Ako rýchlo sa dokáže človek zaľúbiť do nového človeka, keď ukončí vzťah? Viem, že je to asi dosť individuálne, ale predsa len napr. po 2 dňoch sa to isto nedá. Tak koľko je podľa vás taký čas, kedy človek dokáže uzavrieť jeden vzťah a začať niečo cítiť znova?
1593 hodin
Ja, ako tá, ktorá sa rozchádzala som mala vzťah v sebe uzavretý už dávno pred tým ako som sa konečne odhodlala ho ukončiť a tým nakopnutím bolo práve to, že som začínala cítiť niečo viac k niekomu inému 😅 a teda aj môj ex, ktorý kopačky dostal si pomerne rýchlo do mesiaca našiel novú priateľku (poznali sa dlhšie), ale v našom vzťahu to dlhšie nefungovalo a rozchod bol nakoniec pre oboch vykúpením… čiže by som bola povedala, že od tohto to dosť záleží… pokiaľ je niekto stále na plno zaľúbený a rozchod príde z ničoho nič ako facka, určite to trvá dlhšie, ale stále je to veľmi individuálne
Ak stretneš správneho človeka ,tak veľmi rýchlo
U mna to naposledy trvalo 6 mesiacov. Podla si po kazdom vztahu treba dat par mesacnu pauzu. Uz som isla aj zo vztahu do vztahu a to nebolo dobre. Aj ked som noveho lubila,prve mesiace som stale porovnavala
to zalezi od konkretneho cloveka. niekto ma problem s zalubit vseobecne a niekto sa zamilovava raz dva.
po rozchode zalezi aky ten vztah bol, preco sa rozisli, aky bol rozchod, co mu predchadzalo, kto bol iniciatorom atd.
ci stretne toho spravneho cloveka ....
toto je otazka na ktoru sa vseobecne neda odpovedat. kopec faktorov a premennych. tazko sa zamiluje niekto koho rozchod zrazil uplne na kolena, niekto kto si tazko hlada cestu k ludom vseobecne a lebo niekto kto bol dlho v nefunkcnom vztahu a rozchod bol vykupenim....
ked uz chcs nejaku odpoved aspon bud konkretnejsia.
Tak ja keď som sa rozišla s bývalým, tak ešte 2 mesiace som unho byvala, kým som sa odsťahovala. Ale vzťah bol už vyše roka o ničom, takže počas tých 2 mesiacov som sa zaľúbila inde. Takže keď som sa sťahovala, tak už som bola zamilovaná do iného, čiže zvonka to mohlo vyzerať, že dva dni po rozchode som už na rande s iným. 😁
Mne sa to stalo v priebehu par hodin. Motyle, tocenie hlavy, euforia, nikdy som nebrala drogy, ale takto si to predstavujem 😂
nie celkom chapem o com je otazka, ale podla mojich vedomosti sa clovek nezalubi v nejakom intervale, ale zalubi sa vtedy, ked stretne niekoho pre neho vynimocneho, hodnotneho, zaujimaveho...a ako zivot mnohokrat ukazuje, stane sa to obcas aj pocas vztahu...tvoja otazka asi smerovala k tomu, kolko trva vyliecenie sa z rozchodu - to je velmi individualne, skrz osobnost cloveka a vztah, ktory mal
@pralinka25 to je v tom, že ja nerada riešim niekoho minulosť preto som sa ani nikdy neopýtala ako presne to bolo. Čiže toto je čisto moja dedukcia z vecí, ktoré mi spomínal. Mal vzťah v zahraničí. V lete sa zjavne niečo udialo. Chcel si ublížiť a skončil na psychiatrii, tu na Slovensku. Pochopila som, že to zjavne súviselo so vzťahom. Ale asi to urovnali. Do novembra. Začiatkom novembra sa definitívne rozhodol a vrátil sa domov. Ju nechal v zahraničí. Keď som sa opýtala, či ju tam vážne len tak nechal, tak povedal, že ona už rieši druhého. Vtedy som to pochopila tak, že sa rozišli asi preto. Ale či to je pravda, to netuším. Keď sme sa spoznali (začali si písať), tak bol naspäť na Slovensku cca 4 týždne. To však nemusí znamenať, že sa vtedy rozišli. Možno sa rozišli už v lete a ostali spolu bývať len kvôli práci. Netuším. No a keď sme si začali písať a vravel mi o tom, že sa len pred 3-4 týždňami vrátil a že tam mal nejakú, tak som do toho ísť nechcela. Napísala som mu, že by mal byť chvíľu sám a urovnať si to. Tým som to uzavrela, lenže stále ma niečo k nemu ťahalo. Mali sme príliš veľa spoločného a chcela som dať šancu tomu aspoň ho spoznať. Napokon som sa mu znova ozvala, neskôr sme sa stretli a dali sa dokopy. Po cca mesiaci (teda 2 mesiace po návrate na Slovensko) mi povedal, že ma ľúbi a že mi to už dlhšie chcel povedať.
