Ako sa dá pretrpieť svokru?

15. mar 2024

Mam naozaj hroznu svokru, vela mi naublizovala. A uz je to v takom stadiu, ze len si ju predstavim a boli ma zaludok, a uz mam na nu taku alergiu, ze ani nic nemusi povedat, staci mi s nou byt v jednej miestnosti a vsetko mi na nej vadi. Je to taky ten clovek, s ktorym sa ani nerozpravate a ona stale do vas utoci a podrypuje bud otazkami, alebo recami. Mne je uz luto mojho manzela, ze toto musi trpiet, ona kyda na mna a ja tiez mu vravim, ako ma ona stale uraza. Ako sa da zvladnut byt s clovekom, svokrou ktoru neznasate na navsteve a tvarit sa, ze e vsetkoOK?

autor
15. mar 2024

A rady, ze nemam ist na navstevu nepomozu. Ona chodi na navstevu aj k nam.

zuzinka888
15. mar 2024

A tu je tvoj problem - tvarit sa,ze sa nic nestalo.! Preco jej neurcis hranice, preco sa neohradis ked ta uraza....? Preco to nepovies manzelovi- ze ti to vadi, ze ta urza....Povedat tri tazke vety trva mozno minutu. Minutu strachu, nervozity, bolesti brucha.....co je to oproti tomu co zazivas v jej pritomnosti?? Ohrad sa- Mne sa nepaci ako sa so mnou bavite. Ak sa to nezmeni, bude lepsie ak sa nebudeme stretavat.

katica06
15. mar 2024

Že ľutuješ manžela? Sorry ale tvoj muž to mal už dávno riešiť s vlastnou matkou, aby ti neubližovala. Vôbec nechápem pre to tvoj muž len tak nechá, a pekne sa prizerá tomu urážaniu. Potom sa svokra cíti na koni a veselo pokračuje ďalej. Tiež som si stále myslela, že mám široko-ďaleko najhoršiu svokru, ale mňa sa muž vždy zastál a mater si územnom, inak by som to dávno zbalila.

minenkak
15. mar 2024

Jednoducho, nechodila by na návštevy,nerespektuje ona mňa, nemá čo u mňa doma hľadať a je jedno,že je to matka tvojho muža ,musí sa aj ona slušne správať

autor
15. mar 2024

@zuzinka888 Vies, ja som jej uz milion krat vravela, efekt to nema ziaden. Pozrie na mna a ide si dalej, ako keby som nic nepovedala. Ona vie, ze aj ja ju neznasam, ako ona mna. Je to uz vzajomne. Napriek tomu sa do mna stara. Ja uz sa s nou ani nezapajam do rozhovoru. Necham manzela nech sa rozprava so svojou mamou. No ale ona ma nejake nutkanie sa do mna aj tak starat, a vkuse mi musi drzosti vraviet. Ano najradsej by som ju uz nikdy nevidela. Ale ona aj k nam chodi.

autor
15. mar 2024

@katica06 Vies, manzela mam uplne super, sme spolu uz 15 rokov, a stale sa lubime. A jedine tato jeho mama mi nici zivot. Tolko krat som uz rozmyslala, ze pojdem ku psychiatrovi, aby mi dal lieky na ukludnenie, ktore si dam, ked som s nou.

pribinak
15. mar 2024

Akú inú radu ako zrušiť celé navstevy očakávaš? Aký zmysel majú takéto navstevy?
Fakt lieky od psychiatra?

autor
15. mar 2024

@katica06 Mna sa muz pred svojou mamou nezastane. Ked nie je ona s nami je to dokonaly manzel. A len ked je ona s nami tak trpim.

sima234
15. mar 2024

Tak keď sa ťa manžel pred ňou nezastane, tak nie je taký skvelý ako ho opisuješ. On by jej mal jasne vysvetliť, že buď ťa prestane urážať, alebo nie je u vás vítaná.

pribinak
15. mar 2024

Asi až taký dokonalý nie. Normálny chlap by svojej matke povedal a dosť a keď nie, tak sa nebudeme istú dobu vídať

autor
15. mar 2024

@pribinak Ocakavam radu, ci sa da zvladnut byt s clovekom, ktoreho neznasam svokru a ona mna tiez neznasa v jednej miestosti pocas navstev bez toho aby som tym trpela. Ci existuje nejaky psychologicky trik, aby mi dala pokoj.

pribinak
15. mar 2024

Nie, nič take neexistuje. Existuje však priama komunikácia a tu zas neovlada tvoj dokonalý muž

minenkak
15. mar 2024

Ignoruj ju,musíš sa naučiť,že jednoducho neexistuje pre teba

sima234
15. mar 2024

Nie, neexistuje psychologický trik. Buď sa ťa manžel zastane, alebo budeš musieť ty naďalej trpieť svokru.

daniela2202
15. mar 2024

Protiútok, ako ona - tak ty ... a hádam ju to prestane baviť 😂

zuzinka888
15. mar 2024

Tak potom chod jednoducho prec. Na prechadzku, na nakup... toto nie je "zbabely utek "zo svojho domu. Tym jej ukazes ze mas hranice a mydlis to vazne. Mamzel by jej mal tiez potom pobedat, ze to takto dalej nepojde a bude musiet navstevy obmedzit u nej doma. A bodka. Bud za tebou stoji alebo jd to len otazka casu kedy uz dalej nebudes mict a rozidete sa. A jedna stara zenska za rozvod nestoji.( aj ked ti vychovala manzela).

glorikarebeka
15. mar 2024

Dokonalý manžel by svoju matku dal na poriadok a zastal si svoju ženu.....a ozaj by svokra u mňa nebola na návšteve keby ma uražala vo vlastnom dome....

