Dobrý deň.
V tomto inzeráte by som rada vedela ako reagovať na toxických ľudí.
Mame rodinných známych, poznáme sa od detstva aj naše rodiny navzájom. Avšak ak sa s nimi rozprávame o sebe nikdy nič nepovedia, ak áno, len to akí majú krásny dom, kam pôjdu na dovolenku. Co je najhoršie, bolo obdobie kedy sme im veľkí dôverovali, avšak sklamali sme sa, vždy to otočili proti nám.
Sme z toho istého mesta, a ak sa stretneme vždy je to veľmi pre nás nepríjemná situácia lebo povedia:"vy sa ani neozvete"?, žijete ešte? A co pôžičky? Atď atď. To isté aj na FB, sledujú vsetku príspevky.
Odstrihli by ste sa od takýchto ľudí úplne?
Oni sú totiž schopní aj toho ze ak by došlo k stretnutiu náhodné povedať ze sme sa odrezali a co sa stalo atď atď.
Ďakujem za odpovede.
Kludne by som sa odrezala. Vsak co z nich mam? Len traumu, ze co zas s nich vypadne, ako zas otocia co sa o nas dozvedeli. Treba mi to? Netreba. Keby som ich stretla, tak bez vahania poviem, ze nemam na nich cas a sle po svojom. Ludia si k tebe dovolia len tolko, kolko im dovolis ty, takze vsetko mas vo svojich rukach.
To sa vazne niekto takto debilne opyta na pozicky? 😵
Načo dávate príspevky o sebe na net? Úplne by som to zredukovala. V živote odstrihnem úplne bez problémov ľudí, v ktorých sa sklamem, pokiaľ nepríde k nejakému ospravedlneniu.
@dskjhfdlkdjhl žiaľ ano. Nepriamo, bez servítky . Oni sú všetci veľmi hrdí, veľmi povysenecki a bezprostredni. Ale vždy keď sa s nimi stretneme cítim ze od nich treba ísť preč.
@evak10_ Ja by som teda okrem pozdravu s takym clovek cas nestracala. Zasadne by som v tom case mala byt uz niekde inde, prepac, mam schodzku a uz meskam, maj sa pekne😉
@evak10_ Alebo bud ako ja, priama a potom sa Ti budu oni oblukom vyhybat😉 Mna totiz, keby sa take nieco spytali, tak by som obratom polozila taku otazku, ze na buduce by sme sa uz nestretli😉
Normalne sa odstrihnut, prispevky bloknutaj, aj ja mam tak ci na IG alebo na FB. Na ,,ani sa neozvete, ani nepridete,, reagujeme rázne,,nemáme čas, mame povinnosti,, ... normálne odpovedať. Im to raz dopne.aj od muža sa snažia vytiahnut koľko uver, koľko zarobi, koľko auto stalo. On vie povedať,,žena vie,, a mňa sa už radšej nikto nič nepýta. Netreba odpovedať, veď vám nedržia noz pod krkom aby ste odpovedali. A najlepšie je ,,jej ahoj ale ponáhľame sa,nemáme kedy,,
@evak10_ to že sú povýseneckí by ti nemalo vadiť ani keď sa s nimi stretávaš. Že sa vychvaľujú domom a dovolenkami. Ak je to len to, tak ja by som si ich ešte aj vypočul a vychválil. Pomyslel by som si že majú pokrivené hodnoty z môjho pohladu ale neodsudzoval by som ich ani vo vnútri. Ja proste mám iné hodnoty a necítim sa pri nich zle len preto že som nebol na dovolenke. Tu sa musíte vy stotožniť so sebou a byt spokojní s tým ako žijete vy a neporovnavat sa s nimi. Problém je ale ak z vás vysávajú energiu a cítite že sa vás snažia ponížiť alebo zosmiešniť. Ak vás sledujú komentujú neprimerane alebo sa priamo nad vás vyvyšujú. Vtedy by som si stále pomyslel že mňa sa to netýka že to je ich interpretácia ale neumožnil by som im aby aj naďalej nasávali energiu na môj úkor. Nebudem nástrojom ich zvyšovania si nízkeho ega. Proste v klude bez emócií poviem nie, nechcem, nejdem, neprosím, nemám čas. Povedať nie je ťažké a počítajte že prídu reakcie ale keď budete trvať na svojom odhalí sa ich pravá tvár a potom už to odstrihnuté pôjde rýchlo. Možno ale prijemne prekvapia a odhalí sa že to tak nemysleli. Že si len vytvárate vy domnienky. Prvý krok ale urob ty a povedz nie a vysvetlenie môžeš dať aké skutocne cítite: nemám čas nemám chuť nemôžem atd atd.
@evak10_ mala som takú osobu v živote :D a poviem ti, odstrihla som kontakt, obmedzila sociálne siete a skoro som na nu zabudla :D ale keďže som si dovolila porodiť bez jej asistencie, otehotnieť bez jej vedomia hneď sa ozvala a nalepila sa na mňa ako sopeľ :D ale uzemnila som ju tým, že som po toľkom čase naozaj ďaleko v živote a nemám čas venovať sa jej toľko ako kedysi.
Ona bola tiež veľmi na financie a nútila mi názory (napr radi s partnerom dovolenkujeme po svojom, mimo sezónu a mimo klasických destinácií - ľutovala ma za to, až jej do plaču bolo, že som nebola v Grécku alebo Egypte) a chudáka môjho partnera šacovala zakaždým keď ho videla (schudol, nech viac je, menej športuje, nech si kúpi nové auto lebo oni kúpili a to sa vozí inak teda :D ) a keď to tak spätne beriem, bola to síce studnica absurdnej zábavy :D ale fakt nie, ďakujem neprosím.
Tak, hlavu hore a naozaj si žite svoj život, k nemu nejakých známych (ešte aj tak zvláštnych) nepotrebuješ.
Aj keby sa pýtali čo sa stalo? Myslíš si, že by sa pýtali? Hadam im dôjde, že sú "najmilšia" partia v chotári, až sa im musí človek vyhnúť :D
@evak10_ treba ich predbehnut v drzosti. Len musis mat na to gule.
A co vy zijete? Ani sa neozvete? - Ved sa aj vy mozete ozvat.
A co pozicky? - To vazne sa ides pytat na pozicky? O tom sa nechcem bavit.
Trenuj, nikdy nemusis odpovedat na to, na co nechces. A nikdy nemusis byt slusnucka dievcicka, niekedy mozes byt aj drzana.
@evak10_
Z mojej osobnej skúsenosti takíto ľudia nemajú radi pravdu, povedanú im do očí. Čiže žiadne klamstvá a výhovorky. Keď ich stretnete, tak im iba priamo povedzte všetko, čo si tu napísala. Načo sa pretvarovať. Otvorene povedz, že načo udržiavať take kamaratstvo, keď o sebe nič neprezdiadia, ale o vás potrebuju vedieť všetko. Že ty už ďalej nemáš záujem im odpovedať na ich zvedavé osobné otázky, ktoré sa nehodia a v konečnom dôsledku to proti Vam aj tak všetko zneužijú ako sa už neraz stalo a takých znamych vy nepotrebujete. A nabudúce, keď sa ťa niekto niečo pýta , nie si povinná odpovedať, kľudne to mozes zahovoriť protiotázkou - A co budeme stále o nás hovoriť, vy sa pochváľte, ako vase pôžičky, už splatené?
@evak10_ recept neviem ani ja😂ja mam opacny problem ludia v mojom okoli kt su podla ma toxic hovoria len o sebe a iny ichh nezaujimaju