uzkost alebo tak, rano mi je tazko na vracanie, neprechadza to a pocas dna to ako keby rozchodim, muz ked je v praci som OK viem, ze dojde ale som tu inak sama, mama daleko, svokra pracuje 😑

eliska13
9. nov 2023

Ako más veľké dieťa?ešte malé a si s ním sama z toho ti je ťažko?v podstate sa musí človek nastaviť, že musí vedieť fungovať sám.Nedaj Boh sa rozvediete, alebo niečo horšie a musíš sa spoľahnúť iba sama na seba

autor
9. nov 2023

@eliska13 toto vsetko ovladam, keby si viem pomoct nepisem tu

eliska13
9. nov 2023

Tak psychológ.Ked máš ešte čerstvé dieťa tak sa asi obavas zodpovednosti.Rodicia ta viedli k samostatnosti či všetko vybavovali za teba a spoliehala si sa na druhých?ty musíš vedieť prečo si neveríš a si tak nezdravo nalipnuta na muža.

autor
9. nov 2023

@eliska13 praveze vzdy vsetko sama, ked sa nieco dialo kazdy volal mne, noci na urgente, vzdy som ja bola ta huba, maly ma 7M a zodpovednosti na nebojim, len po porode ako by zo mna bolo leco 🥺

lara45
9. nov 2023

To mi je ľúto, a nemás nejaku kamošku s ktorou by si sa vedela rozprávať počas dna keď nie je muž doma?Najlepšia by bola keby že ma aj dieťa možno by si prišla na iné myšlienky.Robiť cely den okolo dieťaťa je super ,je to krasne no je to psycho. Clovek potrebuje občas vypnúť .Ja keď cítim že už mam dosť tak, idem na chvílu večer keď mala spi medzi ľudí vonku s manželovou sestrou ktorá je slobodná dokonca v mojom veku a len tak, si vypocut aj iné problemy take bežne ,ktoré riešia ešte slobodny ľudia.Veľmi mi to pomáha, kedže som typ človeka, ktorý veľmi stresuje dokonca som sa dohnala tiež k tomu že ma neskutočne boli žalúdok keď začnem stresovať kvôli blbostiam dokonca.

autor
11. nov 2023

@lara45 ano doslova sa citim ako keby som si zaludocnu neurozu ustvala... som ako keby v jednom kruhu a moc nie, tym ze byvame v dedine odkial manzel pochadza ja tu moc ludi nemam 🤷‍♀️

lara45
12. nov 2023

Aha tak, to mi je ľúto a čo manželovy známi alebo svokra.Vieš, stači aby si bola zo začiatku len medzi ľudmi.Ja bývam tiež na dedine a aj som tu vyrastala no moje kamošky sú preč a nemám tu tiez nikoho naozaj len tú jeho sestru.Neviem ako by som ti pomohla.Každí nám radi ,že sa máme nastaviť aj v hlave moja mama mi radi spychològa aby som nebola taká nervòzna a nestresovala.Ale vieš nikto nám nevidí do hlavy aké to ,tam máme.Nie je všetko ,také jednoduche aj keby som išla k odbornikovy tak, kto mi ostane pri malej jedno sedenie je málo.Moj muž pracuje síce na SK už ale aj tak chodi do práce takže je jednoduchr o tom hovoriť človeku, ktorý to nežil.Môžeš mi napísať aj správu možno na to prídeme spolu😊