Tak som teraz na vážkach, či tomu veriť. Teda tomu, že sa niekto dokáže rýchlo zaľúbiť, tomu verím. Ale neviem, či veriť tomu, že niekto dokáže tak (pre mňa) rýchlo uzavrieť minulosť. Navyše som sa dozvedela, že sú stále v kontakte. Najskôr sa ho údajne snažila získať naspäť, ale keď jej povedal, že už niekoho má, tak údajne prestala a rieši s ním len to, že chce toho druhého. Ale to, či to je pravda, to už vie len on. Dala som mu jasne najavo, že mi vadí, že je s ňou v kontakte, ale uisťoval ma, že chce len mňa a že určite sa za ňou nevráti. Že len čaká, kedy sa ona dá dokopy s tým novým a dá mu potom už pokoj…
Zaľubiť sa kde-kto dokáže aj pred ukončením predošlého vzťahu, ale dobré to nie je...
Ehm, ja som sa v stredu rozisla s frajerom a v piatok som mala rande s novym, na ktorom som sa zalubila na prvy pohlad.
S tym predoslym to uz dlhodobejsie nefungovalo, mala som to v sebe uzavrete davno, len som zbierala odvahu k rozchodu. Odvahu mi dodala moznost ist na rande s tym druhym... reku, nemam co stratit uz asi. Tak som do toho skocila a som v tom po az po usi doteraz, uz takmer 20 rokov sme spolu 🙂
Mozno je na tom ten tvoj objav podobne a ma to uz v sebe uzavrete. Vtedy by som verila, ze sa dokazal zalubit. Aj ked teda to, ze si s nou pise, by mi na pokoji v dusi nepridalo...
aha. no tak asi to tam dlhsie nebolo v poriadku. a ak to bol dlhsi vztah je pravda ze sa to moze uzatvarat dlhsie ale to ani nevylucuje ze sa mohol zalubit. tiez som sa rozisla po 5 rokoch s frajerom 4 roky sme spolu byvali. po rozchode sme spolu byvali este dalsie tri mesiace kym si on nasiel nieco ine (byt bol moj) ale tiez som si nasla dalsi vztah prakticky hned po rozchode este skor ako sa odstahoval. a sme spolu uz 20 rokov.
musis to vypozorovat z jeho spravania, nie z toho co hovori. to proste musis vycitit ci je to tak. ale mozne to je. tak drzim palce.
Tak ja poznam jedneho chlapa, ktory naozaj za tie 2 dni po rozchode (vztahy boli viacrocne) mal vzdy dalsiu. Ale s tou poslednou je uz vyse 20 rokov. Kazdy to ma uplne inac. Ja som zase po 2 rocnom vztahu nebola vobec nicoho schopna tak pol roka.
Kazdopadne u toho tvojho by mi skor blikala kontrolka kvoli tomu, ze si chcel aj ublizit kvoli rozchodu. To spolu s tym rychlym zalubenim vo mne vyvolava pocit emocne labilnejsieho cloveka.
poznam 2 baby, ktore po rozchode do tyzdna vpadli do noveho vztahu, ktory do roka bol zpecateny aj ich svatbou a v oboch pripadoch do dalsieho roka mali aj dieta 🙂 Ako hlboko asi predtym lubili svojho ex si neviem predstavit, navonok vsak obe posobili ako silno zamilovane. Takze zrejme je to velmi individualne.
Kazdy to ma inac. Po ukonceni vztahu treba najprv prijat rozchod, naucit sa zit sam so sebou az potom cakat na zalubenie