Ahojte.
Stala sa mi taka vec, chodim s mamkou na vysetrenia k ortopedovi, pan doktor si ma aj pridal na fb k priatelom , aby sa informoval o mamkinom zdravotom stave, no teraz po nejakom case mi napisal, ze sa mu velmi pacim a ja neviem ako na to reagovat. S mamkou k nemu este pojdeme par krat kym sa vylieci, a preto ho este stretnem aj osobne, a vobec neviem co mu mam na to odpisat, nie som sice vydata, ale som vo vztahu, neho si vazim ako odbornika, a nechcem ho urazit, aby to neovplyvnilo mamkinu liecbu..
Ďakujem.
No napis, že Ti to veľmi lichotí ale že máš priateľa…
"Lekár si pridá na FB dcéru pacientky, aby sa informoval o jej zdravotnom stave"😄😄😄Ďalší do kategórie made my day. A keby Ťa balil iný, nevieš mu povedať, že nemáš záujem? Doba pokročila a keď sa lekár zaujíma o pacienta, má jego číslo na telefonáty alebo sms. Nie si pridávať na FB micky a im vypisovať.
Ja by som napísala normálne Ďakujem za kompliment ale som šťastne zadaná.
fuha odvazny lekar, nie je z Kosic?
Nepríde mi to etické. Lekár by si mal zachovať prístup k pacientovi (nehrá rolu, či ide o pacienta alebo priameho rodinného príslušníka) na profesionálnej úrovni. Povieš mu Nie, máš garanciu, že ohrdnutý nápadník prístup k pacientovi nezmení? Ak by bol liečebný proces úspešne ukončený, tak potom by mohol vzniknúť priestor na takéto diskusie, kto sa komu páči a prečo.
Neblikali ti kontrolky pri pridaní na fb? Chce ťa len na jedno.
Pridať si dieťa pacienta, aby sa lekár mohol informovať o jeho zdravotnom stave je fakt bežné, hádam si tomu neuverila... je vôbec okej to riešiť s niekým iným ako pacientom? 😅 normálne napíš, že si zadaná... a ak môže ísť s mamkou k lekárovi niekto iný, riešila by som to takto... resp. je nevyhnutné, aby ste sa videli? tiež som vozila maminu k doktorom, vysadila som ju pri ambulancii a išla niekam poblíž na kávu, potom zavolala a ja som po ňu prišla...
Určite si ťa nedal lekár na facebook len tak teraz ked ukradnuť profil môže hoci kto.O teba sa zaujíma lekár cez facebook pochybujem lekár by písal pacientkinej dcére.Na to slúži telefonné číslo súkromne.Cez facebook sa za neho môže vydavať hoci kto druhý.Takže najprv by som si to overila či je to skutočne tak. Nechápem lekár si ťa prída do priateľov lebo chce sa s tebou stretnuť. Chytro ešte tu o červenej čiapočke.Určite sme padli všetký na hlavu. Lekár sa horlivo bude zaujimať o nejaku pacientku a jej dcéru.Prečo prave o teba možno áno asi potrebuje nejaku službičku. Sympaticka mu byť môžeš ale nenamyšľaj si bludy čo ani prišiť ani priplatať.Možno pridať do priateľov si ťa mohol ak mu niekto ukradol jeho profil ale nemyslím si že nejaký lekár by prave mal o teba zaujem.Zrejme si si to zle vysvetlila.
Nebol to splnomocnenec Kotlár?🤣
Nic si nenamyslam, ze som nejaka princezna, o ktoru prejavil zaujem lekar. A urcite nejde o fejk profil, lebo naozaj sa zaujimal o mamkin zdravotny stav, radil ake a kedy ma uzit lieky ked jej najprv nezaberali, a hocikedy je ochotny poradit, ak ma nejaky problem ohladom diagnozy, na ktoru sa lieci, teraz sa zase necit dobre, tak mi radil dalsi postup, a ze je potrebne aby prisla na kontrolu lebo sa jej stav nelepsi, a potom mi zrazu napisal ze sa mu pacim, takze dlho to fungovalo naozaj tak, ze sa skutocne zaujimal.
Mňa by zaujímalo,či sa takto pekne cez FB zaujíma aj o ďalších možno "150" pacientov, ktorých osetruje
Som presvedčená, že čokoľvek by si mu napísala, liečbu tvojej mamy to neovplyvní. Či ako si to predstavuješ, že ty ho odmietneš a on odmietne vyšetriť tvoju mamu, predpísať jej lieky...?
@zobaka v Košiciach máte takýchto odvážnych lekárov? sakra, mám blbé bydlisko 😂
Toto je ze , nesmie to urobit. Je to neprofesionale, neeticke a uz vobec nemal tebe pisat. u Nas by Mal pokarhanie, a zapis v pracovnom registry.
Ked chcel vediet, ako sa mama ma, Mal jej zavolat, dohodnut konzultaciu.
V ziadnom pripade nemal s tebou nic konzultovat. Mal povolenie od tvojej mamy?
@zuzanka.zuzu ked si pekna asi je jedno ake bydlisko :D
@zuzanka.zuzu to koľko ma tvoja mama rokov, že toto za ňu riešiš ty? prečo nekontaktoval ju? je mobilná? ...moja mama má 70 a v pohode si rieši ortopéda sama - aj pichanie injekcií, operaciu a pod😊... celé mi to príde ako zámienka z jeho strany, že zaujíma sa...ale o teba😊
Normálne mu napíš, že to je od neho milé, ale nevieš ako by sa to páčilo tvojmu priateľovi...
Niečo podobné sa stalo v mojom okolí, kde si policajt po.kontrole jednej osoby danú osobu na fb vyhľadal, začal jej písať...ta to samozrejme oznámila a dotyčný dostal okamžite vyhazov.
@ivett1 zlý adresát, nie som autorka témy 😉
A nieco ako lekarske tajomstvo? Mne sa snad zda. Tebe nebolo hlupe konzultovat liecbu tvojej mami? Je zbavena svojpravnosti? Tento lekar markantnym spodobom prekrocil eticke hranice a svoje pravomoci a tebe to ani na chvilu neprislo "ppdozrive"? To az ked ti napriamo napisal, ze sa mu pacis? Ach jo
@zuzanka.zuzu sorry 😁 omylom som ťa tam šupla...
Slusne by som mu odpisala ze ma tesi/lichoti mi jeho zaujem, ale som stastne zadana.