zdena1990
15. mar 2024

Ja by som asi odišla keď ona príde ... Tak jej to dala najavo ..išla by som von alebo niekde ..a manžel nech zavolá keď odíde .. nech si uvedomí a nech manžel vysvetlí prečo si odišla hádať sa nemá zmysel nepopusti ani jedna ...

katica06
15. mar 2024

Nuž s takýmto ,, dokonalým,, chlapom by som sa už dávno rozišla. Muž čo sa nevie zastať vlastnej rodiny (t.j. teba, detí) u mňal ani do lopty nekopne.

michaela412
15. mar 2024

A nemôžeš niekde ísť preč keď ona príde k Vám? proste, že sa nestretnete, alebo ak príde neohlásene, tak len odídeš? Načo máš počúvať zlé veci od nej, keď ti to nerobí dobre? keďže muž sa ťa nezastane, tak by som tam vtedy nebola prítomná a keď im to nedôjde ich problém

micusa2222
15. mar 2024

určite by som odišla, keby som vedela, že príde, a samozrejme ty k nej, ani omylom..pokiaľ je takáto sprostá, upozornila si ju, manžel ťa nejako nevie ubrániť..úplne skončiť s akýmkoľvek kontaktom...

unicornlady
15. mar 2024

Ono sú to väčšinou vzorce naučené z detstva- ako deti fungovali s rodičmi. Potom sa toho ťažko zbavuje, ale dá sa.
(dieťa je závislé od rodičov, tak sa naučí mechanizmy, aby prežilo, aby sa ho rodičia nezbavili- schovať sa pred agresívnymi rodičmi, skloniť hlavu atd...
A áno, viem, že je už dospelý. Ale táto naučená dynamika vzťahu sa asi ťažko mení)

Predpokladám, že manželova matka bola taká aj predtým. Tak sa naučil nevšímať si to, ignorovať a brať ju takú, aká je. Jedným uchom dnu, druhým von. Je to jeho matka, tak sa ju naučil prijať takú, aká je.
Možno mu už ani neprišlo, že hovorí niečo zlé (tá matka), lebo si na to zvykol.

Do toho si prišla ty , a ty to samozrejme vidíš inak.
Ale on naučený ustúpiť matke, ignorovať, sa zrazu nevie pozviechať a postaviť sa jej. Lebo to zrejme nikdy nerobil- postaviť sa matke.
No už je čas, aby dospel. Asi nie je typ, čo sa vrhá do konfliktov, ale niekedy je to nevyhnutné. Niekedy už človek musí povedať "DOSŤ" a vydobyť si ten rešpekt.

Porozprávala si sa o tom s manželom? A čo by on navrhol ako riešenie situácie?

tamitamitami
15. mar 2024

Jedno slúchadlo do ucha s dobrým podcastom a proste sprosté reči tú chvíľu ignorovať. Sú ľudia ktorý nepochopia ani keby im to neviem ako povieš a vysvetlíš, zbytočne sa rozčuľovať.

unicornlady
15. mar 2024

Ešte doplním, ja mám takého švagra, čo rád len útočí. Človek mu ani nič nepovie a on si vždy nájde zámienku na blbé podpichnutie, sprosté poznámky, urážky... takže viem, o čom hovoríš.
Ja keď som u nich, tak trávim čas s neterkami (väčšinou v inej miestnosti než švagor, alebo sme vonku), so švagrom sa akurát tak pozdravím a inak sa mu maximálne vyhýbam. Zmeniť ho nezmení, prestať tam chodiť by znamenalo nevidieť svoje neterky, tak sa sústredím na to, čo je pre mňa dôležité a jeho ignorujem.

Toto sa tebe horšie robí, ak niekde sedíš v jednej miestnosti so svokrou.

mamina7070
15. mar 2024

bud v case navstevy si urob nahradny program a nic pre nu ani nechystaj nech ten kvazi dobry manzel pripravi
daj si na uklidnenie pred tym persen a magnezko źto je bez predpisu
a ignor, a neocakavane reakcie ak povie ze to a to zle robis taka a taka si len jej so smiechom prisvedc ano mamicka mate pravdu (a nic ine nehovor) minimalne sa dobre zabavis a ak ta muz nepodrzi mozno si pozvat nejaku kamosku co ti pomoze v tomto
ja ta chapem nespavala som novi pred a po svokrinej navsteve kedysi

autor
15. mar 2024

@mamina7070 Dakujem. Kupim si persen aj magnezium. Ani som o tom persene na ukludnenie nevedela. Velmi si mi pomohla. Presne som nieco a ukludnenie hladala.

pribinak
15. mar 2024

Fakt si myslíš že magnezko a persen vyriešia tvije problemy?
Dosť naivne

som_realistka
15. mar 2024

Pozri, tu pomôže len nastavenie hraníc, môj nebohý svokor si tiež rad rypol a dlho som to ignorovala, vykala som mu, nikdy mi neponúkne tykanie, aj ked všetkým predchádzajúcim frajerkam môjho muža áno, odovodnoval to tým, že ako nevesta sa musím správať slušne, a mat ho v úcte nech robí čokoľvek lebo je môj svokor, tak som počkala kým to zase na nejakej návšteve vytiahol, a povedala som mu, že ja sa sním pohadam a v prípade potreby ho pošlem do prdele aj keď mu budem vykat, a bude to spisovné a slušne, ocervenel ako paprika a odvtedy sa správal normálne.

autor
15. mar 2024

@pribinak Budem kludnejsia, ked budem so svokrou po liekoch, snad ☹️. Lebo takto ma boli brucho, az krce v bruchu mam, ked som s nou.

januska12323
15. mar 2024

Radšej ako si zastať sama seba chceš do seba pchať lieky kvôli nejakej bosorke?