Ahojte kamarati 🙂
Mam už po 30tke, za sebou niekoľko vzťahov zväčša 2-3 ročné a tak premýšlam, či som už zažila lásku alebo to boli len poblúznenia a potom zvyk..
Ako rozoznám kedy je to láska?
Láska nepadá z neba. Je to tvoje slobodné a rozumové rozhodnutie chcieť druhému dobro. Toto čo čítaš v knihách, je sci-fi. V realite to neexistuje. Lásku musíš budovať, pestovať. Rozhodnúť sa, že chceš, aby ten človek bol šťastný a on chce, aby ty si bola šťastná a tak spolu tvoríte lásku, čiže šťastie. Jasné, časom to upadá do zvyku, ako píšeš, preto to treba neustále budovať z oboch strán. Pekným slovom, pomocou, dotykom, sexom a bozkami, akokoľvek. Nesmie sa z toho stať rutina. Asi sa u teba stávala, preto ti vzťahy vždy po dvoch troch rokoch končili...
Kto povedal, že láska je len jedna za život?
To, že ti vzťahy nevyšli neznamená, že to nebola láska.
Každý človek ti do života niečo priniesol, niečo ťa naučil či dobré či zlé.
Zo začiatku je všetko chemické pobláznenie a každý jeden vzťah dojde k bodu kedy to už bude zvyk a už je len na ľuďoch či ich to napĺňa alebo nie.To neznamená, že to nie je láska keď pobláznenie vyprchá.Láska má rôzne podoby.
Láska je rozhodnutie, vedome, nie emocia. Laska je trpezliva, obetava, súcitná, ohladuplná a predovšetkým prijíma aj závazky.
Ja teda určite neviem milovať bárskoho len preto, že sa tak rozhodnem. Emócia tam vždy musí byť, a na tom sa dá stavať trvalý vzťah.
Su ludia, ktori nevedia milovat. Je mozne, ze si jedna z nich a bolo to tak ako pises - najprv poblaznenie a potom zvyk. Preto ti nebolo luto zo vztahu odist...
Je mozne, ze vsetky tvoje dalsie vztahy budu presne take iste ako tie predosle
Mne vzťahy nevyšli z vážnych dôvodov.
Jeden ex mi začal drogovať a mal z toho dosť vážne psychické problémy. Som si s ním užila starostí 🙂
A posledný ex, nechcel deti.
Momentalne som v kontakte s mojim byvalym frajerom, s ktorym som chodila len par mesiacov ešte na strednej škole.
Obaja sme slobodní a za 3 mesiace písania si , sme sa na seba už aj dosť namotali. Len napriklad stále mam nejaké skyté pochybnosti či sa vrhnúť do vzťahu. A teda či je to potom láska?
Moji rodičia su spolu 35r a vždy si boli na 100% istý, že k sebe patria od prvej chvíle.. a to je pre mňa láska.
Ja som dosť opatrná a bojim sa kvoli skúsenostiam z minulosti.
A vrhnúť sa do vzťahu pre teba znamená čo? Však ho možeš ukončiť ak sa ti nebude pozdávať, nie?
Láska na prvý pohľad tiež nie je žiadna záruka že spolu vydržíte až do smrti, život je nekonečne pestrý.
Keď ti ukáže lásku nie len slovami aj ale aj skutkami. ❤