Ako sa má zoznámiť introvert?

28. jan 2024

Myslite si ze pre untroverta je zoznamka jedine riesenie? Su podla vas zoznamky fajn? Da sa tam najst ten pravy? Alebo ako inak sa da najst niekto, ako sa zoznamit ci uz partnersky alebo si najst kamaratovv

martinmmartin
28. jan 2024

Introvert sa zoznamit moze uplne vsade to problem nieje. Problem je po zoznameni. Co ponukas druhej strane? Ak ma niekto teba ako introverta furt niekto niekam pracne aktivne zapajat , robit ti program, furt sa vypytovt co chces robit tak je to syzyfovska robota ktora hned omrzi. Druha strana vztahu tiez musi vztahom s tebou nieco ziskat, najlepsie nieco co sami nedokazu .Otazku si nepoloz ako sa zoznamit ale co ty prinesies do vztahu bud kamarsdskeho alebo partnerkeho lebo zoznamenie je iba zaciatok

egonsk
28. jan 2024

@martinmmartin s tym neustalym vymyslanim programu je to umorne a rozsirene jak mor s finalnym ocenenim odutostou, frflanim, atd.. 🙂 A cloveka to stoji, cas, energiu aj peniaze. A potom sa baby divia, ze im chlapi utekaju ;)

buberova
28. jan 2024

Kamarát kamaráta?

A k tomu programu ak sa stretnú 2 introverti, netreba aby si vzájomne "úmorne" vymýšľať programy

martinmmartin
28. jan 2024

@buberova To je iba jedna rovina . V kazdom vztahu musia obidbe strany byt obohatene navzajom, najlepsie niecim co si nedokazes vybavit sam, a tam to velakrat pri introvertich krachuje. Nikoho nebude dlho bavit tahat niekoho za sebou ako káru, ci uz v socialnych situaciach alebo doslivne ked sa ma niekam ist

buberova
28. jan 2024

@martinmmartin ako introvert, ktorý je v šťastnom vzťahu s introvertom... Ťa chcem ubezpečiť že introvert nie je niekto so sociálnou fóbiou.. a neberiem to tak že mňa potrebuje niekto ťahať ako káru alebo manžel mňa a že sa iba navzájom schovávame za seba aby sme sa nemuseli nikomu pozdraviť alebo sa rozprávať.

Introvert je niekto, ktorému spoločnosť ľudí vybíja baterky, extrovert z toho čerpá energiu. A mám pocit že ty introvert nie si, a preto sa na nich pozeráš negatívne. Ale to neznamená že introverti sú nepoužiteľní pre vzťah. Možno pre vzťah s tebou. Ale tuto naznačiť autorke že nemá čo ponúknuť do vzťahu ako introvertka je podľa mňa veľmi nesprávny pohľad.

martinmmartin
28. jan 2024

@buberova A uvedomujes si ze introvert odsava energiu ostatnym? Ak sa stretnu dvaja introverti a su spolu stastny tak nieje o com ale tu na fore mas stale vykriky o pomoc pri zoznameni . Introverti sa zoznamivat chcu a vidis ze im teda nueco chyba ( nie tebe ale napriklad autorke) lenze si neuvedomuju preco to tak je a preco po zoznsmeni sa mozu ist zoznamivat zas znova v bludnom kruhu.

zuzinka888
28. jan 2024

@martinmmartin introverti nie su 5 rocne deti, ktore potrebuju animatora. Ziju uplne "normalny" zivot.

buberova
28. jan 2024

@martinmmartin ja by som rovnako mohla povedať že extrovert odsáva energiu. Stále kdesi chodiť, rozprávať, stále niečo nové, stále s ľuďmi...

Takže nie je to o tom že introverti sú nepoužiteľní, nie je to o tom že extroverti sú otravní, je to o tom že tak ako vo všetkých oblastiach sa musia nájsť 2 ľudia, ktorí sú kompatibilní a dokážu spolu vychádzať.

Len som ti trošku chcela upraviť pohľad na introvertov 🙂

dharmasanata
28. jan 2024

@martinmmartin si si pozrel videjká na Facebooku a z toho čerpáš tieto múdrosti? 😂

petamich
28. jan 2024

manzel je introvert (a tak 70%) nasej firmy 🙂 a v pohode funguju, maju normalne partnerske a kamaratske vztahy, deti, introvert predsa nie je diagnoza, je to typ cloveka ako kazdy iny

a ano u nas ja som ta akcnejsia a vymyslam veci ale nevnimam to absolutne ako negativnu vec, manzel je pricetny a svojpravny clovek aj sam si spravi program a ma svoje konick

kazdopadne k tomu zoznameniu, neexistuje specialne miesto pre introvertov 🤷‍♀️ a aj introvert je taky a onaky, niekto sa premoze vie aspon pisomne cez zoznamku, iny skusi cez pracu, znamych, konicky, aktivity, sport, ....paradoxne x kolegov chodilo na kurzy tanca paroveho

madeincssr
28. jan 2024

No ide o to, aby introvert so svojim potencialnym partnerom uprimne CHCEL byť, CHCEL mu venovat svoj cas (obaja navzajom!), CHCEL s nim (aspon obcas) niekam ist. Inak to moze byt problem (toho neustaleho presviedcania). Ved to nemusi byt medzi (vela) ludi, ale niekam. Asi malokto chce (dokaze) introvertit stale len v svojom "hrade".

