Ako sa naučiť nechať ľudí odísť z môjho života?

28. máj 2024

Ahojte, ako ste sa naučili nechať ľudí odísť ži života? Ja s tým mám veľký problém, vždy keď chcú odísť sa snažím veci napraviť aj keď za všetko ja nemôžem. Vždy sa snažím silou mocou držať pri sebe toho človeka..

tanyan
28. máj 2024

Skúsila si zmeniť uhol pohľadu a prístup v zmysle, že ty odchádzaš z jeho / jej života? Zober si skúsenosť a choď vpred.

autor
28. máj 2024

@tanyan neviem si to takto nastaviť.. a ak aj nastavím tak to trvá chvíľu a zasa mam tie isté myšlienky.

domka222
28. máj 2024

Asi takto. Nemôžeš nikoho nútiť, aby ostal,keď nechce.

autor
28. máj 2024

@domka222 velax sa zobudím aj v noci počas spánku na to ze premýšľam nad tým človekom.. co mu chcem povedať atď..

maxalla
28. máj 2024

Ty nemusis nikoho nechavat odist. Ked niekto chce, odide tak ci tak, ci sa ti to paci, alebo nie. Ja by som teda nasilu niekoho pri sebe nedrzala, ked nechce. Je to pod uroven sa takto ponizovat.

viestta
28. máj 2024

Ty toho cloveka nahanas aj ked to nema vyznam. On uz odisiel. Ty sa snazit vratit spat rychlik, ktory v tvojej stanici stal uz davno. Ma to zmysel?

autor
28. máj 2024

@maxalla
@viestta ako sa s tým zmieriť? Stále nad tým premýšľam, neviem sa sústrediť na prácu..

7miriam77
28. máj 2024

Ľudia sa proste občas rozchádzajú, opúšťajú, ....aby do našich životov mohli prísť zasa noví. A ak sa rozchádzajú, tak to má dôvod....a proste to tak má byť. Netreba nikoho držať rukami,nechtami..... Každý má na výber.... ostať alebo ísť

viestta
28. máj 2024

Pozerat do buducnosti. Pridu ini, lepsi, milsi...

majkabambulik
28. máj 2024

pozri si clanky od psychologov tu, mozno sa v niektorych najdes a najdes aj rady co s tym Hovorí, že mnohí ľudia s hraničnou poruchou osobnosti sú emočne nedosýtení, čo zásadne vplýva na ich vzťahy.

„Sú hladní po láske, po prijatí, po zažívaní blízkosti. A aj táto intenzita je vyššia ako norma,“ vysvetľujte česká psychologička Renáta Tumlířová https://www.postoj.sk/155990/ludia-stymto-ochor...

autor
28. máj 2024

@majkabambulik ak mám pravdu povedať, tak mne je dobre samej. Nevyhladavam silou mocou niekoho, no ak mi je s tým človekom dobre a on stratí záujem alebo niečo.. tak už začína byť problém.

domka222
28. máj 2024

A načo to je dobré? Kým sa ty trápiš, nespíš a nedokážeš normálne fungovať, ten druhý si žije pokojný život ďalej

tanyan
28. máj 2024

Čo robíš pre udržanie vzťahov pred tým ako sa začnú rozpadávať? Lebo ak začneš byť aktívna až v momente, keď už dotyčná/ý odchádza, tak ten vzťah vlastne už skončil možno aj kvôli nedostatku aktivity z tvojej strany.

autor
28. máj 2024

@tanyan snažím sa spravat tak ako sa správa dotyčná osoba. Ak má záujem, mam záujem aj ja ak nema tak sa spravam podľa toho.

tanyan
28. máj 2024

Ale očividne ti to nevyhovuje, keďže ťa to potom trápi. Nerob ty zrkadlo iným, ale sama rozhoduj a konaj. Ak s niekým chceš byť, tak buď iniciatívna. Ak ti na niekom nezáleží, tak buď pasívna.

autor
28. máj 2024

@tanyan mam pocit ze ak sa snažím a druhá osoba nie, tak sa len ja namotavam a nemá to ďalej význam.

rorino
28. máj 2024

Tak si to začni písať,akoby si ku to priamo rozprávala.Ak chce odísť,aj tak by to šlo jedným uchom dnu,druhým von.Ublizujes len sebe.Daj sa na prvé miesto.

tanyan
28. máj 2024

A ak tá druhá osoba čaká na prejav záujmu, aby mala "istotu," že má zmysel investovať čas a energiu?

autor
28. máj 2024

@tanyan môžem súkromnú správu?