Ako sa ďalej rozhodnúť?

24. okt 2024

Ani neviem ako začať a všetko zo seba vyliať. Zoznámila som sa s mužom, stretávali sme sa, všetko bolo super, krásne, asi 100x denne mi povedal, ako ma veľmi ľúbi, aká som úžasná a plánovali sme spoločnú budúcnosť. On žil niekoľko rokov v zahraničí a musel sa tam teraz vrátiť na 2 mesiace, aby vybavil úradné záležitosti, avšak koncom novembra má letenku na Slovensko a už bude žiť tu. Boli sme v dennom telefonickom kontakte. Zrazu sa všetko zmenilo, v podstate teraz v pondelok, otočil sa o 180 stupňov. Priznal sa mi, že má psychické problémy a v zahraničí sa lieči u psychiatra a chodí aj na psychoterapie, ale neužíva predpísané lieky, lebo vraj keď sa vráti na Slovensko už bude šťastný a nebude ich potrebovať. Dnes ráno som sa ho pýtala, ako si ďalej predstavuje náš vzťah a iba napísal, že momentálne nevie a musí sa sústrediť na tie veci, ktoré musí v zahraničí vybaviť a mňa zatiaľ vytesnil z mozgu. Ešte v nedeľu bol šťastný, veselý, volal mi asi 50 krát a zrazu toto. Neviem, čo sa udialo v jeho hlave. Keď som mu povedala, že ho ľúbim a veľmi trpím, tak len povedal, že ho to mrzí. Nič viac. Stále premýšľam, čo sa stalo, prečo sa to stalo a veľmi sa trápim. Chodím ako telo bez duše a neviem ako ďalej. Poprosím len rozumné komentáre, nie som žiadna pubertiačka, ale rozvedená žena s dieťaťom, on tiež rozvedený, obaja krátko pred 40-kou, ale aj vtedy sa predsa človek môže tak veľmi zaľúbiť. Za všetky rozumné rady ďakujem.

guudy
24. okt 2024

Pre mna obrovsky 🚩🚩🚩.
Laska, nelaska, odstrihla by som sa, kym je cas a kym je prec… ked pride na Slovensko, uz sa ho nezbavis…

sissy27
24. okt 2024

Aku radu chces? Zamilovala si sa do iluzie a peknych slov, to sa stava. Bud rada, ze pravdu odkryl skor ako si s nim otehotnela alebo podpisala papiere na hypoteku.
Chce to cas, ale preboli to, on nie je jedina a ani tvoja posledna moznost. Vyplac sa, opi sa s kamoskou, najdi si zmysluplne hobby a zi dalej. Hadam si nechcela dietatu priviest do zivota nejakeho psychicky naruseneho jedinca?

autor
24. okt 2024

@guudy Ale my sme sa predsa stretávali tu na Slovensku, pôsobil a správal sa normálne. A teraz v zahraničí to na neho asi doľahlo a on ma úplne odstrihol. On mňa, nie ja jeho.

earlgrey
24. okt 2024

Ako dlho ste spolu?

autor
24. okt 2024

@earlgrey 2 mesiace

thirstymonk
24. okt 2024

Žiješ v sne, ktorý nie je reálny... to je ten problém. To je normálne, ak by si mala povedzme 14 a páčil by sa ti väčší 17 ročný chlapec. Lenže ty už nie si najmladšia... 2 mesiace to je nič. Zabudni na neho a ži ďalej svoj život, inak budeš banovať.

autor
24. okt 2024

@thirstymonk Ďakujem, tiež si to stále opakujem, že musím....mám zabudnúť kvôli jeho psychickým problémom? Jeho správanie je ozaj nepredvídateľné.

earlgrey
24. okt 2024

@autorka
Hmm...no neviem, mňa by odrádzalo už len to, že je psychiatricky pacient a neužíva lieky...nikdy nevieš, čo od takého človeka čakať...poznala som jedného takého a teraz ho hľadá polícia...🤷‍♀️ ale to len po mimo toho, to nie je podstatné...odhoď ružové okuliare, krásny život ťa s ním určite nečaká a ak máš deti - myslí hlavne na ne...