zuzinka888
28. jan 2024

Treba trochu rozlisovat kto je introvert, a kto su ludia so socialnou fobiou, popripade s inou diagnozov a kto su toxicky ludia a ludia hanbliví. Ja som introvert a chodim aj do kina, aj na rodinnu oslavu( 80 ludi), aj na kupalisko aj na disko- ked som bola mlada🤣 a mala som svoju svorku( partiu).....pracujem s ludmi( jednotlivo). A nemyzlim, ze vyciciavam z ludi energiu. Autorka- v dnestnej dobe je tazke sa zoznamit- ked ludia hladia do mobilov a nie okolo seba. No da sa.

lindous
28. jan 2024

Introvert sa nerovná hanblivý domased 😅 ja ako introvert - rozumej človek, ktorý keď je psychicky vyčerpaný, si najlepšie oddýchne a dobije baterky sám v kľude, ale inak som aj spoločenská a medzi kamarátmi a ľuďmi, ktorých poznám aj ukecaná - som všetky vzťahy začala z kamarátstva s ľuďmi, ktorých som spoznala osobne… mne sa to zdá práve cez internet náročnejšie, lebo nekonečné small talky s úplne cudzími ľuďmi ma unavujú a nebavia 😅

kristiii
28. jan 2024

@martinmmartin ty si tak strašne mimo..nemáš poňatie, čo znamená byť introvert. Ja som jedným z nich a svoju pubertu som strávila na diskotékach a chatách..lebo to, že niekto je introvert, neznamená, že sa nevie baviť, či nemá rád ľudí (to si mýliš s inými pojmami), len sa cíti istejšie a uvoľnenejšie vo svojej svorke alebo ako to nazvať. A presne ako niekto písal, aj jeho prílišní extroverti vyciciavajú, neplatí to len naopak.

martinmmartin
28. jan 2024

@kristiii A taky co svorku nema? (ako autorka) co bude robit?
Svorku mas iba preto ze ta svorka z teba nieco ma inak by to vysumelo a to je problem vela introvertov ( zatial ale nie teba) . co budes ty robit ak ta okolnosti donutia hladat novu svorku?

marseillefan
28. jan 2024

@martinmmartin Ja som introvert a veruže nepotrebujem, aby mi niekto robil program... veď nie som neschopný, ani retard. Netrpím sociálnou fóbiou... Viem byť spoločenský a viem aj komunikovať s ľuďmi, veď riadim firmu a často som na telefóne.. len jednoducho ma to po čase psychicky vyčerpáva a potrebujem dobiť baterky osamote vo svojich myšlienkach..

kristiii
29. jan 2024

@martinmmartin môj okruh ľudí sa časom prirodzene mení, nemám problém nadväzovať nové vzťahy. V mladosti som dosť cestovala a menila prácu a nikdy som nemala problém zapadnúť. Jasné, nesadla som si vždy s každým, ale to asi nikto. Ty si zrejme mýliš introvertov s ľuďmi so sociálnou fóbiou alebo nemáš o introvertoch absolútne šajnu. Nevadí, ešteže nás tak ako ty nemá zaškatulkovaných väčšina extrovertov.

thoughtfulweirdo
29. jan 2024

To sú tu ale zvláštne názory na introvertov 😅 introvert nie je mĺkvy pecivál, ktorého treba prosiť, aby vyliezol z domu 🤣 ja som introvert a žijem úplne normálne, milujem chodiť prakticky všade, koncerty, festivaly, divadlá, kiná, kaviarne, večere, túry, cyklovýlety, chaty s priateľmi, čo si len vymyslíš. A viem aj fakt veľa rozprávať 😄 akurát to všetko potrebujem vyvážiť aj dostatočnou dávkou času osamote, dlhšie mi trvá zblížiť sa s ľuďmi, pôsobím občas trochu odťažito, stačí mi pár priateľov a ani tých najbližších si nepúšťam "až do čreva" 😁 takže introvert sa môže zoznámiť úplne všade, ja s manželom napríklad kedysi v športovom klube.

eniaq
Odpoveď bola odstránená
Zobraz