Ako sa chovať k príbuzným?

martina1985ba
11. sep 2023

Vás majú odjakživa veľmi radi ale Vášho súrodenca a otca nie.

Ako sa chovať k ľudom, ktorí Vám vždy pomohli, brali na prázdniny, tešili sa z úspechov, zaujímali sa o vás ... ale zároveň boli absolútne zaujatí voči mladšiemu súrodencovi, nechovali sa k nemu pekne už keď bol malý, vyjadrovali sa o ňom pohŕdavo, výsmešne a o otcovi (priženený do rodiny) nikdy nemali vysokú mienku a tiež ho ponižovali...súrodenec keď vyrástol sa úplne odstrihol od rodiny.

Je mi z toho všetkého zle a to čím som staršia a spomínam si na viac vecí čo sa dialo. Snažím sa aj ja odstrihnúť od nich (žiaľ nebývam ďaleko od toho všetkého), je mi úzko už len keď ich vidím ale zároveň mám výčitky, že sa k nim tak chovám, pretože mne ozaj nijak neublížili. A nechápu, prečo sa ich stránim.

Vysvetliť im to všetko mi príde absolútne zbytočné, nepochopili by nič, taký starý otec by nerozumel o čom hovorím a pri najlepšom by to aj tak popreli. Ani by som sa lepšie necítila.

Ďakujem za názor

zuzana9393
11. sep 2023

Všade je niečo. Vykašli sa na to

petamich
11. sep 2023

tak ja osobne by som nedokazala fungovat s postojom "ved mne nijak neublizili" lebo ja by som to brala velmi osobne, ak by toto niekto robil a ano otvorene by som im povedala, ze som s nimi eliminovala kontakt, lebo sa mi nepaci ako sa vyjadruju o mojom surodencovi a otcovi

to je co za postoj, ved mne nic neurobili? len mi otca ponizovali a brata urazali (predo mnou), ked by to aspon robili za chrbtom doma, zeby som nemala sancu sa to dozvediet

luccija
11. sep 2023

Nejatri stare rany.Vsetko popru, budú mať svoju pravdu.Skor by som sa zamerala na vzťah s tým súrodencom.Ty nemôžeš za to ako sa správali necíti sa vinna

evkano1402
11. sep 2023

Tebe sice priamo neublizili, ale nepriamo ano, pretoze predpokladam, ze mas naruseny vztah so surodencom a otcom. Alebo nie?
To, ze nepochopia, ked sa im to budes snazit vysvetlit, s tym plne suhlasim, a tiez chapem, ze sa ich stranis, pretoze ich spravanie nebolo ok. Aj ked voci tebe ano.
Mame podobny pripad v rodine, ked surodenec nemoze pochopit, preco sa ten druhy surodenec strani starkych, ked ku nemu, k tomu prvemu surodencovi sa spravali super.
Za mna velke plus, ze toto vnimas a vidis, starkych nezmenis a jedine mozes voci druhemu surodencovi prejavit pochopenie a sudrznost, ak ma zaujem. O starkych sa vobec nebavit.

rumba01
11. sep 2023

Aj ste sa o tom niekedy tak priamo porozpravali? So surodencom by som sa isto snazila si zlepsit nejak vztah, lebo vy ste si zjavne nejak neublizili a podla mna by aj on potreboval vediet, ze ste ako surodenci v poriadku. Aspon tak by ste mohli drzat spolu

lija22
11. sep 2023

ani mne putin nic neurobil a predsa za aktualnych okolnosti nie som jeho fanusik. Ja by som im to minimalne povedala, ze sa mi to nepaci a nezda sa mi to fer. Mozno pride vysvetlenie.
Moja teta sa rozviedla s muzom. Ku mne bol ujo vzdy fajn ale prerusila som kontakt lebo k svojej zene a detom sa nespraval pekne. Pre mna solidarita najviac