wilkova
24. okt 2024

Za 8 týždňov ťa poriadne zblbol. Namotal ťa ako babičkine klbko vlny. Zabudni na neho, skús myseľ niečím zamestnať, alebo si poplač, ale hlavne choď v živote ďalej bez neho..

glade22
24. okt 2024

2 mesiace ste spolu a ty plánuješ spoločnú budúcnosť??? Tak toto neznie ako od rozvedenej ženy pred 40-kou ale ako od 17-rocnej pubertacky. Máš pocit, že za 2 mesiace dokážeš spoznať človeka? Ako vidíš, ani si nevedela, že je psychicky chorý...ani nevieš, akú má chorobu. Čo keď ma nejaké psychoticke epizódy? Veď on môže byť aj agresívny!
Och, aká naivita...

nyusika
24. okt 2024

😀 😀 😀 😀

prepacte, ale to nekomu platia za vymyslanie takychto tem ?
dva mesiace su spolu, to jej stihol uz stokrat povedat, ze ju lubi, za ten cas bol chvilu na Slovensku, chvilu v zahranici...ale jej uz v hlave zneju svadobne zvony.

normalne s aludia najskor dva mesiace stretavaju, spoznavaju, zistuju, ci vobec ist do oficialneho vztahu...a tato uz planuje spolocnu buducnost

tamtamka26
24. okt 2024

nič v zlom, ale za 2 mes byť tak zamilovaná, že chodíš ako telo bez duše?? po takom čase si len pripúšťam možnosť nejakých citov. mám pocit, že on to urobil cielene - namotal ťa peknými rečami (ani nie skutkami) a teraz chce vidieť, aká budeš bez neho "chorá" a on sa v tom vyžíva.... nejako sa daj dokopy a skús sa odstrihnúť...

guudy
24. okt 2024

Autorka, 2 mes? Wtf? Suhlasim s vyssie napisanymi prispevkami, nespravas sa ako dospela, zrela zena s dietatom.

viera321
24. okt 2024

ahoj, nič ma do toho, ale keď chceš rady, tak sa ti predsa len pokúsim napísať svoj pohľad.
Z tvojho príspevku nevidím nič, prečo by si mala byť smutná, resp. že by chcel s Tebou vzťah ukončiť. Veď tvoj partner, priateľ predsa naozaj teraz musí riešiť milión ďalších vecí. Poukončovať všetko, čo ho, hoc aj papierovo, zväzovalo so zahraničím, čaká ho veľká zmena. Život nie je len o vyznávaní lásky, ale aj o povinnostiach, starostiach, výzvach, riešeniach, atď.
Vydrž a "nehádž flintu do žita", nechaj ho trochu, nech sa sústredí na veci, ktoré potrebuje ukončiť, vybaviť. Má toho asi dosť a potrebuje naozaj tiež od Teba podporu a nie riešiť teraz iné veci, ako potrebuje.
Možno sa mýlim, neviem, prečítala si Tvoj príbeh, ale nikde v ňom nevidím nejaké ohrozenie vzťahu.
Nečítala som iné príspevky,k Tvojej správe, ale len zbežne vidím, ako niektoré z Vás odsudzujú niekoho len preto, že má psychický problém a "dali by ruky preč od takého vzťahu".
Veď to je od neho práveže odvaha, že chce so svojím problémom bojovať a nespoliehať sa na lieky a po tejto situácii, ktorú sme tu pred dvomi-tromi rokmi zažili, je takých prípadov veľmi veľa.
Tak toľko k tomu celému, verím, že sa veci vyvinú tak, ako je pre Teba najlepšie a Ty buď trpezlivá, sústreď sa na svoje dieťa a čas ukáže. Držím palce.

earlgrey
24. okt 2024

@nyusika Nie nie, ver mi, že normálne nie je to, čo píšeš ty 🤣 v dnešnej dobe ti muž lásku vyzná po prvom stretnutí 🤣 láska na prvý pohľad, hneď ťa miluje a nevie si bez teba život predstaviť....a potom po pár týždňoch sa zázračne odmiluje a ženy sa čudujú 🤣 ja takých mužov hneď odstrihávam...lebo nie som blbá a nenechám sa zmagoriť...

nyusika
24. okt 2024

@earlgrey ved dobre, nech vyzna...ale priemerne inteligentna osoba taku osobu posle kade lahsie 😀
v skutocnosti len nema kde byvat a potrebuje na par mesiacov zadarmo ubytovanie a stravu 😀

earlgrey
24. okt 2024

@nyusika samozrejme...😉

januska12323
24. okt 2024

Nie je ešte aj americký vojak? Ty si akurát dobre naivná a nie zaľúbená.

tamtamka26
24. okt 2024

@earlgrey veru, niektorí mi už po 5 vetách spomínali prsteň a sťahovali sa ku mne.... 😀

soldi
24. okt 2024

cize spolu ste dva mesiace, ale sucasne pises, ze na dva mesiace sa vratil do zahranicia, ale koncom novembra (o mesiac) sa vrati. takze realne ste sa stretavali kolko? 3-4 tyzdne?
ked niekoho poznas 3-4 tyzdne a uz Ti rozprava ako strasne Ta lubi a planuje spolocnu buducnost, tak by som spozornela. resp. by som to brala ako obrovsky vykricnik, lebo tak sa normalny dospely clovek nechova.

vsak sama vidis ako malo ho poznas, zatajil Ti psychiatricku diagnozu, co ine Ti este zataji? ako mozes lubit niekoho o kom nic nevies?

skus sa na to pozriet s nadhladom a racionalne. neidealizovat si ho. podrobne si prejst kazde situacie, kde sa nezachoval uplne ok.

candii
24. okt 2024

Presne tak. Nie si pubertiacka, vytesni ho aj ty z mozgu. Máš dieťa, nepotrebuješ ďalšie. Potrebuješ zodpovedného chlapa, na ktorého sa dá spoľahnúť čo všetkých smeroch a nie nejakú psychicky labilnu trošku čo nevie čo chce

la_dolce_vita
24. okt 2024

Zrela zena spozornie, ak su 100x denne vyznania lasky po 2 mesiacoch, planovanie buducnosti?!... a v ziadnom pripade tomu neuveri. Bud rada, ze tento problematicky typ muza sa prejavil tak skoro, sprava sa nezrelo a k tomu diagnoza, za mna nie, toto nepotrebujes. Netrap sa, s nim by bol zivot trapenie a ako na hojdacke.

h2
24. okt 2024

To sranduješ? Dva mesiace sa poznáte, z toho ešte neviem koľko je preč a láska, ako hrom?!
Chceš rozumnú radu? Odstrihni sa od neho, netvrdím, že ho máš rovno zablokovať, ale nastav sa v hlave na to, že z tohoto nič nebude. Ušetríš si veľké sklamanie do budúcna.

0silvia0
24. okt 2024

Štyridsiatničke stačia medové motúzy? Žena so životnými skúsenosťami si musí chlapa vyskúšať v realite života, nemôžu jej stačiť sladké rečičky. Hlavne si tohoto pacienta nesťahuj domov, lebo mu budeš robiť ďalších xy rokov robiť mamičku a ľutovať ho a nezbavíš sa ho. Namotanú ťa má dosť, rečičkami ťa má tam kde ťa chcel mať, takže žena dávaj si pozor, nech zle nedopadneš.

moonlight1210
24. okt 2024

Jeho prudje zmeny nalad a postojov mozu suvisiet s jeho psychickym ochorenim.
Isla by som z kratsej cesty.

Ono vyznania su velmi navykove, citis sa super, dolezita, uzasna, chcena, hodnotna. Mozno konecne po niekolkych rokoch.
Ale potom za tie pocity zaplatis vysoku cenu s takym partnerom. K tomu mas dieta, to bude trpiet s tebou, lebo ty nebudes vediet dat dokopy ani sama seba v takom hojdavom vztahu.

A podla jeho zmien nalad uz lietas teraz aj ty zmenami nalad. Vies, co bude potom?
Teraz to mozno este dako kryjes pred dietatom, si usmievava, v pohode. Ale potom v jednej domacnosti to bude peklo.

Daj si s nim pokoj.

ada_alica
24. okt 2024

Ak sa to javil počas stretávania v poriadku tak to s psychickými problémami je len výhovorka, veď predsa nie každý kto chodí na terapiu je automaticky pchychopat, práveže naopak, mám pocit,že to oveľa viac potrebujú tí ktorí okolo toho narobia rušno...ak on teba vytesnil tak to príjmy - nedaj sa manipulovať

diewcatqoo
24. okt 2024

Mas vazne pred 40tkou? Spravas sa ako nevyzreta pubertiacka. Preboha, mas deti, tak sa spravaj trochu zodpovednejsie a nenamotavaj sa na prveho, co ti povie, ako ta miluje.
Btw, keby mi niekto, s kym sa poznam necele dva mesiace hovoril 100x denne ako ma miluje a 50x mi volal, tak by som si ho davno zablokovala. Ved to je tak toxicke, ze az. To ti neprislo podozrive, ze asi nie je ok, ked sa takto sprava v uplnych zaciatkoch vztahu? A vazne chces byt vo vztahu, kde uz su deti, s psychiatrickym pacientom?

janetinka27
24. okt 2024

Ahoj, mam kamaratky zo skoly, ktore psychicky ochoreli, boli aj hospitalizovane, nastavili im liecbu.casom sa citili lepsie a zili beznym zivotom. Ale uz niekolkokrat sa stalo, ze sa im stav zhorsil - u jednej sa to stavalo, ked prestala brat lieky po zlepseni stavu (ochorela ako aupair v anglicku, kde jej aj nasadili liecbu), ale potom prisiel kolmy pad a musela sa zasa dlhsie z toho dostavat.
Ina ochorela hned po strednej skole, liecila sa a mala par vyhrotenych stavov, kedy skoncila hospitalizovana, po roku odisla do anglicka, kde potom zila 2 roky bez liekov ako aupairka. Po navrate na slovensko prislo okamzite zhorsenie, odmietala sa liecit, otehotnela, ale dieta jej po porode vzali, pretoze sa psychicky zrutila a babo bolo dlho u profesionalnych rodicov.
Dalsia sa po prevaleni nevery manzela po navtate (tiez) z anglicka, ked mala male babatko, zrutila, snazila sa manzelstvo zachranit, ale ten muz bol bez svedomia a s novou frajerkou ju nicili, skoncila na psychiatrii, ale odmietala sa liecit, bojovala proti nazorom psychiatrov, neverila liekom a bolo to teda hrozne, chudatko aj to dieta, ona ho milovala ale muselo s nou vyrastat pri jej hroznych stavoch a hadkach s rodinou (jej matka je manipulator). Kamaratka ma teraz problem bezne fungovat, snazi sa bojovat, je krehka, nema podporu.

Tym chcem povedat, ze sa poznate kratko a zrejme si este nezazila jeho stavy, ked sa nelieci. Zavisi od toho, aku ma diagnozu a aky ma vztah k sebe samemu,postoj k liecbe,ci ma podporu. Mozno vysadil lieky len na slovensku, lebo si myslel, ze sa da dokopy tym, ze bude doma a usporiada si zivot.

ahhola
24. okt 2024

Volal ti teda kazdych 30.min.?(50-100*denne)
Obsesivno kompulzivna porucha.
Daj mu Papa, to nepotrebujes....??? 🤔🌷

letfenixa
24. okt 2024

Mala som na VŠ spolubyvajucu, ktorá si pre 'drahého ' k mesačnemu výročiu kupila sexy pradelko, pričom za ten mesiac boli spolu 2x cez víkend na chate a nie sami, s partiou. A to bolo všetko ich chodenie.